Osto: Sampo

Ostimme tänään 120 kappaletta Sammon osakkeita keskihinnalla 19. EUR. Kuten aikaisemmassa kommentissamme totesimme, Sampo on yksi salkkumme runko-osakkeita ja yhtiö on tarkoitettu pitkä-aikaiseksi sijoitukseksi. Sammossa yhdistyy näkemyksemme mukaan edullinen arvostus, laadukkaat liiketoiminnat ja osaava johto.

Sampo on näkemyksemme mukaan nykyisellä hinnalla aliarvostettu ja uskomme Sammon johdon kykyyn luoda varallisuutta omistajille myös tulevaisuudessa. Varovaisten osien summa arvioidemme perusteella, Sammon arvo on vähintään 24 EUR osakkeelta. Sammon P/E kerroin ensi vuodelle asettuu alle 10x tasolle ja osinkotuotto tulee olemaan yli 6 %.

Sammon osakkeen kautta pääsemme myös hyvin kiinni Nordeaan. Pidämme Nordeaa erinomaisesti hoidettuna pankkina ja nykyistä kurssia aliarvostettuna suhteessa sen todelliseen arvoon. Päädymme kuitenkin Sammon ostamiseen, sillä pidämme sitä Nordeaa defensiivisempänä ja parempana osingon maksajana. Kuitenkin, mikäli Nordean kurssi laskee nykytasoilta, tulemme harkitsemaan myös Nordean ostamista.

Uskomme, että nykyinen epävarmuus markkinoilla tarjoaa Sammolle mahdollisuuksia osallistua erilaisiin finanssisektorin järjestelyihin Euroopassa.

Omistamme myös itse osakkeita Sammossa.

-Inderes

Photo credit: Suviko / Foter / CC BY-NC

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit