Osto: Citycon

Ostamme salkkuumme Cityconin osaketta noin 5 % painolla. Näkemyksemme mukaan Cityconin kauppakeskuksiin keskittynyt defensiivinen liiketoiminta tarjoaa suhteellisen turvallista ja tasaista kassavirtaa myös epävarmoina aikoina. Yhtiön arvostustaso on myös laskenut houkuttelevalle tasolle ja osinkotuotto säilyy arviomme mukaan lähivuosina yli 6 prosentissa. Samalla kun ostamme Cityconia, tulemme jatkamaan osakepainon kasvattamista alkuvuonna myymällä loput Russellin short etf:t.

Cityconin osakekurssi laski -25 prosenttia vuonna 2011 ja osakkeen arvostustaso lähestyy edellisen taantuman pohjalukemia, vaikka yhtiön operatiivinen suorituskyky ei ole osoittanut hidastumisen merkkejä. Kiinteistösijoitusyhtiöiden arvostusta mittaava P/NAV-alennus on nyt noin 40 prosenttia. Edellisen taantuman seurauksena arvostus pohjasi 60 prosentin tasolla Q1’09 aikoihin. Arvostus on myös suhteellisesti edullinen, sillä pohjoismaiset kiinteistösijoitusyhtiöt ovat arvostettu tällä hetkellä lukemaan 0.81x P/B (mediaani), kun Cityonin vastaava lukema on 0.69x. Ennusteidemme mukaisesti odotamme yhtiön maksavan lähivuosina 0.14 euron osingon, mikä tarkoittaisi houkuttelevaa noin 6.2 prosentin osinkotuottoa. Citycon on maksanut 0.14 euron osingon vuosittain vuodesta 2003 lähtien.

Yhtiö on nostanut ohjeistustaan jokaisella kvartaalilla vuonna 2011. Kauppakeskusten myynti ja kävijämäärät ovat pysyneet hyvällä tasolla. Edelleen vähittäiskauppa on kasvanut läpi vuoden yleistaloudellisesta epävarmuudesta huolimatta. Odotamme vakaata kehitystä myös lähitulevaisuudessa. Edellisellä, 2008-2009 taantumalla ei ollut juurikaan vaikutusta Cityconin operatiiviseen suorituskykyyn ja mahdollisen uuden taantuman vaikutukset yhtiöön olisivat arviomme mukaan melko vähäiset.

Merkittävin riski osakkeessa on mielestämme rahoituksen saatavuus. Yhtiö on listannut vuonna 2010 kehityshankkeita yli 500 miljoonan euron edestä lähivuosille. Näistä merkittävin on kauppakeskus Iso Omenan laajennus, mikä itsessään nielee 100-130 miljoonaa euroa. Työ on tarkoitus aloittaa alkuvuonna 2012. Rahoituksen saatavuus saattaa vaikeuttaa Cityconin kasvustrategian totauttamista. Cityconin näytöt rahoituksen keräämisessä ovat kuitenkin vakuuttavia ja uskomme yhtiön vahva pääomistajan Gazit-Globen (47.8 % omistusosuus) tarvittaessa tukevan Cityconin rahoitusta.

Citycon on ensisijaisesti luonteeltaan pitkän aikavälin sijoitus salkkuumme. Lyhyellä tähtäimellä osakeessa on vaikea nähdä nousuvaraa ja arvostuksen korjaantuminen saattaa kestää pitkäänkin. Positiivisia triggereitä voisivat olla kevään vahva osinko tai merkittävien laajennushankkeiden aloittaminen.

Emme itse omista osakkeita Cityconissa.

-Inderes

Kuva: www.citycon.fi/

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit