Ostimme CapMania salkkuumme

Ostimme tänään 4000 kpl pääomasijoitusyhtiö CapManin osakkeita salkkuumme hinnalla 1,04 euroa per osake. Omistus vastaa hieman reilua viittä prosenttia salkkumme kokonaisarvosta. Viimeaikaisesta kurssinoususta huolimatta pidämme osaketta edelleen selvästi aliarvostettuna ja näkemyksemme mukaan se tarjoaa muutaman vuoden tähtäimellä erittäin houkuttelevaa tuottopotentiaalia.

CapMan on näkemyksemme mukaan siirtymässä vaiheeseen, jossa useat yhtiön vuosien 2004 – 2008 aikana perustamista merkittävistä rahastoista alkavat lähivuosina tuottaa voitonjako-osuustuottoja. Samaan aikaan odotamme yhtiöltä tiukkaa kulujen hallintaa, jonka myötä nämä voitonjako-osuustuotot valuvat täysimääräisesti tuloslaskelman alimmalle riville. Tämän lisäksi CapManilla on myös merkittäviä sijoituksia sen omiin rahastoihin, joiden arvo oli Q313 lopussa noin 75 miljoonaa euroa. Tämä summa kattaa valtaosan yhtiön noin 95 miljoonan euron markkina-arvoa ja näin ollen sijoitus tarjoaa mielestämme meille hyvää turvamarginaalia.

Omilla ennusteillamme CapManin vuosien FY14 ja FY15 P/E kertoimet ovat houkuttelevat 9x ja 6x. Odotamme CapManin jakavan valtaosan tästä tuloksesta ulos omistajilleen ja siten myös osinkotuotto nousee houkuttelevalle tasolle. Ennusteillamme FY14 ja FY15 osinkotuotot ovat 8 % ja 10 %. Mikäli ennustamamme skenaario toteutuu, uskomme osakkeen hinnan nousevan voimakkaasti tulevan kahden vuoden aikana.

CapManin tapauksessa suurimmat riskit liittyvät yleiseen talouskehitykseen. CapMan on siirtymässä useiden rahastojensa kanssa vaiheeseen, jossa se alkaa toteuttaa merkittäviä irtaantumisia. Mikäli talouskehitys Euroopassa ja Pohjoismaissa kääntyisi nyt selvästi odotettua heikommaksi, olisi tällä negatiivisia vaikutuksia CapManin salkkuyhtiöiden liiketoiminnalliseen kehitykseen sekä irtaantumisten arvostustasoihin.

CapMan on tarkoitettu meille pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, sillä parhaimmassakin tapauksessa yhtiössä näkemämme potentiaalin realisoituminen kestää useamman vuoden. Uskomme kuitenkin, että saamme CapMan sijoituksessamme erinomaisen tuottopotentiaalin hyvin rajallisella riskillä. Pahimmassakin tapauksessa osakkeen laskuvara on rajallinen johtuen sen taseessa olevasta merkittävästä sijoitusomaisuudesta.

Omistamme osakkeita CapManissa

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit