Osto: Nordea, myynti: Tieto

Ostimme experttisalkkuumme tänään 500 kpl Nordean osakkeita keskihinnalla 6.40 euroa. Olemme omistaneet Nordeaa jo pitkään Sammon kautta, joka on salkkumme suurin sijoitus. Pidämme Nordean nykyistä arvostusta kuitenkin niin houkuttelevana, että haluamme omistaa osaketta myös suoran sijoituksen kautta. Viimeisen kaupan myötä omistamme Nordeaa suorasti ja epäsuorasti noin 800 osaketta. Nordea ostoksen rahoitamme myymällä osakkeemme Tiedossa.

Pidämme Nordeaa erittäin laadukkaana yhtiönä, joka on onnistunut poikkeuksellisen hyvin riskienhallinnassaan. Nordea on selvinnyt vuosien 2007-2008 sekä vuoden 2011 pankkikriisistä todella vähäisin vaurioin ja se on kyennyt voittamaan markkinaosuuksia hyödyntämällä kilpailijoidensa vaikeita asemia.

Näkemyksemme mukaan Nordea on tällä hetkellä selvästi aliarvostettu. Hinta suhteessa tase-arvoon on noin 1x. Lukua voidaan pitää alhaisena, kun otetaan huomioon yhtiön laatu ja yli 10 % oman pääoman tuotto. Nordean omana tavoitteena on saavuttaa 15 % oman pääoman tuotto. Pidämme tavoitetta haastavana ja uskomme, että pankkisektorin lisääntynyt sääntely, sekä kasvavat pääomavaatimukset tekevät tästä tavoitteesta hyvin vaikeasti saavutettavan. Näin ollen uskomme, että yhtiön oman pääoman tuotto tulee asettumaan syklin yli 11-13 % väliin. Myös tulosperusteista arvostusta voidaan pitää edullisena kuluvan vuoden P/E kertoimen ollessa alle 8x. Kokonaisuutena uskomme osakkeen tarjoavan nykyhinnalla selvästi yli 10 % vuosittaista tulostuottoa.

Edullisen arvostuksen ja laadukkaan liiketoiminnan lisäksi Nordean kiinnostavuutta nostaa Sammon omistusosuus yhtiössä. Sampo omistaa Nordesta hieman yli 20 % ja sen hallituksen puheenjohtajana toimii Björn Walhroos. Pidämme hyvin mahdollisena, että Sammolla on suunnitelmissa fuusioida Nordea jonkin keskieurooppalaisen pankin kanssa, joiden taseperusteiset arvostukset ovat pankkikriisin myötä vajonneet todella alas.

Nordea on tarkoitettu meille strategiseksi sijoitukseksi, jonka sijoitushorisontti on pitkä. Euroopan ja etenkin Espanjan talousdata on viimeaikoina ollut heikkoa ja pidämmekin mahdollisena, että Nordean kurssi jatkaa laskuaan muun pankkisektorin mukana. Uskomme mahdollisen laskun jäävän kuitenkin melko rajalliseksi, sillä EKP tulee todennäköisesti jatkamaan bondiostojaan ja rauhoittelemaan näin markkinoita. Mikäli näin ei tapahdu ja kurssi laskee selvästi, tulemme ostamaan lisää Nordeaa.

Rahoitamme ostoksemme myymällä kaikki (300kpl) Tiedon osakkeet 14.00 euron hintaan. Sijoituksen tuotoksi muodostui 20 % reilussa kahdessa kuukaudessa. Pidämme Tietoa edelleen mielenkiintoisena yhtiönä ja näemme osakkeessa pitkän ajan nousupotentiaalia, mikäli yhtiö onnistuu uuden strategiansa toteutuksessa Kimmo Alkion johdolla. Kuten aiemmin totesimme, näemme kuitenkin osakkeessa tällä hetkellä rajallisesti nousuvaraa ja yhtiön tehostamistoimien onnistumiseen liittyy omistajan näkökulmasta epämiellyttävä riski.

Omistamme itse osakkeita Nordeassa ja Sammossa. Emme omista Tiedon osakkeita.

-Inderes

Photo credit: jacobchristensen / Foter / CC BY-NC-SA

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Monialajohtaja21 Toukokuu, 2012

Nordea on hyvä yhtiö mutta kuinka pidätte “jäitä hatussa” kurssien pudotessa näin radikaalisti? Mieli tekisi tankata lisääkin mutta mielessä kummittelee vielä finanssikriisin alle 3 euron noteeraukset ja 1,81 euron “merkkarit”…

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit