Osto: Okmetic

Ostimme Okmeticin osakkeita 6,5 % painolla eksperttisalkkuumme, vaikka nykyinen markkinatilanne ei ole vielä hirveästi innostaisi lisäämään osakepainoa. Uskomme Okmeticin kuitenkin pystyvän luovimaan tulevaisuuden voittajana toimialallaan, jonka vahvojen kasvuajureiden pitäisi kestää epävarmaakin taloustilannetta. Tärkeänä ostoperusteena on tietenkin myös osakkeen matala arvostus.

Okmeticille keskeisen puolijohdemarkkinan pohjat nähtiin todennäköisesti alkuvuonna. Yhtiö itse indikoi selvästi Q1 raportissaan puolijohdemarkkinan matalasuhdanteen päättyneen, tilauskannan kääntyneen kasvuun sekä Okmeticin voittaneen markkinaosuuksia. Anturiteollisuuden myynnissä uskomme kuluttajasektorin vedon olevan vahvaa anturiteknologioiden yleistyessä jatkuvasti kuluttajaelektroniikan vahvimmin kasvavissa tuotealueissa, kuten älypuhelimissa. MEMS-tuotteiden hyvä kysyntä autoteollisuudessa tulee myös jatkumaan esimerkiksi ajonvakauden hallintajärjestelmien tullessa lakisääteiseksi useilla markkinoilla.

Yhtiön osaketta on todennäköisesti painanut Q1 tulos, joka jäi odotuksia heikommaksi. Normaalia heikompaa kannattavuutta kuitenkin selitti koko markkinaa koskenut häiriö tuotantoketjussa Yhdysvalloissa ja odotamme näkevämme yhtiölle viime vuosina tutummiksi muodostuneita yli 13 % liikevoittomarginaaleja loppuvuonna. Yhtiön vahvuutta kuvastaa se, että Okmetic teki viime vuonna puolijohdemarkkinan matalasuhdanteessa yli 14 % liikevoittomarginaalin sektorin keskeisimpien toimijoiden vajotessa tappiolle.

Pitkällä aikavälillä pidämme Okmeticin anturiteknologioihin keskittyvää strategiaa houkuttelevana ja näemme mahdollisuuksia yhtiön käynnissä olevassa laajassa SOI-kiekkojen valmistuskapasiteetin investointiohjelmassa, jossa tuotantokapasiteettia otetaan käyttöön vaiheittain. Puolijohdekiekoissa yhtiön omaksumalla Fab-lite -toimintamallilla yhtiö on saanut joustavuutta kysynnän vaihteluihin sekä pystynyt nousemaan arvoketjussa ylöspäin. Kokonaisuudessaan Okmetic on mielestämme kehittynyt hyvin ja saanut selkeän strategisen suunnan toimitusjohtaja Kai Seikun aikakaudella.

Vuoden 2012 ennusteemme ovat jopa ohjeistukseen nähden hieman pessimistisiä, mutta osakkeen P/E -luku on tästä huolimatta vain 9x kuluvalle vuodelle. Yhtiön tase on erittäin terve, mihin nähden 1.3x P/B -luku vaikuttaa myös alhaiselta. Säännölliset seuraajamme tietävätkin jo, että olemme myös listanneet Okmeticin useasti myös potentiaalisten valtauskohteiden listalle.

Omistamme Okmeticin osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit