Osto: Tesco

Ostimme perjantaina eksperttisalkkuumme 900 kpl vähittäiskauppajätti Tescon osakkeita. Pidämme Tescoa todella laadukkaana yhtiönä ja kilpailukykyisenä yhtiönä. Näkemyksemme mukaan yhtiön osakekurssi on laskenut selvästi alle sen todellisen arvon. Sijoituksemme on tarkoitettu pitkä-aikaiseksi, sillä uskomme, Tescon kykyyn luoda omistaja-arvoa suhdanteesta riippumatta.

Tescon kurssi romahti noin kuukausi sitten, kun yhtiö tiedotti sen joulumyynnin olleen odotuksia heikompaa. Näkemyksemme mukaan kyse on kuitenkin puhtaasti Iso-Britannian kuluttajien heikosta tilanteesta, ei Tescon omista ongelmista.

Wal-Martin tavoin Tescon kilpailuetu perustuu sen massiiviseen mittakaavaan, jonka avulla se voi tarjota kuluttajille tuotteita edullisemmin kuin sen kilpailijat. Tämä kilpailuetu kasvaa jatkuvasti, kun yhtiö jatkaa laajentumistaan. Tesco on Iso-Britanniassa kiistaton markkinajohtaja ja tämän lisäksi sillä on myös hyvin houkuttelevia kasvumahdollisuuksia useilla kehittyvillä markkinoilla, kuten Puolassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Tescon arvostus on todella edullinen. P/E kerroin kuluvalle vuodelle on alle 10x ja osinkotuotto on lähes 5 %. P/B kerroin on hieman yli 1.5x jota voidaan pitää todella houkuttelevana, kun otetaan huomioon yhtiön historiallinen oman pääoman tuotto. Viimeisen viiden vuoden keskimääräinen oman pääoman tuotto on ollut noin 18 %. Tesco kykenee jatkuvasti investoimaan suuren osan tuloksestaan kasvunsa vauhdittamiseen ja näin ollen korkeasta oman pääoman tuotosta johtuen yhtiö luo omistaja-arvoa hyvällä vivulla.

Uskomme, että Tesco tarjoaa nykyhinnalla erinomaisen tilaisuuden ostaa huippulaadukasta yhtiötä selvästi alle sen todellisen arvon, johtuen puhtaasti sen päämarkkinoiden pehmeydestä ja osakemarkkinoiden hermoilusta.

Omistamme osakkeita Tescossa

-Inderes

Photo credit: Mankind 2k / Foter / CC BY

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit