Osto: ProShares UltraShort Russell2000 ETF

Ostimme lisää ProShares UltraShort Russell2000 ETF:ää. Käytännössä taustalla on edelleen sama ajatus kuin kesäkuussa, kun avasimme positiomme Russelissa. Kirjoitimme silloin, että ”uskomme osakemarkkinoiden alakulon jatkuvan ja haluamme suojata long-positioitamme sekä ottaa näkemystä short-puolella.” Lisäksi uskoimme pienempien yhtiöiden jäävän kurssikehityksessä suuremmista, mikä on osoittautunut oikeaksi näkemykseksi. Tarkempia perusteluja voitte lukea aikaisemmasta kommentistamme.

Kesäkuussa Russell 2000-indeksin arvostustaso suhteessa Yhdysvaltojen suurimpiin yhtiöihin on korkeampi kuin kertaakaan 30 vuoteen. Tämän jälkeen tilanne ei ole oleellisesti muuttunut, mutta S&P500-indeksi on menettänyt arvostaan noin 5 % vähemmän kuin Russell 2000-indeksi. Näin ollen markkinanäkemyksemme pienempien yhtiöiden suhteen on osoittautunut oikeaksi, mutta toisaalta case on edelleen voimassa – kasvuyhtiöt ovat edelleen yliarvostettuja suhteessa arvoyhtiöihin.

Lisäksi kannattaa huomioida, että markkinoiden arvostustaso on huomattavasti korkeampi Yhdysvalloissa verrattuna Eurooppaan ja Suomeen. Tämä on osittain perusteltua, mutta näemme kuitenkin tällä hetkellä Wall Streetillä selvästi enemmän laskunvaraa kuin Euroopassa. Samalla täytyy muistaa, ettei kestävä nousu myöskään Euroopassa voi alkaa ilman Yhdysvaltoja.

Pidämme siis edelleen hyvin todennäköisenä sitä, että Russell 2000-indeksin tuotto jää esimerkiksi S&P500-indeksistä. Samalla pidämme S&P500-indeksiä yliarvostettuna verrattuna Eurooppaan ja myös Helsinkiin. Näin ollen uskomme pystyvämme positiolla sekä tuottamaan ylituottoja että suojaamaan long-positioitamme. Viime aikoina olemme ottaneet enemmän perinteisiä long-positioita osakemarkkinoille ja osakepainomme on siis noussut selvästi positiiviseksi. Uskomme kuitenkin edelleen, ettei osakemarkkinoilla ole vielä nähty pohjia, minkä takia suojaamme tälle ostolla positioitamme.

Omistamme edelleen vastaavanlaisia instrumentteja myös omissa salkuissamme.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit