Osallistumme Talvivaaran antiin

Talvivaara on ollut sijoituksena meille valtava pettymys. Ostohetkestämme tähän päivään yhtiöllä on mennyt käytännössä kaikki pieleen ja aina kun edellinen ongelma on saatu ratkaistua, on edestä löytynyt entistä suurempi ongelma. Jatkuvat ongelmat ovat ajaneet yhtiön taloudelliseen umpikujaan ja yhtiö ilmoittikin viikolla odotetusti hakevansa markkinoilta rahaa osakeannilla.

Jatkuvista pettymyksistä huolimatta uskomme, että Talvivaaran prosessilla on edelleen mahdollista saavuttaa huomattavasti nykyistä korkeampia tuotantotasoja kustannustehokkaasti. Mielestämme ongelma on enemmänkin prosessinhallinnassa ja yhtiön oppimiskäyrä on tämän asian suhteen ollut nouseva, joskin tuskallisen pienellä kulmakertoimella.

Osallistumme antiin nykyisen omistuksen oikeuttamallamme osuudella, sillä emme halua laimentaa omistustamme yhtiössä. Meidän tapauksessamme tämä tarkoittaa 960 euron lisäsijoitusta yhtiöön alkuperäisen 4120 euron sijoituksemme lisäksi. Uskomme yhtiön onnistuvan keräämään tavoittelemansa 260 MEUR, tarvittaessa valtion (Solidium, Ilmarinen & Varma) avustuksella.

Perusskenaariomme Talvivaarassa on se, että H1 tulee menemään vesiongelmien ratkomisessa ja rahoituksen järjestelyyn. H2 osalta uskomme yhtiön pääsevän jälleen keskittymään tuotannon ylösajoon ja positiivista kehitystä etenkin bioliuotuksessa pitäisi alkaa näkyä Q3:sta eteenpäin, kun yhtiö saa ylimääräiset vedet pois kaivosalueelta. Metallitehtaan käyttöasteen ja läpivirtauksen odotamme jatkavan parantumistaan läpi koko vuoden. Yhtiöllä on näkemyksemme mukaan kaikki edellytykset saavuttaa selvästi yli 30000 tonnin tuotanto vuonna 2015. Neutraaleilla nikkelin hinta odotuksilla ja yli 30000 tonnin tuotannolla yhtiön tulos olisi erittäin korkea suhteessa nykykurssiin.

Markkinoiden luottamus Talvivaaraa ja sen tuotannon ylösajo kohtaan on tällä hetkellä pohjamudissa. Mikäli yhtiö kykenee H2 aikana osoittamaan positiivista kehitystä prosessin kriittisillä alueilla, on osakkeessa näkemyksemme mukaan selvää nousuvaraa.

Omistamme osakkeita Talvivaarassa.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit