Osto: Stonesoft

Ostimme eksperttisalkkuun pienen määrän Stonesoftin osakkeita. Yhtiön kehitysvaiheen ja osakkeen korkean riskiprofiilin takia ostosta voisi luonnehtia spekulatiiviseksi ja vain pienehkö paino salkussa on siten perusteltua, mutta Stonesoftin viimeaikaisen hyvän kehityksen jatkuessa osakkeen nousupotentiaali on ilmeinen. Monet sijoittajat todennäköisesti näkevät Stonesoftissa vain 10 vuotta kestäneen ikuisen lupauksen, mutta tulevaisuuteen ja lähihistoriaan katsottaessa näemme itse yhtiössä hyvän käännetarinan.

Stonesoft kääntyi viime vuoden toisella puoliskolla vahvaan kasvuun ja yhtiön tulos nousi voitolliseksi. Tälle vuodelle yhtiö ohjeistaa vähintään 30 % kasvua ja positiivista tulosta. Vahvan kasvun jatkuminen tukee näkemystämme siitä, että yhtiön tuotteiden kilpailukyky on AET-löydöksen tukemana huomattu ja Stonesoft tulee jatkamaan markkinaosuuksien voittamista. Odotamme, että yhtiö nousee 10 % liikevoittomarginaalin tasolle tämän vuoden toisella puoliskolla ensimmäisen puoliskon ollessa lievästi positiivinen. Yhtiön liiketoiminta on hyvin skaalautuva ja kulurakenne on pääosin kiinteä. Kulujen kasvaessa selvästi hitaammin kuin liikevaihdon yli 30 % kasvu, alkaa yhtiön suhteellinen kannattavuus parantua hyvällä vivulla.

Pitkällä aikavälillä yhtiössä on vahvaa potentiaalia menestystarinaan, jos vahva kasvu jatkuu vielä tämän vuoden jälkeen. Stonesoftin toimialalla etabloituneet toimijat tekevät yli 30 % liikevoittomarginaaleja ja haastajan roolissa olevan Stonesoftin kilpailuaseman vahvistuessa on yhtiöllä hyvät edellytykset nousta samaan sarjaan. Lisäksi yhtiön liiketoiminta ei sido käytännössä lainkaan pääomaa ja käyttöpääoma on negatiivinen, minkä ansiosta nykyisellään tulorahoitus riittää hyvin kasvun ylläpitämiseen ja rahavirta tulee olemaan vuolas, jos yhtiö kääntyy selvästi voitolliseksi.

Arvioimme Stonesoftin yltävän tänä vuonna noin 6 sentin osakekohtaiseen tulokseen, jolloin P/E -luvuksi muodostuu noin 20x. Yhtiön toimialalla tällä tasolla olevia kertoimia voidaan pitää kohtuullisina. Verkon tietoturvamarkkinalla on tällä hetkellä vahvoja kasvuajureita ja markkina tulee kehittymään suotuisasti makrotalouden ongelmista huolimatta. Tästä kasvusta hyötyäkseen on salkkuun poimittava yhtiöitä, jotka ovat parhaissa asemissa hyötymään markkinakasvusta. Toinen mielenkiintoinen yhtiö samalta toimialalta on erittäin kannattava Checkpoint, joka kasvaa Stonesoftin tavoin markkinoita nopeammin. Tällä hetkellä markkinaosuuksiaan menettää mitä ilmeisimmin Cisco.

Omistamme sekä Stonesoftin että Checkpointin osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Forum PA / Foter / CC BY-NC

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.04.2013 19:18

@Blogi: Pitkällä aikavälillä yhtiössä on vahvaa potentiaalia menestystarinaan, jos vahva kasvu jatkuu vielä tämän vuoden jälkeen ###

“Pitkällä aikavälillä” olisi varmaan syytä huomioida seurrava kehitys:

Näyttää maailmalla tuo APT-suojaus alkaneen painottua itse tiedon suojaamiseen, johon stonelta ei paljon ratkaisuja löydy. Eli vakavampien uhkien kuin hakkereiden aiheuttamien häiriöiden estämiseen.
Tällaisia ovat vaikkapa klassinen ja tietoverkkovakoilu käsittäen yritys- ja valtiotason tiedustelun sekä Iranin Stuxnet-tyyppiset hyökkäykset Esimerkkinä vaikkapa juuri ajankohtainen Putin/KRP-ongelma

Nimetön
Nimetön
03.05.2013 14:12

@Blogi: Stonesoft tulee jatkamaan markkinaosuuksien voittamista ### Ainakin Stonesoft yrittää kaikkensa mediapuolella, kun seuraa Kauppalehden Stonesoft-keskustelupalstaa. Viimeisin esimerkki on 2.5.2013, kun Stonesoftin epävirallinen viestintähenkilö Visio antamaansa internet-linkkiin viitaten toteaa “Voimakkaasti kantaa ottavaa tekstiä professorilta”. Tyypillistä tuollekin “informaatiolle” on se, että tekstin kirjoittanut englantilainen professori on vain vieraileva professori eräässä Englannin yliopistossa. Keskustelupalstan jutussa on “unohtunut” kokonaan mainita, että kyseinen professori on Stonesoftin englantilaisen partneriyrityksen CTO eli teknologiajohtaja ja hänen kirjoittamansa juttu on selkeästi hänen johtamansa yrityksen mainoskampanja Infosec 2013 tilaisuutta varten. Kyse ei siis ole minkäänlaisesta yliopistoprofessorin tutkimuksesta tai virallisesta raportista. Stonesoftille on viimeisen vuoden aikana ollut tyypillistä mediauutisoinnissaan vedota… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
03.05.2013 14:21

PS Stonesoftin vaikuttavan mediakampanjan ymmärtää hyvin jos katsoo vaikkapa Taloustieto-lehden julkaisemaa 100n suomalaisyrityksen listaa, jossa analyytikot ovat arvioineet yritysten hyvyyttä sijoittajan kannalta.
Tässä pari listan häntäpäässä olevaa yritystä:

Taloustaidolle listan tuottaa osaketutkimusyhtiö Inderes Oy. Ennusteet ovat Inderesin analyytikoiden ennusteita.
89. Stonesoft 1,36
90. Talvivaara Mining Company 1,23