Siirry pääsisältöön

Ostimme Cargotecia eksperttisalkkuumme

Olemme tänään ostaneet 140 kpl Cargotecin osakkeita eksperttisalkkuumme keskihinnalla 29,52 EUR. Summa vastaa noin 5 prosenttia koko eksperttisalkkumme arvosta. Uskomme yhtiön pystyvän lähivuosina merkittäviin tulosparannuksiin tehostamistoimien ansiosta ja näemme osakkeessa merkittävää potentiaalia muutaman vuoden tähtäimellä.

Ostimme tänään eksperttisalkkuumme Cargotecia, joka on ensimmäinen konepajayhtiö salkussamme pitkään aikaan. Taustalla on kaksi merkittävää syytä: 1) odotamme yhtiön tulosparannusohjelmien nostavan vuosikausia alisuorittaneiden Kalmarin ja Hiabin kannattavuudet uudelle tasolle lähivuosina ja 2) laivamarkkinoiden elpyessä MacGregorin tuloskunnon pitäisi myös elpyä vuonna 2015, mikä tukisi konsernin tuloskehitystä sekä antaisi yhtiölle jälleen mahdollisuuden harkita liiketoiminnan listaamista hyvällä arvostustasolla.

Kalmarin ja Hiabin yhteensä 80 MEUR:n tulosparannusohjelmien suhteen panostamme puhtaasti yhtiön sisäisen tehokkuuden parantumiseen. Näiden kohdalla emme siis odota merkittävää vetoapua markkinoilta. MacGregorin kohdalla tilanne on toinen: segmentti on todistanut tuloksentekokykynsä viime vuosina, kunhan toimitusvolyymit ovat riittävällä tasolla. Viime vuonna globaalit laivamarkkinat elpyivät voimakkaasti, mikä on jo näkynyt MacGregorin tilausvirtojen paranemisena. Vuonna 2014 odotamme kysynnän säilyvän vähintään Q4-tasolla, mikä heijastuisi ensin uusiin tilauksiin sekä tilauskantaan. Liikevaihdossa ja tuloksessa tämän pitäisi näkyä vuonna 2015 pitkien toimitusaikojen takia.

Jos edellä mainitut asiat tapahtuvat odotuksiemme mukaisesti, näemme osakkeessa merkittävää nousunvaraa lähivuosina. Mielestämme osakkeelle voisi silloin perustella noin 15x P/E-kertoimen vuoden 2015 ennusteilla, mikä antaa osakkeelle mukavan 30 %:n nousupotentiaalin (tällä hetkellä FY15e P/E noin 11x). Arvostuksen taustalla olemme käyttäneet myös osien summa-laskelmaa, mikä antaisi oletuksillamme saman suuntaisen lopputuloksen (noin 40 e/osake). Osien summa-laskelmiin markkinoilla alettaisiin keskittyä siinä vaiheessa, kun MacGregorin mahdollinen listautuminen alkaisi lähentyä. MacGregorin listautumista päätettiin lykätä markkinatilanteen heikentyessä, mutta yhtiö varmasti palaa asiaan, kun markkinatilanne ja yhtiön tuloskunto antaa kannattavaan listautumiseen mahdollisuuden. Uskomme tämän olevan toinen mahdollinen positiivinen ajuri osakkeelle lähivuosina.

Merkittävimmät riskit liittyvät luonnollisesti odottamiemme tulosparannuksien toteutumiseen. Vaikka johdolla on tällä hetkellä käynnissä määrätietoisia toimia Kalmarin ja Hiabin suhteen, voivat hyvätkin suunnitelmat kaatua esimerkiksi muutosvastarintaan. Jos Kalmarin ja Hiabin tuloskuntoa ei saada merkittävästi parannettua nykytasosta, osakkeen kurssiralli jää haaveeksi. Toisaalta pidämme täydellistä epäonnistumista tehostamisessa hyvin epätodennäköisenä, vaikka haastavista tavoitteista jäätäisiin. Lisäksi MacGregorin suhteen markkinoiden elpymisen kestävyyteen sekä juuri tehtyihin yritysostoihin liittyy riskejä. Merkittävää laskupainetta MacGregorin suhteen on kuitenkin vaikea nähdä, koska sen kohdalla parannus liittyy enemmän ajoitukseen kuin parannuksen toteutumiseen. Kokonaisuudessaan pidämme Cargotecin tämän hetken riski/tuotto-suhdetta houkuttelevana, sillä markkinat suhtautuvat toistaiseksi varsin skeptisesti yhtiön tulosparannussuunnitelmiin.

Omistamme Cargotecin osakkeita.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki