Pandoran Q3 tulos ylitti markkinoiden odotukset

Pandora julkaisi eilen selvästi markkinoiden odotuksia vahvemman Q3 tuloksen.

Raportin tärkeimpänä tekijänä oli ohjeistuksen pitäminen ennallaan. Elokuun vakavan tulosvaroituksen jälkeen markkinat olivat selvästi odottaneet yhtiöltä ohjeistuksen laskua, minkä takia myös osakekurssi oli romahtanut. Toisena erittäin positiivisena seikkana voidaan todeta liikevaihdon laskun hidastuminen. Yhtiön heinäkuun liikevaihto romahti noin 30 % jonka jälkeen yhtiö antoi tulosvaroituksen. Elo-syyskuussa lasku oli kuitenkin huomattavasti hitaampaa, ollen noin 5 %.

Yhtiön uusi väliaikainen toimitusjohtaja Marcello Bottoli on ripeästi puuttunut yhtiön ongelmiin ja Q3 tuloksen yhteydessä se julkaisi pitkän listan erilaisia toimia, joilla yhtiö palautetaan kannattavan kasvun uralle. Tärkeimpinä näistä seikoista voidaan todeta muutokset hinnoittelussa, kehittyvien markkinoiden kasvupanostukset sekä omien konseptikauppojen määrätietoinen kehittäminen. Kokonaisuutena pidämme toimia oikeina ja uskomme, että yhtiö tulee palaamaan takaisin kannattavaan kasvuun, kunhan nykyiset väliaikaiset ongelmat on ohitettu.

Näkemyksemme mukaan eilinen + 10 % kurssireaktio oli melko varovainen, ottaen huomioon raportin vahvuuden ja yhtiön nykyisen arvostuksen. Kuluvan vuoden P/E kerroin on yhtiön ohjeistuksella hieman yli 4x ja osinkotuotto yhtiön osingonjakopolitiikalla 8.5 %. Markkinoiden kohdalla suurin epävarmuus kohdistuukin yhtiön ensi vuoteen jonka suhteen johto oli vielä melko vaitonainen. Uskomme, että ensi vuodesta tulee muodostumaan Pandoralle vähintään kohtalainen, sillä strategiset korjaustoimenpiteet alkavat hiljalleen vaikuttaa.

Omistamme osakkeita Pandorassa.

-Inderes

Photo credit: darkwood67 / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit