Siirry pääsisältöön

OsinkoSinko painaa myyntinappia vain osinkovirran hyytyessä

Nimimerkki OsinkoSinko sijoittaa osinkoyhtiöihin sekä koti- että ulkomailla pitkällä tähtäimellä. Toimialoista hän nostaa suosikeikseen ihmisille välttämättömät hyödykkeet, kuten energia-, ruoka- ja juomateollisuuden. Lue hänen sijoittajatarinansa ja tutustu hänen sijoitusstrategiaansa.

Miten päädyit sijoittamisen pariin?

Päädyin sijoittamisen pariin, kun kivijalkapankit mainostivat rahastojaan ja aloin säästää kuukausittain rahastoihin.

Parin vuoden aikana aloin ymmärtää maksavani turhaa jollekin toiselle siitä, että rahani sijoitetaan osakkeisiin. Siirryin siis itse poimimaan osakkeita salkkuuni.

Tavoitteesi on sijoittaa osinkoyhtiöihin, kerro siitä lisää.

Sijoitusstrategiani on yksinkertainen, koska en jaksa kahlata älyttömän tarkoin yhtiöiden kirjanpitoja. Pidän itseäni enemmän osakesäästäjänä, kuin sijoittajana.

Minun täytyy ymmärtää yhtiön toiminta ja se, että mistä se raha tulee. Lisäksi yhtiön osingonmaksukyky on ehdoton kriteeri osaketta hankittaessa. Tarkistan myös onko yhtiön historiassa osingon kasvua ja toivon, että myös jatkossa osinko kasvaa.

Yritän valikoida sellaisia yhtiöitä, joiden tuotteita tai palveluita ihmiset tarvitsevat joka tapauksessa, kuten esimerkiksi energiaa, ruokaa ja juomaa.

Älypuhelimet (esimerkiksi Apple) eivät mielestäni ole ihmisille välttämättömiä, eli en ole sijoittanut tekno-osakkeisiin.

Tutustu OsinkoSingon salkkuun tästä.

Kerrot profiilissasi sijoittavasi pitkällä aikavälillä. Mistä holdaaja tietää, että on aika myydä?

Lähtökohtaisesti en osta osakkeita myydäkseni niitä, vaan kerätäkseni lisätuloja osinkoina. Ehkäpä se osingonmaksun loppuminen viimeistään kertoo, että on aika painaa myyntinappia. Olen kyllä kärsivällinen.

OsinkoSingon salkku:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

Olet hajauttanut sijoituksiasi ulkomaille. Miten valitset ulkomaiset sijoituskohteet?

Ulkomaisten osakkeiden hankinnassa pätee pääsääntöisesti samat säännöt, kuin tuossa sijoitusstrategiassani mainitaan. Hyviä vinkkejä eri yhtiöistä saan lukemalla blogeja ja Sharevillestäkin.

Sanoin olevani laiska tässä sijoittamisessa, niin siksi on hyvä seurailla vähän, mitä muut innokkaammat sijoittajat tekevät. Tosin, itse sitten lopulta päätän mitä ostan.

Mihin käytät Sharevilleä?

Sharevillessä on mukava seurata, mitä muut hyvin salkkuaan hoitaneet ihmiset ostavat ja myyvät. Saan sieltä ideoita.

En nyt ihan pelkästään Sharevillestä ole saanut hyviä ideoita. Tukea omille päätöksilleni tietenkin sieltä saa.

Vinkkisi muille sijoittajille?

Vinkkini sijoittajille on se, että säästäminen on kaiken a ja o. Ei ole muutoin mitä sijoittaa!


Lue lisää sijoittajatarinoita täällä:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit