Siirry pääsisältöön

Ostamme edullista Fortumia experttisalkkuumme

Olemme tänään ostaneet 550 kappaletta Fortumin osakkeita experttisalkkuumme. Määrä vasta noin 7 % koko salkkumme painosta. Oston myötä kevennämme korkeahkoa käteispainoamme ja nostamme samalla osakepainoamme. Uskomme, että loppuvuoden aikana osakkeet tulevat palaamaan jälleen nousu-uralle ja pidämme nykyistä kurssilaskua vain väliaikaisena korjausliikkeenä. Näin ollen pidämme nykyistä markkinatilannetta suotuisana osakepainon nostamisen kannalta.

Fortumin kurssi on laskenut maaliskuun jälkeen lähes 30 %. Laskun taustalla on energian matala hinta Suomessa, epävarmuus liittyen Venäjän vesivoimalajärjestelyyn ja energiasektorin yleinen kurssilasku Euroopassa. Lisäksi markkinoilla näyttää olevan selkeitä epäluuloja yhtiön jättimäisen kassan (Q2 lopussa nettokassa 1846 MEUR) tulevan allokoinnin suhteen.

Näkemyksemme mukaan Fortum hinnoitellaan tällä hetkellä selvästi alle sen osien summan ja nykyinen alle kirja-arvon oleva hintataso tarjoaa erinomaisen ostopaikan yhtiössä. Arviomme mukaan yhtiö tulee lähivuodet säilyttämään osinkonsa viime kevään 1,30 eurossa ja tämä tarjoaa sijoittajalle yli 8 %:n takuutuoton. Pidämme osingon leikkaamista erittäin epätodennäköisenä, sillä 1) yhtiöllä olisi kassansa ja rahavirtansa puolesta varaa selvästi suurempaankin osinkoon, 2) yhtiön pääomistaja (Suomen valtio) on kroonisessa rahapulassa, ja 3) yhtiö on itse viestinyt halustaan säilyttää osinkotasonsa vakaana.

Näemmekin Fortumin nykyhinnalla eräänlaisena velkakirjana, joka tarjoaa mahdollisuuden kohtuulliseen arvonnousuun mikäli yksi tai useampi seuraavista realisoituu: 1) yhtiön johto onnistuu allokoimaan omistajien kannalta tuottavasti yhtiön valtavan kassan, 2) Venäjän vesivoimalajärjestely saadaan yhtiön kannalta suotuisasti päätökseen ja 3) Euroopan energiasektorin arvostustaso nousee parantuneiden näkymien myötä. Arviomme mukaan Euroopan energiasektorin tilanne tulee pysymään haastavana johtuen epävarmasta poliittisesta ympäristöstä emmekä näe orastavan talouskasvun riittävän oikaisemaan epätasapainoa kysynnän ja tarjonnan välillä. Venäjän vesivoiman suhteen tilannetta on erittäin vaikea arvioida, mutta pidämme ratkaisun syntymistä todennäköisempänä vaihtoehtona kuin että koko hanke kaatuisi. Suurin luottomme yhtiön tulevan kurssinousun kannalta nojaa yhtiön johtoon ja sen kykyyn allokoida pääomaa järkevästi. Yhtiö sai sähköverkkojensa myynnistä erinomaisen hinnan ja Euroopan energiasektorin tilanteen vuoksi sektorin arvostustasot suhteessa tasearvoihin ovat varsin houkuttelevalla tasolla (P/B 1,1x). Näin ollen pidämme nykyistä ympäristöä varsin houkuttelevana yritysjärjestelyiden kannalta.

Kokonaisuutena näemme Fortumissa hyvin rajallisesti laskuvaraa ja pidämme epätodennäköisenä, että osaketta hinnoiteltaisiin merkittävästi nykyistä alemmilla hinnoilla lähiaikoina. Mikäli osake jatkaa kuitenkin laskuaan nykytasolta, olemme valmiita kasvattamaan omistustamme yhtiössä.

Omistamme osakkeita Fortumissa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit