Siirry pääsisältöön

Ostamme salkkuumme Bittiumia, jonka markkina-arvo on tippunut alle yhtiön nettokassan

Ostimme experttisalkkuumme Bittiumia, jonka markkina-arvo on laskenut viime viikkoina jo alle yhtiön muhkean nettokassan. Näin ollen tällä hetkellä Bittiumin liiketoiminnan saa käytännössä ilmaiseksi. Mielestämme kyse on selvästä hinnoitteluvirheestä ja odotamme tilanteen normalisoituvan viimeistään silloin, kun yhtiön julkinen ostotarjous omista osakkeista on ohi. Näemme osakkeessa lyhyen tähtäimen pelipaikan lisäksi merkittävän pitkän aikavälin potentiaalin, mistä nyt ei tarvitse maksaa mitään. Ostomme oli suhteellisen pieni (1100 kpl), mutta samalla osakepainomme nousi lähelle sataa prosenttia.

Bittium (ent. Elektrobit) on tällä hetkellä mielenkiintoisessa tilanteessa. Yhtiön markkina-arvo on tällä hetkellä noin 614 MEUR (osakekurssi kirjoittaessa 4,63 EUR) samaan aikaan, kun yhtiöllä on tuoreen välitilinpäätöksen mukaan kassaa (ja muita likvidejä varoja) 615 MEUR. Toisin sanoen yhtiön liiketoiminnan saa tällä hetkellä ilmaiseksi eli yritysarvo (EV) on käytännössä nolla. Ennustamme Bittiumin liikevaihdon olevan tänä vuonna yli 60 MEUR ja yhtiön tekevän noin 3 MEUR:n liikevoiton. Lisäksi yhtiöllä on mielestämme vahvat kasvunäkymät sekä liikevaihdon että tuloksen suhteen lähivuosille, joten on päivän selvää, että tällä liiketoiminnalla on huomattava arvo.

Bittium myi heinäkuun alussa Automotive-liiketoiminnan saksalaiselle Continentalille 600 MEUR:n kauppahinnalla, mistä yhtiön muhkea nettokassa valtaosin syntyi. Bittiumin hallitus ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle Automotive-liiketoiminnan myynnistä saatujen varojen, enintään 595 MEUR:n jakamista osakkeenomistajille hankkimalla omia osakkeita ja optio-oikeuksia kaikille yhtiön osakkeenomistajille ja optio-oikeuksien haltijoille tehtävällä vapaaehtoisella julkisella ostotarjouksella. Tämä ylimääräinen yhtiökokous on kutsuttu kokoontumaan maanantaina 14.9.2015. Bittiumin seitsemän suurinta osakkeenomistajaa sekä eräs suuri osakkeenomistaja, jotka omistavat yhteensä noin 47,4 % Bittiumista, ovat sitoutuneet äänestämään ostotarjouksen hyväksymiseen puolesta ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Lisäksi he ovat sitoutuneet tarjoamaan ostotarjouksessa hankittavaksi vähintään 70 % kunkin omistamista Bittiumin osakkeista, yhteensä noin 33,2 % Bittiumin kaikista osakkeista.

Jos ylimääräinen yhtiökokous hyväksyisi suunnitelman ennakoidussa aikataulussa, olisi ostotarjouksen hinta on 15.9-21.9.2015 kaupankäyntimäärällä painotettua keskikurssia NASDAQ OMX Helsinki Oy:n pörssilistalla pyöristettynä alaspäin edelliseen täyteen eurosenttiin. Toisin sanoen osakekurssin pysyessä nykytasollaan (tai jopa laskiessa) ostotarjous tehtäisiin tasolla, jolla itse liiketoiminnalle ei jää mitään arvoa.

Vaikka ostotarjouksen lopullinen lopputulos riippuu siitä, kuinka suuri osa omistajista ostotarjoukseen tarttuu, on tilanne tällä hetkellä joka tapauksessa erittäin herkullinen sijoittajien kannalta. Joko osakekurssi nousee ennen ostotarjouksen virallista alkamista, jolloin sijoittajilla on tietysti mahdollisuus myös myydä sijoituksensa, tai ostotarjous tehdään nykyisellä erittäin alhaisella tasolla. Silloin Bittiumin liiketoiminta jakautuisi käytännössä ilman korvausta niille osakkeenomistajille, jotka eivät luovu osakkeistaan ostotarjouksessa.

Omistamme osakkeita Bittiumissa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit