Pandoralta vahva Q1 tulos

Pandoran tällä viikolla Q1 tulos yllätti markkinat positiivisesti. Yhtiön liikevaihto oli linjassa odotuksien kanssa, mutta kannattavuus oli odotuksia parempi.

Erityisen tyytyväisiä olimme yhtiön jakelutien tasapainotusprojektiin, jossa yhtiö pyrkii kuluvan vuoden aikana vaihtamaan 500-800 miljoonan Tanskan kruunun edestä vanhentunutta tavaraa uusiin paremmin myyviin tuotteisiin. Q1 aikana yhtiö palautti myyntikanavasta tuotteita 340 miljoonan kruunun edestä. Liikevaihdon kasvuun nämä toimet vaikuttavat noin kvartaalin viiveellä ja odotamme kiertonopeuden parantuvan Q2:n aikana. Projekti vaikuttaa väliaikaisesti negatiivisesti yhtiön kannattavuuteen ja liikevaihtoon, mutta uskomme pidemmän aikavälin tulosten olevan selvästi positiivisia.

Katsauskauden aikana yhtiö nimitti myös uuden toimitusjohtajan. Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista arvioida hänen soveltuvuuttaan yhtiön johtoon, mutta ensivaikutelmamme hänestä on selvästi positiivinen.

Markkinoiden reaktio yhtiön Q1 tulokseen oli mielenkiintoinen. Johtuen odotuksia paremmasta tuloksesta osake nousi nopeasti yli 10 %. Nousu kuitenkin hiipui ja päivän päätteeksi yhtiö jäi vain pienelle plussalle. Seuraavana päivänä yhtiön osake laski yleisen markkinalaskun mukana, pyyhkien pois edellisen päivän nousun kokonaan. Tämä on mielestämme erikoista, sillä Q1 tulos oli vahva ja sen pitäisi olla omiaan poistamaan pelkoja yhtiön nykyiseen tilaan liittyen.

Ostimme Pandoraa alun perin 42 DKK kappalehintaan ja myimme positiostamme reilun kolmanneksen 92 DKK hintaan. Yhtiön osakekurssi on laskenut myyntimme jälkeen selvästi ja osake noteerataan tänään (11.5.2012) 64 DKK hintaan. Osake ei ole näkemyksemme mukaan missään nimessä kallis ja konsensusennusteilla se vaikuttaa selvästi aliarvostetulta. P/E-kerroin seuraavalle kahdelle vuodelle on 8x ja 7x. Näkemyksemme mukaan yhtiöllä on edellytykset palata takaisin kannattavan kasvun uralle kuluvan vuoden siirtymäkauden jälkeen. Näin ollen yhtiön arvoa nostaisivat sekä kohoavat arvostuskertoimet sekä tuloskasvu, mikäli yhtiö onnistuu saamaan takaisin markkinoiden luottamuksen. Markkinat suhtautuvat edelleen epäilevästi yhtiön kykyyn pitää yllä edes Q1 tasoista kannattavuutta tai saavuttaa kuluvan vuoden ohjeistustaan. Itse suhtaudumme yhtiöön markkinoita positiivisemmin ja harkitsemme positiomme kasvattamista lähiaikoina.

Omistamme Pandoran osakkeita.

-Inderes

Photo credit: darkwood67 / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit