Osallistumme Cityconin merkintäoikeusantiin

Cityconin strategisena tavoitteena on saavuttaa johtava asema kauppakeskustoimialalla Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Tämän kasvustrategian toteuttamiseen tarvitaan sekä omaa että vierasta pääomaa. Cityconin näytöt kannattavasta kasvusta ovat vakuuttavia ja yhtiöllä on mielestämme hyvät edellytykset saavuttaa tavoitteensa. Suhtaudumme kasvustrategiaan myönteisesti ja haluamme säilyttää omistusosuutemme yhtiöstä. Osallistumme Cityconin merkintäoikeusantiin merkitsemällä kaikki ensisijaisten merkintäoikeuksiemme oikeuttamat osakkeet.

Citycon ilmoitti tiistaina 12.2.2013 toteuttavansa noin 200 miljoonan euron merkintäoikeusannin. Antia voidaan pitää merkittävänä, sillä liikkeelle laskettavat uudet osakkeet vastaavat noin 35 prosenttia yhtiön kaikkien osakkeiden lukumäärästä. Osakeannista saatavat varat aiotaan käyttää yhtiön taseen vahvistamiseen Kista Gallerian kauppakeskuksen hankinnan jälkeen. Cityconin osti tammikuussa Tukholmassa sijaitsevan Kista Gallerian kauppakeskuksen lähes 530 miljoonalla eurolla yhdessä Kanadalaisen Canada Pension Investment Boardin kanssa. Kauppa oli itsessään mielestämme järkevä, sillä se tasapainottaa Cityconin olemassaolevaa kiinteistöportfoliota ja mahdollistaa mittakaavaetujen hyödyntämisen toiminnoissa.

Mielestämme myös itse anti on Cityconin vakavaraisuuden ja strategian kannalta perusteltu. Yhtiön omavaraisuusaste laski Kista Gallerian kaupan jälkeen kauas pitkän aikavälin 40 prosentin tavoitteesta. Onnistuneen osakeannin myötä se nousee takaisin turvalliselle tasolle. Vahvempi tase alentaa Cityconiin liittyvää yleistä riskitasoa ja antaa yhtiölle enemmän liikkumavaraa toteuttaa strategiaansa.

Cityconin vuosi 2012 sujui kokonaisuudessaan mallikkaasti. Yhtiö saavutti taloudelliset tavoitteensa ja liikevaihto sekä nettovuokratuotot kasvoivat 10,2 ja 12,3 prosenttia. Suorituskyky jatkui hyvänä myös vuoden viimeisellä neljänneksellä. Q4 tulos ylitti pääosin konsensusodotukset ja taloudellinen vuokrausaste vahvistui 0,2 prosenttiyksikköä vahvaan 95,7 prosenttiin. Citycon ohjeistaa tulosparannusta myös vuodelle 2013. Mielestämme lähtökohdat vuodelle 2013 ovat hyvät ja odotamme vakaan kehityksen jatkuvan. Näkemyksemme mukaan Cityconin osake tarjoaa suhteellisen turvallista ja vakaata kassavirtaa yhdistettynä matalaan arvostustasoon. Vahva noin 6,2 prosentin osinkotuotto tukee positiivista näkemystämme.

Pidämme todennäköisenä että Cityconin osakkeen maltillinen arvostustaso korjaantua lyhyellä aikavälillä lähemmäksi Ruotsalaisia verrokkeja. Kista Gallerian kaupan jälkeen Cityconin nettovuokratuotoista noin 40 prosenttia tulee Ruotsista (aikaisemmin 24%). Ruotsissa kiinteistöyhtiöiden arvostustaso on selvästi Suomea korkeammin ja uskomme tämän arvostuseron tasoittuvan Cityconin hyväksi kuluvan vuoden aikana. Citycon on tämänhetkinen suosikkimme kiinteistösektorilta ja mielestämme hyvä valinta vuoteen 2013.

Omistamme osakkeita Cityconissa.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit