Ostot aloitettu: Nordea

Aiempiin kirjoituksiini viitaten pysyn lupauksessani ilmoittaa omien osto-ohjelmieni aloituksista. Tänään iltapäivällä koitti viimein se hetki, jolloin tein ensimmäisen osakeoston lähes seitsemään kuukauteen. Pohjoismaiden kiistatta suurimman pankin, Nordean, osakkeita livahti muutama tunti sitten sekä omaan että lähipiirin salkkuihin.

Tänään suoritetut Nordea-ostot olivat oman salkkuni osalta varsin massiiviset. Kerroin viime kuussa tämän kirjoituksen kommenteissa, että ”kevensin reilusti omaa osakepositiotani lokakuun nousussa”. Käytännössä tämä tarkoitti Nordean osalta sitä, että myin yhtiön osakkeita lokakuun alkupuolella hintatasoon 6,45 euroa.

Päällimmäinen syy Nordean kevennykselle oli se, että koin osakekurssissa olevan lyhyellä aikavälillä merkittävää laskuvaraa – vaikkakin samanaikaisesti koin yhtiön fair valuen olevan jotain aivan muuta kuin tämän syksyn arvostustaso. Vähäisemmässä määrin kaupankäynnin motiivina oli se, että sain kirjanpitoon kuluvalle verovuodelle myös luovutustappioita tasaamaan alkuvuonna realisoituneita myyntivoittoja. En kuitenkaan käytä jälkimmäistä kovin järkevänä perusteena luopua suuresta määrästä osakeomistusta, sillä noudatan omassa ja lähipiirin kaupankäynnissä ns. kuukauden sääntöä. Siinä nimittäin todella on mukana riskiä kurssitason karkaamisesta – etenkin markkinatilanteessa, jossa riskipreemiot ovat lähes katossa.

Reilu kuukausi tuntuikin kovin pitkältä ja vaiherikkaalta ajalta. Nordean osakkeen vaihteluväli muodostui myös melko hurjaksi (5,36 euroa – 7,20 euroa). Tämän päivän kauppoihin käytin täsmälleen saman euromäärän, minkä olin saanut viisi viikkoa sitten osakkeiden myyntioperaatiosta. Osakkeet tulivat salkkuun osakekohtaiseen keskihintaan 5,39 euroa, joten lopputuloksena oli se, että sain nostettua osakeomistustani Nordeassa noin 20 prosentilla (eli hankin tänään 20% enemmän osakkeita lukumääräisesti suhteessa lokakuussa myytyyn määrään). Kaupan päällisenä tuli tällä kertaa myös edellä mainittu verotuksellinen näkökulma.

Perustelut Nordea-ostoille löytyvät aiemmista kirjoituksistani, kuten täältä ja täältä. Koska omaa pääomaa on edelleen ruutikellarissa käyttämättä, jatkuvat ostot luonnollisesti, mikäli markkinoiden maanis-depressiivinen hintataso tarjoaa siihen vielä mahdollisuuden. Tällä hetkellä lataan norsupyssyä kohti Sampon salonkivaunua, jos markkina jatkaa heikkoa esitystään. Pidän kuitenkin henkilökohtaisesti jo nyt hyvin ainutkertaisena vallitsevaa tilannetta, jossa Nordeaa saa ostettua 0,85 kertaa tasearvollaan. Esimerkiksi laadukkaasti johdettu ja Nordean sisäpiirin miehittänyt Sampo lisäsi omaa Nordea-positiotaan yhdeksän kuukautta sitten yli 50% tämän päivän hintatasoa ”kalliimmalla”.

Lopuksi, tulen jatkossakin raportoimaan oman salkkuni tapahtumista mahdollisimman avoimesti blogin välityksellä. En pidä lainkaan murheellisena, jos pääsisin ostamaan Nordeaa myös nykyhintaa alhaisemmalta tasolta, sillä käsillä on tilanne, jossa on syytä muistaa seuraava sanonta:

“Price is what you pay. Value is what you get.”

Joku voisi ajatella, että onhan hullu kun ostaa pankkiosaketta orastavassa pankkikriisissä. Ei kuitenkaan pelota, vaan hymyilyttää. Salkun perusta on nyt loistavassa kunnossa seuraavien vuosien roimalle tulostuotolle.

Kirjoittaja ja hänen lähipiirinsä omistavat kirjoitushetkellä merkittävän määrän Nordean osakkeita. Nordea-osakkeiden osuudet ovat kussakin salkussa yksittäisistä sijoituksista suurimmat.

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

nordikko23 Marraskuu, 2011Sampo tosiaan lisäsi nordeaa, kun ruotsin valtio järjesti huutokaupan osasta nordea-omistustaan muistaakseni 30 miljoonalla osakkeella. määrä ei ollut omistusosuuteen nähden merkittävä eikä hinta edullinen. Nalle ja kari ovat varmasti vonkuneet kuin kollikissat että ruotsin valtio vähentää omistustaan ja tällöin luvanneet ruotsalaisille osallistua ostopuolena kaupoissa. kyseessä oli enemmän oman määräysvallan kasvattaminen kuin päätön syöksy ostoihin, joka on erinomainen asia. voi sitä ilon päivää, kun ruotsin valtio ei omista enää nordeaa. Olen vakuuttunut, että sampo maksaa pientä ylihintaa aina silloin kun ruotsin valtio myy.

rebekka23 Marraskuu, 2011Perusteltua uskoa tähän laatuyhtiöön näyttää riittävän myös muilla kuin itselläni. Onkohan blogin toinen loistokirjoittaja OneUp samaa mieltä Nordeasta? Kiitos vielä kirjoituksista!

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011nordikko: Kiitos kommentistasi. Ruotsin valtio ei tule myymään Nordeaa lähimainkaan nykyiseen kurssitasoon, sillä merkittävien omistusten myyminen räikeään alihintaan olisi poliittinen itsemurha. Muistaakseni Ruotsin valtio laittoi Nordea-myynnit julkisesti jäihin, kun osakkeen hinta putosi alle kahdeksan euron. Mainitsemasi kollikissat totesivat viimeksi Q3/2011 tulosjulkistuksen yhteydessä, että ovat kyllä valmiita ostamaan tarvittaessa Ruotsin valtiolta suuriakin määriä, jos nyt haluavat myydä. Kukapa ei haluaisi yli kymmenen prosentin vuosikorkoa tuottavia euron kolikoita 85 sentillä?

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011rebekka: Kiitos palautteestasi. OneUpOnOMXH aloitti käsittääkseni Nordea-ostot jo muutama viikko sitten. Oletettavasti Nordea on edelleen hänen ostolistallaan. Ehkä hän antaa tähän ketjuun lisävalaistusta aiheeseen liittyen…

Koeramies23 Marraskuu, 2011Kiitos loistavasta blogistasi. Itse omistan Sampoa tällä hetkellä. Nordean osto aina välillä käynyt mielessä, ja nyt alkoi toden teolla syyhyttämään. Mihin hintaan Sammon tulisi mielestäsi laskea että se olisi ostoksena kannattavuudeltaan Nordean tämänhetkisen kurssitason luokkaa?

T23 Marraskuu, 2011Miten hyvänä yhtiönä pidät Konecranesia ja mitä mieltä olet sen tämänhetkisestä arvostustasosta?

Kiitokset erinomaisesta blogista.

Joni23 Marraskuu, 2011Jukka,

Koetko positiivisen käänteen isomassa kuvassa olevan lähellä? Minun mielestäni aika synkältä vaikuttaa tuo makrotaloudenkuva verrattuna erityisesti US pörssien arvostustasoon. Mitä on edessä jos, ja tällä menolla voisi sanoa kun Unicredit/Intesa Sanpaolo/Credit Agricole tai joku muu too big to fail pankki kaatuu? Italian valtiolla ei ole varaa pelastaa, Ranskalla ei ole varaa pelastaa (luottoluokitus).

Tämän päivän Saksan velkakirjojen myynnin epäonnistuminen on todella kummalista. Ovatko markkinat niin viisaat että yrittävät pakottaa EKP:n painamaan ja kääntämään setelirahoituksella omaisuusarvot taas ainakin hetkeksi taas vihreälle?

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011Koeeramies: Kiitos palautteestasi. Yritän vastata lyhyesti kysymykseesi Sammon arvostuksesta. Osake on mielestäni jo nyt halpa suhteessa yhtiön pitkän aikavälin näkymään. Vaikeuteni ostaa Sampoa liittyy siihen, että se on yhtiönä (ja osakkeena) markkinaa ja myös Nordeaa defensiivisempi. Tämä johtuu ennen kaikkea liiketoimintojen rakenteesta, sillä vakuutustoiminta kestää syklin yli keskimääräistä paremmin. Sampohan on tämän alan kiistaton ykkönen Pohjoismaissa. Toisin sanoen, kun Sampo laskee, ovat myös useat muut yhtiöt hyvin edullisia. Tämän hetken näkymällä ostan Sampoa noin 15 euron tasosta alkaen. Hintarajalla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä Sampon fair valuen kanssa. Mitä enemmän osakeostoja suoritan, sitä nopeammin tulee käsille se hetki, kun rahoitan osakeostoja myös vieraalla pääomalla (velalla). Tällöin turvamarginaalin (=tulostuoton ja mielellään myös osinkovirran) tulee olla hyvin huomattava. Kokonaisuutena on hyvin vaikeaa antaa järkevää lausuntoa Sampon osto-ohjelmasta. Tällä hetkellä siis odotan, että halpa loistoyhtiö tulee vieläkin halvemmaksi. Muutama kriisi on opettanut itselleni, että aina ei ole syytä maksimoida tuottoja, vaan myös hallita riskejä. Osakehan voi tulla alas nopeastikin ilman järkiperusteista syytä, jos yhtiön omistajarakenteessa tapahtuu jotain yllättävää (esimerkiksi muutaman prosentin osuus yhtiöstä myydään suoraan ostolaitaan kriisin huipentumana).

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011T: Kiitos kysymyksestäsi. Olen kertaalleen omistanut Konecranesia, joten yhtiö on minulle tuttu. Sen tase on hyvässä kunnossa ajatellen mahdollista pitkäkestoistakin taantumaa. Lisäksi Demag-tarjouskilpailusta vetäytyminen osoitti sen, että johto ajattelee myös omistaja-arvoa oman vaikutusvaltapiirinsä laajentamisen ohella. Huolestuttavaa Konecranesissa on se, että se ei vuosien 2010-2011 elvytysnousussa päässyt lähellekään entisen syklin huipputuloksia ja kannattavuutta (toisin kuin esimerkiksi Cargotec). En usko selitystä, jonka perusteella esimerkiksi IT-investoinnit selittäisivät ilmiötä merkittävästi. Odotan siis edelleen parempia ostohetkiä – varmaankin alle 10 euron tasoilla. Nykyinen P/BV kakkonen on kyllä arvostuksena vielä liikaa, mikäli reaalitalous jatkaa luisuaan. Konecranesin osake kuuluu kuitenkin mahdollisten ostokohteiden seurantalistaani.

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011Joni: Kiitos kysymyksistäsi. En odota mitään positiivista käännettä reaalitalouteen – Euroopalla on hyvin todennäköisesti edessään kiinalaisen sananlaskun mukaiset seitsemän laihaa vuotta. Allekirjoitan täysin näkemyksesi reaalitalouden ja USA-indeksien ristiriidasta: laittaisin sisään mieluummin shorttia kuin longia indeksitasolla. Kysyt myös näkemystäni tuomiopäivän skenaarion suhteen (itse asiassa pankkien luottoriskijohdannaisethan hinnoittelevat tätä jo melko todennäköiseksi). Paras arvaukseni (ja villi toiveeni) on se, että nykyinen euroalue hajoaa ilman suurimpien pankkien romahduksia. Kirjoitin aiemmin kirjoituksessa “pari sanaa vastuullisuudesta” liittyen huonoimpaan mahdolliseen skenaarioon. Todennäköistä on, että yksityinen raha ei tue suuria pankkeja, minkä lisäksi myös pankkien kotivaltiot kiistävät velvollisuutensa (äänestäjät ja luottoluokitus). Siten esittämässäsi skenaariossa pelastajiksi jäävät jäljelle Jyrki Hursti ja muut AAA-kerhon maat. Tästähän ollaan jo itse asiassa sovittu, mutta asia piilotettiin “viimeisenä vaihtoehtona”. Se on mielestäni ainoa vaihtoehto pitää Keski-Euroopan pankit pystyssä. Odotan tällä hetkellä EKP:n jatkavan velkakirjojen ostoa. Viimeiseen kommenttiisi liittyen voin vain sanoa, että markkinoilla on melkoisesti vaikutusvaltaa…

Kari23 Marraskuu, 2011Kiitos kirjoituksesta, myös edellinen metsäyhtiöitä koskeva kirjoitus oli ajatuksia herättävä.

Olet mielestäni Nordnetblogin mielenkiintoisin kirjoittaja.

t. kari

Koeramies23 Marraskuu, 2011Kiitos vastauksestasi Jukka!! Tämä selvensi asiaa hyvinkin paljon. Taitaakin seuraava ostokseni olla Nordea, Sampoahan voi sitten lisäillä vaikka myöhemmin… Konepajojen kimppuun sitten vieläkin myöhemmin :) .

tooki23 Marraskuu, 2011Hei

Mitenkäs suurena riskinä näet Nordean antamat lainoitukset kriisissä olevalle laivurialalle? Esimerkiksi Frontlinen tilanne näyttää aika pahalta?

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011Kari: Kiitos palautteestasi.

Jukka Oksaharju23 Marraskuu, 2011tooki: Kiitos kysymyksestäsi. Luottotappiot kuuluvat pankkitoimintaan. Laivurialalta Nordea kirjasi niitä jo jonkin verran Q3/2011 aikana, ja sama trendi jatkuu myös Q4/2011 aikana. Onneksi annetut luotot ovat osa pankkikonsortion yhteistä luotonantoa, josta Nordea kärsii vain oman osansa. Luonnollisesti laivuriyhtiöiltä on saatu aikanaan vakuudet (paremmat kuin Jutan neuvottelemat). Kyseenalaista on tietysti se, mikä on näiden vakuuksien likviditeetti ja ennen muuta markkina-arvo sillä hetkellä, kun luottotappiot ovat realisoitumassa. Odotan itse joitakin kymmeniä miljoonia euroja varustamoihin liittyviä tappioita Q4/2011 aikana. Muistaakseni juuri Frontlinen osalta luotonannon jatkon kannalta kriittisiä päätöksiä tehtiin kuluvan kuun alkupuolella (lähteenä muistikuvieni mukaan Reuters). Yleisellä tasolla Nordea on kuitenkin hyvin varovainen luotottaja. Se ilmenee esimerkiksi luottokannan maantieteellisessä ja toimialakohtaisessa jakaumassa. Omien yöunieni laatua parantaa myös tieto siitä, että Nordean riskivaliokunnan komennossa on Kari Stadigh miehistöineen. En tiedä siihen tehtävään ketään parempaa, mutta kylläkin useita huonompia.

One Up on OMXH25 Marraskuu, 2011Kaikille,

Omat kommentit Nordeasta:

-Jaan pitkälti tämän blogin kirjoittajan näkemykset Nordeasta.
-Yhtiö on selvästi aliarvostettu.
-Varovainen FV on 9e, optimistinen luokkaa 12e.
-Riskiprofiili on pankiksi pieni, lainananto on harvinaisen konservatiivista ja markkina-alueet ovat hyvässä kunnossa. Velkaantuminen hallinnassa, asuntokuplat ovat pieniä yms.
-Johto on osaava ja Sampo on omistajana paras mahdollinen kumppani.
-Nykyhinnalla tulostuotto tulee parin vuoden säteellä olemaan min. 15 %.
-Uskon, että ROE pohjasi Q3:lla, tehostamiset alkavat näkyä Q4–>.
-Kriisi mahdollistaa jälleen järjestelyt (Keski-Eurooppaan JV:n kautta?).
-Pahimmassa mahdollisessa tilanteessa Nordea kerää lisää rahaa omistajiltaan (vrt. 2009), Sammon ja Ruotsin valtion vuoksi tämä ei ole ongelma.

Itse ostin edellisestä dipistä (5.3x) ja ostin tänään lisää. Jatkan ostoja kurssin laskiessa / markkinatilanteen selkiytyessä. Pidän Nordeaa tällä hetkellä suhteessa enemmän aliarvostettuna kun Sampoa.

Koeramies25 Marraskuu, 2011Lisäkysymys herroille: Kannattaisiko asuntovelkaisen kumminkin sijoittaa Sammon kautta Nordeaan jotta ei jäisi ulkomaan osingoista saatavat verovähennykset hyödyntämättä? Siis asuntolainan koroista vähennettävät…

Jukka Oksaharju28 Marraskuu, 2011Koeramies: Kiitos lisäkysymyksestäsi. Vastaan lyhyesti: en sijoittaisi Nordeaan tällä hetkellä Sampon kautta, sillä Nordean osakkeessa aliarvostus on selvästi räikeämpi kuin Sampon kurssissa. Annan perusteluksi pienen laskelman. Sampon osakekannan markkina-arvo on nyt noin 10 miljardia euroa. Nordean markkina-arvo on noin 22 miljardia euroa. Sampon Nordea-omistuksen arvostus on siten noin 4,5 miljardia euroa päivän kurssitasolla. Kun tätä vertaa koko Sampon markkina-arvoon huomaa, että Sampon osakkeesta markkina-arvosta Nordea-omistuksen arvo on selvästi alle puolet. Tämä on hyvin karkea laskelma, jossa oletan mm. että Mandatumin arvostus on likimain sama kuin Sampo-konsernin nettovelat ja että Ifin arvoksi muodostuu markkinoilla tällä hetkellä 5,5 miljardia euroa (Sampon osakekannan nykyinen markkina-arvo vähennettynä Nordea-omistuksen päivän markkina-arvosta). Jos (ja uskoakseni kun) Nordea tulee palautumaan järkeville arvostustasoille, on tuottopotentiaali suorassa Nordea-sijoituksessa suurempi. Näin kuuluukin olla, sillä Sampo on riskiprofiililtaan hieman konservatiivisempi (tässä ketjussa mainitut vakuutustoiminnot).

Jukka Oksaharju30 Marraskuu, 2011Tämä päivä kuvasti aika hyvin sitä, mitä tarkoitin edellisellä kommentillani Sampon ja Nordean suhteesta. Nordean osakkeen kehitys oli tänään +7,18% ja se lyö Sampon +1,10% kehityksen selvästi. Jatkossa ei tietenkään ole luvassa vastaavaa tuottoeroa, ja turbulenssi voi aivan hyvin jatkua vielä. Pidän silti edelleen päivän päätöskursseilla Nordeaa selvästi aliarvostetumpana yhtiönä verrattuna Sampoon, joka sekin on edullinen hinnaltaan.

Ostoja jatkettu: OMXH:n parhaat yhtiöt osa 4 | Nordnet Blogi4 Joulukuu, 2011[…] kirjoituksissa on käsitelty Nokian Renkaita, Nordeaa ja Sampoa. Jatkoin myös ostotoimenpiteitä marraskuun Nordea-ostosten jälkeen. Tällä kertaa kohteena on kokoluokkaa pienempi yhtiö, jonka osakkeiden osto-ohjelman […]

Pari sanaa vuodesta 2012 | Nordnet Blogi19 Joulukuu, 2011[…] blogimerkinnässä valmistautumisestani tulevaan sijoitusvuoteen. Olen aloittanut ostot sekä Nordeassa että Olvissa, ja uskon kannattavien ostotilaisuuksien koittamiseen valikoiduissa yhtiöissä myös […]

Suurimmat sijoitusvirheeni vuonna 2011 (ja aiemmin) | Nordnet Blogi8 Tammikuu, 2012[…] että Olvin liiketoiminnan kautta olen mukana Suomen lisäksi mm. Baltiassa ja Valko-Venäjällä. Nordea-omistukseni myötä olen sidoksissa myös Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Myös esimerkiksi Nokian Renkaat on […]

Kolmas osto: Sampo | Nordnet Blogi22 Tammikuu, 2012[…] aliarvostuksessa kriittisin tekijä on mielestäni Nordea. Oletuksella, jonka mukaan Nordea palautuisi joskus takaisin fair value -arvostukseensa, on Sampon […]

SH24 Tammikuu, 2012Tilinpäätöstiedotteen puheet kielivät valoisammasta tulevaisuudesta, kuin teot (osingon leikkaus). Kumpaa uskoa?

Jukka Oksaharju24 Tammikuu, 2012SH: Kiitos kysymyksestäsi. Tilinpäätöstiedote oli mielestäni erinomainen ottaen huomioon H2/2011 aikana vallinneet markkinaolosuhteet. On luonnollista, että nyt ei olla kannattavuuden osalta “lähelläkään” optimaalista tasoa. Sijoittajan (ja myös osakkeenomistajan) näkökulmasta on mielestäni mielenkiintoista se, että Nordea hinnoitellaan edelleen heikon suhdanteen konsensuksesta otetulla P/E-arvostuksella haarukkaan 8,00 – 8,50 alkaneen vuoden osalta. Vipu on merkittävä sekä yhtiön tuloksen että osakkeen arvostuksen osalta, kun taloudelliset ajat aikanaan paranevat. Itselleni 0,26 euron osakekohtainen osinko on suoraan sanoen pettymys, sillä olin odottanut osingon säilyvän vakaana 0,29 eurossa osakkeelta. 0,26 euroa per osake on kuitenkin täsmälleen Nordean osinkopolitiikan mukainen (0,65 euroa EPS x 0,40), joten mitään yllättävää tässä ei sinänsä pitäisi olla. Viime vuoden tuloksesta Nordea jakoi lähemmäs puolta osakkailleen, joten nyt palattiin tiukkaan ohjeistukseen. Näen tälle oikeastaan kaksi merkittävää syytä: 1) osinkopolitiikan kirjaimellisella noudattamisella konserni varoo aiheuttamasta poliittista polemiikkia Ruotsissa, jossa mm. pankkien osingonmaksuinto irtisanomisten keskellä on kiistanalainen puheenaihe ja 2) Nordean tulee edelleen kasvattaa vakavaraisuuttaan paitsi epävarmaa markkinatilannetta, myös tulevia vakavaraisuussäännöksiä ajatellen. Nyt Nordean TIER 1 -vakavaraisuus on 11,2%, kun Ruotsin valtio edellyttää 12% tasoa vuoteen 2015 mennessä. Edellytykset on kuitenkin mielestäni syytä täyttää jo huomattavasti tätä aiemmin. Kokonaisuutena yhtiö siis kulkee erinomaiseen suuntaan, eikä osingon leikkaaminen ole mielestäni lainkaan negatiivinen signaali osakkeenomistajien suuntaan. Alkaneena vuonna Nordea parantanee tulostaan kaksinumeroisella prosenttimäärällä (vielä on toki mahdotonta arvioida perustellusti muuta kuin muutoksen suuntaa), joten eiköhän sitä osinkoa ole odotettavissa 0,30+ euroa jo vuoden päästä. Nyt Q4/2011 osakekohtainen tulos oli 0,19 EUR, joten “viivoitinanalyysillä” konserni voi saavuttaa tänä vuonna noin 0,80 euron EPSin, jos ympäröivä maailma pysyy kasassa. Tästä laskettuna 40% osingonjakosuhde antaisi jo 0,32 euroa ensi vuonna, mikä olisi itse asiassa tasan 5% päivän osakekurssille (tänä vuonna ehdotettu efektiivinen tuotto on noin 4%).

OMXH:n parhaat yhtiöt osa 5 | Nordnet Blogi1 Helmikuu, 2012[…] ydinliiketoiminnan vähäisen syklisyyden. Olen soveltanut samaa periaatetta myös Sampon ja Nordean ostojen yhtenä keskeisenä perusteena. Tähän liittyen lienee syytä avata hieman taustalla […]

Pari sanaa osingoista | Nordnet Blogi13 Helmikuu, 2012[…] voitollista kehitystä suhdanteesta riippumatta, mihin olen viitannut esimerkiksi Sampoa ja Nordeaa koskevissa kirjoituksissani […]

OMXH vaikuttaa kalliilta / Oriola-KD | Nordnet Blogi2 Maaliskuu, 2012[…] osinkovirran takaisin salkkuyhtiöihini, joista kotimaisessa mittakaavassa merkittävimpiä ovat Nordea, Sampo ja Olvi (tässä […]

Ensimmäinen myynti vuonna 2012 | Nordnet Blogi13 Maaliskuu, 2012[…] Tulen mitä todennäköisimmin sijoittamaan tulevina viikkoina realisoituvan osinkovirran takaisin Nordean ja Sampon […]

Ostoja jatkettu | Nordnet Blogi10 Huhtikuu, 2012[…] per osake. Perusteluja yhtiövalinnalle olen esittänyt aiemmin mm. OMXH:n parhaissa yhtiöissä ja viime joulukuussa, kun ostin yhtiötä edellisen kerran keskihintaan 5,39 euroa per […]

Tunnelmia Sampo Oyj:n yhtiökokouksesta | Nordnet Blogi17 Huhtikuu, 2012[…] ei voi sanoa samaa). Tosin otos on hyvin suppea, sillä olen vieraillut säännöllisesti vain Nordean, Sampon ja Nokian Renkaiden yhtiökokouksissa. Tänä vuonna Sampo tarjoili alkupaloina suolaisia […]

Seuraava ostokohde valittu | Nordnet Blogi1 Kesäkuu, 2012[…] hyvin yleisen tason havaintoja. Tuolloin päädyin lopulta kasvattamaan omistustani Nordeassa, jonka hinta oli mielestäni erityisen edullinen suhteessa muuhun markkinaan. Kuitenkin nyt UPM on […]

Ajatuksia markkinatilanteesta ja ostokohteista | Nordnet Blogi6 Kesäkuu, 2012[…] väheksyin Nokiaa puoli vuotta sitten, totesin itse istuvani mieluummin Nordean kyydissä. Osake maksoi tuolloin 5,60 euroa ja tänään se maksaa hieman yli 6 euroa, minkä […]

Oman salkun välitilinpäätös | Nordnet Blogi2 Heinäkuu, 2012[…] osto-ohjelma ja lisäostot Osakkeen päätöskurssi 2.7.2012 on 6,88 euroa. 22.11.2011 merkittävä erä hankintahintaan 5,39 […]

Alkavan tuloskauden ennakko | Nordnet Blogi2 Heinäkuu, 2012[…] suurimman omistajansa Sampon näkökulmasta Nordea-ostoni marraskuussa 2011 Lisäostot alkuvuonna 2012 OMXH:n parhaat yhtiöt -kirjoitussarjan toinen osa OMXH:n parhaat […]

Salonkivaunun viimeinen kuulutus | Nordnet Blogi24 Elokuu, 2012[…] subjektiivinen arvioimaan yhtiötä ja sen osia. Salkkuni suurin yksittäinen sijoitus on Nordea – aivan samoin kuin Sampo-konsernilla. Omassa hajautuksessani Sampo pitää paikkansa […]

Velkakriisin kurssipohja on ohitettu | Nordnet Blogi14 Syyskuu, 2012[…] sitä, etten ole keventämässä ainakaan suurimpia omistuksiani. Olisi anteeksiantamatonta luopua Nordeasta ja Samposta näillä arvostustasoilla. Tämä mielipide ei ole uusi, eivätkä keskeiset perustelut […]

Sampo hold, Nordea vahva osta | Nordnet Blogi13 Lokakuu, 2012[…] ja Sampon kanssa. Ostin Nordeaa ensi kerran hyvin tuntuvan määrän hintaan 5,39 euroa lähes vuosi sitten marraskuussa. Tämän jälkeen lisäsin Sampoa kuluvan vuoden tammikuussa keskihankintahintaan 18,65 euroa. […]

 

 

Jukka Oksaharju
Jukka Oksaharju
Osakestrategi, Nordnet Suomi

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit