Ostamme YIT:tä eksperttisalkkuumme

Olemme tänään ostaneet 450 kpl rakennuskonserni YIT:n osakkeita eksperttisalkkuumme keskihinnalla 9,45 EUR. Summa vastaa noin 5 prosenttia koko eksperttisalkkumme arvosta. Mielestämme osake on tällä hetkellä selvästi aliarvostettu ja näemme siinä merkittävää potentiaalia muutaman vuoden tähtäimellä.

YIT:lle vuosi 2013 on ollut haastava, kun kotimaan liiketoiminta on kärsinyt Suomen heikosta taloustilanteesta. Etenkin Toimitilarakentamisessa kuluvan vuoden tilanne on ollut erittäin hankala ja uudistuotannon volyymi on ollut historiallisen matala. Myös asuntokaupassa myynti on laskenut ja painottunut enemmän sijoittajamyyntiin, kuluttajien ollessa hyvin varovaisia isojen investointipäätösten kanssa. Kokonaisuutena Suomen divisioonan liikevaihdon ennakoidaan laskevan kuluvana vuonna noin 8 %.

Vaikka Suomen tilanne on kokonaisuutena ollut heikko ja liikevaihto laskee melko voimakkaasti, on yhtiö onnistunut pitämään kiinni marginaaleistaan melko hyvin. Liikevoittomarginaalin ennakoidaan laskevan 8,1 %:n tasolle (2012: 10,1 %) kuluvana vuonna. Tätä voidaan pitää erinomaisena suorituksena ja mielestämme se kuvastaa hyvin yhtiön liiketoimintamallin joustavuutta myös heikommassa markkinatilanteessa. Samalla on hyvä myös todeta, että 8 %:n marginaalitaso syklin pohjalla on erittäin hyvä suoritus toimialan muiden toimijoiden kannattavuuksien jäädessä muutaman prosentin tuntumaan. Kokonaisuutena odotamme Suomen liiketoiminnan volyymin lähtevän elpymään varovasti ensi vuoden jälkipuoliskolla ja kannattavuuden olevan nyt pohjatasolla. Johtuen Suomen talouden heikoista fundamenteista odotamme yhtiön kasvun jäävän Suomessa vaisuksi lähivuosina ja uskommekin, että yhtiö keskittyy nykyisen liikevaihtotason ylläpitämiseen ja hyvän kannattavuutensa varjelemiseen.

Venäjällä YIT on jatkanut vahvaa etenemistään, eikä nykyinen talouden epävarmuus ole heijastunut sen kehitykseen merkittävästi. Kuluvan vuoden osalta vertailukelpoinen liikevaihto kasvaa noin 12 % ja kannattavuuden ennustamme olevan erinomaisella 13,1 %:n tasolla. Pidemmällä aikavälillä YIT on positioitunut Venäjällä erinomaisesti hyötyäkseen alueen valtavasta asuntomarkkinapotentiaalista ja pidämme yhtiön Venäjä-strategiaa erittäin hyvänä. Odotamme pitkän aikavälin kasvun Venäjälle olevan noin 15 % ja liikevoittomarginaalin nousevan asteittain 15 %:n tasolle.

Markkinat hinnoittelevat YIT:tä tällä hetkellä tukevilla riskipreemioilla, kun sijoittajat ovat huolissaan Suomen ja Venäjän talouksien heikosta kehityksestä. Korkeista riskipreemioista johtuen yhtiön markkinaennusteiden mukainen P/E kerroin on ensi vuodelle ainoastaan 9x. Mielestämme markkinat arvioivat YIT:hen liittyvät riskit rajusti yläkanttiin ja mielestämme yhtiön normalisoitu P/E kerroin on noin 12-13x tuntumassa. Näin ollen näemme osakkeessa selkeää nousuvaraa sekä riskipreemioiden supistumisen että pitkän aikavälin tuloskasvun kautta. Mikäli yhtiön osakekurssi jatkaa laskuaan nykytasoilta, olemme valmiita kasvattamaan positiotamme.

Omistamme osakkeita YIT:ssä

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit