Outotec nostaa liikevaihtoennustettaan

Outotec antoi eilen positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö nosti kuluvan vuoden liikevaihtoennustettaan lähes 10 prosentilla 1,35-1,45 miljardiin euroon. Yhtiö on ilmoittanut tulosennusteensa liiketulosprosentilla, mikä tarkoittaa, että vaikka yhtiö piti tulosennusteensa ennallaan euromääräinen tulosennuste nousee. Tulosennusteen mukaan tuloksen odotetaan olevan kahdeksan ja yhdeksän prosentin välillä liikevaihdosta.

Medioissa on sanottu, että uusi lama on tulossa. Ekonomistit ennustavat, että talouden kasvuvauhti hidastuu. Tätä taustaa vasten on mielenkiintoista lukea Outotecin pörssitiedotetta, mistä ilmenee, että tilauskanta on korkealla tasolla ja myyntiaktiviteetin perusteella yhtiön johto odottaa markkinoiden jatkuvan vahvoina.

Medioissa kiertäneiden tietojen perusteella projektien rahoitus on vaikeutunut. Finanssikriisin aikana oli erittäin vaikea saada ulkoista rahoitusta projekteille, mikä vaikeutti suurten projektien läpivientiä. Outotec avustaa asiakkaitaan näiden hakiessa rahoitusta projekteilleen. Outotec ei ole huomannut minkäänlaisia merkkejä siitä, että asiakkailla olisi vaikeuksia saada rahoitusta.

Vaikka Euroopan ja Pohjois-Amerikan talouksien julkiset sektorit kärsivät ylivelkaantumisesta, tällä pitäisi olla suhteellisen pieni vaikutus Outoteciin. Kaksi kolmasosaa liikevaihdosta tulee kehittyvien talouksien alueelta ja nämä taloudet jatkavat erittäin vahvoina. Myös metallien korkeat hinnat pitävät huolen siitä, että Outotecin asiakkaat investoivat uusiin laitoksiin.

Markkinat ottivat erittäin happamasti vastaan Outotecin puolivuotiskatsauksen elokuussa ja ”palkitsivat” yhtiön kurssiromahduksella, koska liiketulosmarginaali oli hieman sijoittajien odotuksia alempi. Outotecin liiketoiminta on erittäin kausiluonteista. Yleensä toinen vuosipuolisko on paljon ensimmäistä vuosipuoliskoa vahvempi, minkä sijoittajat olivat ilmeisesti unohtaneet. Viimeistään eilispäivän tiedoilla voimme todeta, että sijoittajat ylireagoivat puolivuotiskatsauksen informaation. Tämä ei kuitenkaan ole mitään uutta. Ihmisillä on aina taipumus yliarvioida uuden tiedon merkitystä.

Omistamme Outotecin osakkeita.

Tom Lindström

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit