Siirry pääsisältöön

Osinko-osakkeet edelleen houkuttelevia koronnostoista huolimatta

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Osinko-osakkeet tarjoavat sijoittajille edelleen houkuttelevan vaihtoehdon nykyisessä markkinaympäristössä. Korkea inflaatio saa todennäköisesti keskuspankit nostamaan korkoja, kun taas tiukempi rahapolitiikka voi saada kasvuosakkeiden arvostukset supistumaan suhteessa arvo-osakkeisiin, mikä voi hyödyttää defensiivisiä osinko-osakkeita. Lisäksi suhteellisen hyvästä kehityksestä ja osinko-osakkeisiin suuntautuneista rahavirroista huolimatta institutionaaliset sijoittajien positiot osinko-osakkeissa ovat maltillisia, mikä tekee sektorista kohtuullisesti hinnoitellun.

Vuonna 2022 olemme edelleen kehoittaneet sijoittajia kasvattamaan osinko-osakepainotustaan. Sijoittajat, jotka tekivät näin, ovat saaneet varsin hyvää tuottoa sijoituksilleen tänä vuonna. Tiedämme kuitenkin myös, että monet sijoittajat ovat missanneet tämän mahdollisuuden, koska sijoittajen osinko-osakepainotus on historiallisesti tarkastellen alhainen.¹

Uskomme osinko-osakkeisiin jatkossakin. Uskomme myös, että sektorin alipainotus ja -arvostus tukevat sijoittajia, jotka omistavat osinko-osake-ETF:iä. Vaikka osinko-osakkeet ovat nousseet tänä vuonna enemmän kuin muut sektorit, sijoittajien kevyet osinko-osakealtistukset tekevät sektorin arvostustason houkuttelevaksi. Sijoittajien mieltymys laatuosakkeisiin arvo-osakkeiden kustannuksella on aikaansaanut sen, että kasvuosakkeiden arvostuskertoimissa on edelleen preemio – korkojen noususta huolimatta.

Pääsyy sille, miksi uskomme, että sijoittajien tulisi pysyä osinko-osakkeissa, on se, että makrotalouden ja politiikan näkymät pysyvät suotuisina osingoille. Makroympäristöä Yhdysvalloissa ja maailmalla määrittää edelleen rahapolitiikan kiristyminen, jota tarvitaan korkean inflaation hillitsemiseksi. Markkinoiden epävakaus pakottaa edelleen sijoittajat hyödyntämään defensiivisiä strategioita. Osinko-osakkeet antavat sijoittajille mahdollisuuden hyödyntää näitä molempia teemoja.

Näkemyksemme mukaan on kolme tärkeää tekijää, jotka voivat edelleen tukea yhdysvaltalaisia ja globaaleja osinko-osakkeita vuodenvaihteeseen tultaessa: inflaatio, rahapolitiikka ja arvostuskertoimet.

Lähde: Bloomberg Finance L.P., 30.9.2022.

Inflaatio: Korkean inflaation (ks. kuva 1) odotetaan edelleen pakottavan keskuspankit nostamaan korkoja (kuvio 2).

Lähde: Bloomberg Finance L.P., 30.9.2022.

Yllä olevat tavoitteet ovat arvioita, jotka perustuvat tiettyihin oletuksiin ja Bloomberg Finance L.P:n kokoamaan analyysiin. Ei ole takeita siitä, että arviot saavutetaan. *Kohteen tavoitekorko 30.9.2022.

Rahapolitiikka: Tiukentuvan rahapolitiikan odotetaan edelleen ajavan kasvuosakkeiden arvostuksia alemmas suhteessa arvo-osakkeisiin. Osinko-osakkeiden (jotka painottuvat arvo-osakkeisiin) arvioidaan hyötyvän defensiivisestä luonteestaan.

Lähde: Bloomberg Finance L.P., 30.9.2022.

Aiempi tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta kehityksestä.

Arvostukset: tämän vuoden vahvasta kehityksestä ja sijoittajien kanavoimista rahavirroista huolimatta ison rahan sijoittajat ovat edelleen historiallisesti tarkasteltuna alipainossa osinko-osakkeissa.

Odotamme osinko-osakkeiden houkuttelevan edelleen sijoittajia loppuvuoden 2022 ajan. Makrotaloudelliset tekijät, erityisesti odotukset korken inflaation jatkumisesta ja korkeammista koroista, tarjoavat suhteellisen houkuttelevan ympäristön arvo-osakkeille verrattuna kasvuosakkeisiin.

Yhdysvaltoihin ja globaaleihin osakkeisiin sijoittaessa rohkaisemme sijoittajia harkitsemaan defensiivistä lähestymistapaa hyödyntämällä Dividend Aristocrats -strategiaa. Ottamalla defensiivisen asenteen sijoittajat voivat hyötyä vakaasta osinkosijoituspolitiikasta, jota sovelletaan SPDR Dividend Aristocrats ETF:issä.

Kuinka sijoittajat voivat navigoida tässä markkinassa?

Maailma: SPDR® S&P® Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (IE00BYTH5S21)

SPDR® S&P® Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF pyrkii seuraamaan S&P Global ESG Dividend Aristocrats® Quality Income Index -indeksiä, joka replikoi S&P Global BMI -indeksiin kuuluvien, korkeaa osinkotuottoa tuottavien yritysten kehitystä. Nämä yhtiöt ovat pitäneet ennallaan tai korottaneet vuosittain osinkoaan vähintään 10 vuoden ajan pitäen samalla liiketoiminnan kassavirran korkealla tasolla ja oman pääoman tuoton positiivisena.

USA: SPDR® S&P® US Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (IE00BYTH5R14)

SPDR® S&P® US Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF pyrkii seuraamaan S&P ESG High Yield Dividend Aristocrats® -indeksiä, joka koostuu S&P Composite 1500® -indeksin osakkeista, jotka ovat kasvattaneet osinkojaan joka vuosi vähintään 20 peräkkäisen vuoden ajan. Näillä osakkeilla on sekä kasvu- että osinko-osakkeen ominaisuuksia, eli ne ei eivät ole puhtaasti vain korkean kasvun tai korkean osinkotuoton osakkeita.

Kirjoittaja: Hannah Smith
Kirjoittaja: Hannah Smith

Head of SPDR ETFs Nordics

1: Arvioimme osinko-osakealtistuksen olevan 19. persentiilissä perustuen institutionaalisten sijoittajien historiallisiin omistusosuuksiin. Lähde: State Street Global Markets 1.10.2022.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajia kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsausnäkymästä sekä toimeksiantosivulta.

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Ilari
Ilari
20.11.2022 12:13

Mainoskampanja osinkoa ulos maksavista ETF:istä, mutta ei sanaakaan niiden verotuksesta Suomessa, esim. mistä maasta osingot maksetaan… Voisitteko kertoa tästäkin, kun on aloittelevalle sijoittajalle hieman hankala selvittää?

Henri/Nordnet
Henri/Nordnet
Vastaa  Ilari
21.11.2022 09:24

Kiitos palautteesta! Erittäin hyvä huomio. ETF-rahastojen jakamaa tuottoa ei pidetä luonnollisen henkilön verotuksessa osinkona, vaan se verotetaan 100 %:sti pääomatulona. ETF:ien tuotto-osuuksiin tosiaan kohdistuu siis suurempi verorasitus kuin julkisesti noteeratuista yhtiöistä saataviin osinkoihin. Tästä on nyt lisätty sivulle maininta.