Osallistumme Cityconin osakeantiin

Cityconilla on aggressiivinen kasvustrategia, joka vaatii rahoitusta. Siten yhtiön ilmoitus osakeannista ei ollut suuri yllätys ja nyt uudelleenrahoitukseen liittyvä riski osakkeessa pienenee. Aiomme merkitä kaikki ensisijaisten merkintäoikeuksiemme osakkeet Cityconin osakeannissa. Näkemyksemme yhtiöstä ei ole muuttunut ja sijoitusperusteemme säilyy ennallaan. Yhtiön defensiivinen liiketoiminta, korkeahko ja suhteellisen turvallinen osinkotuotto, sekä matala arvostus ovat pääsyitä omistusosuutemme säilyttämiselle. Cityconin suorituskyky vuoden alkupuoliskolla oli vakuuttava ja yhtiön johto suhtautuu loppuvuoteen positiivisesti. Odotamme hyvän kehityksen jatkuvan myös loppuvuoden aikana heikosta kuluttajaluottamuksesta huolimatta.

Citycon ilmoitti perjantaina 7.9.2012 toteuttavansa 90.7 miljoonan euron merkintäoikeusannin. Yhtiö laskee liikkeelle yhteensä noin 49 miljoonaa uutta osaketta. Määrä vastaa noin 17.6 prosenttia nykyisestä osakemäärästä. Osakeannista saatavat nettotuotot aiotaan käyttää yhtiön strategian mukaisesti kehityshankkeiden ja potentiaalisten hankintojen rahoittamiseen, yhtiön taseen vahvistamiseen, olemassa olevien lainojen takaisinmaksuun ja muihin yleisen yritystoiminnan tarkoituksiin.

Tieto osakeannista ei tullut meille yllätyksenä, sillä Citycon on useasti ja avoimesti kertonut nykyisen kasvustrategian tarvitsevan sekä vierasta että omaa pääomaa toteutuakseen. Yhtiöllä erääntyy vuonna 2013 lainoja yhteensä 467 miljoonan euron edestä. Tämän lisäksi Citycon on listannut useita merkittäviä kehityshankkeita, joiden rahoitus on vielä ainakin osittain avoin.

Ostimme Cityconia salkkuumme vuoden alussa. Sijoitusperusteemme olivat tällöin defensiivinen liiketoiminta, suhteellisen turvallinen ja tasainen kassavirta, houkutteleva arvostus ja korkea osinkotuotto. Kirjoituksemme jälkeen Citycon on epävarmassa markkinatilanteessa raportoinut konsensusodotukset ylittävän vahvan H1 tuloksen, nostanut FY12 ohjeistustaan kahdesti, sekä maksanut odotuksiamme korkeamman 2011 osingon (0.15 euroa vs. 0.14 euroa ). H1’12 suorituskyky oli vakuuttava ja odotamme positiivisen kehityksen jatkuvan myös loppuvuotta kohti.

Näkemyksemme yhtiöstä on muuttumaton ja sijoitusperuste säilyy ennallaan. Kuten jo aikaisemmin Tammikuussa totesimme: ”Citycon on ensisijaisesti luonteeltaan pitkän aikavälin sijoitus salkkuumme. Lyhyellä tähtäimellä osakeessa on vaikea nähdä nousuvaraa ja arvostuksen korjaantuminen saattaa kestää pitkäänkin”.

Emme itse omista Cityconin osakkeita

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit