Ostimme lisää Okmeticia

Ostimme eilen eksperttisalkkuumme 600 kappaletta lisää Okmeticia. Yhtiön paino salkustamme on nyt 9 %. Sijoitusperusteemme on sama kuin aiemmin. Uskomme vahvasti yhtiön anturikiekkoihin perustuvaan strategiaan, osakkeen arvostus on kaikilla mittareilla hyvin kohtuullinen ja pidämme yhtiötä potentiaalisena valtauskohteena pitkällä aikavälillä.

Emme odota Okmeticin osakkeesta lyhyen tähtäimen kurssirakettia. Olisimme itse asiassa osakkeessa paljon nykyistä optimistisempia, mikäli piikiekkomarkkinan yleinen markkinatilanne ei olisi niin surkea. Pinta-alalla mitattuna markkina polkee paikallaan ja arvolla mitattuna se laskee tänäkin vuonna johtuen hintaeroosiosta ja -kilpailusta. Okmeticin kilpailijoista Sumco ja SunEdison (ent. MEMC) ovat antaneet hiljattain tulosvaroitukset, mikä heijastelee kilpailupainetta etenkin suurimpien kokojen bulkkikiekoissa. Okmetic on pystynyt ketterällä strategiallaan tekemään vaikeassa markkinassa viime vuodet noin 10 % liikevoittomarginaalia. Kannattavuus on ollut erinomaista olosuhteet huomioiden. Okmeticin toimiala kokonaisuutena ei ole ollut yhtäkään vuotta voitollinen finanssikriisin jälkeen.

Piikiekkomarkkinan vaikeasta kilpailutilanteesta ja ylikapasiteetista pääsemme toisaalta yhteen keskeiseen perusteeseen omistaa Okmeticia. Toimialan konsolidoituminen lienee välttämättömyys, joka vain odottaa tapahtumistaan. Kaksi japanilaista valmistajaa hallitsee markkinasta 60 % (Shin-Etsu Handotai ja Sumco) ja lähes kaikki muut ovat Okmeticia lukuun ottamatta vaikeuksissa. Nykyinen kilpailutilanne on täysin kestämätön pienille ja keskisuurille piikiekkovalmistajille ja tilanteen purkautuminen edellyttää yritysjärjestelyitä. Pidämme todennäköisenä, että tässä konsolidaatiopelissä Okmetic tulee olemaan yksi pelinappuloista. Okmeticilla on hyvin kannattava liiketoiminta, teknologista etumatkaa ja vahvoja asiakkuuksia anturikiekoissa. Tällä paketilla saisi vaikkapa SunEdisonin vaikeuksissa olevan piikiekkoliiketoiminnan näyttämään jo astetta paremmalta.

Toistaiseksi toimialan konsolidaation odottaminen on pelkkää spekulointia, jonka ajoitusta voi vain arvailla. Sillä välin keskitymme yhtiön etenemiseen sen strategiassa, jonka perusteella näemme osakkeessa edelleen potentiaalia arvonnousuun. Arvioillamme osakkeen osinkotuotto on 5 % tuntumassa, P/B-luku 1,4x ja ensi vuoden P/E -luku kohtalainen 12x.

Omistamme osakkeita Okmeticissa.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit