Siirry pääsisältöön

Osakkeet ainoa nousussa oleva omaisuusluokka | Smart-salkkujen kuukausiraportti 11/2019

Marraskuu oli osakemarkkinoilla nousukuukausi, mutta Smart-salkkujen kehitystä heikensivät laskevat hyödykkeiden hinnat sekä negatiivisesti kehittyneet faktorisijoitukset.

Syksyn osakeralli jatkui marraskuussa huolimatta USA:n ja Kiinan välisen kauppasodan aiheuttamasta heilunnasta sekä Iso-Britannian parlamenttivaalien tuloksen epävarmuudesta. Tuloskausi USA:ssa sujui odotuksia paremmin – peräti 80 % yrityksistä ylitti ennusteet, jotka tosin olivat laskeneet edellisten kuukausien aikana johtuen talousympäristöstä saaduista heikoista signaaleista. Globaalit osakemarkkinat nousivat USA:n johdolla (S&P 500 +3,6 %), Eurooppa (MSCI Europe ex UK +2,5 %) ja Iso-Britannia (MSCI FTSE +2,2 %).

Smart-salkkujen tuotot1 vuosiVuoden alustaMarraskuussa
Nordnet Smart 5+1,29 %+4,71 %-1,77 %
Nordnet Smart 10 +9,32 %+11,02 %-1,68 %
Nordnet Smart 15 +16,98 % +19,24 %-1,22 %
Kurssitiedot päivitetty 18.12.2019

Omaisuusluokkien tuotot marraskuussa

USA:n valtionvelkakirjojen korkokäyrä muuttui kuukauden aikana vähemmän jyrkäksi, eli pidempien korkopapereiden korot lähenivät lyhyempiä korkoja. Tämä johtui siitä, että keskuspankki Fed välitti markkinoille viestin koronlaskusyklin tulleen loppuunsa. Myös Euroopassa EKP on omaksunut vähemmän agressiivisen roolin ja kommunoikoinut pitävänsä elvytystoimenpiteensä nykytasolla. Marraskuussa korot omaisuusluokkana vaikuttivat Smart-salkkujen tuottoon negatiivisesti.

Hyödykemarkkinoilla oli vaikea kuukausi, kun perusmetallien hinnat laskivat. Laskukärjessä olivat nikkeli ja sinkki. Öljyn hinnassa nähtiin hieman nousupainetta sen jälkeen, kun öljyntuottajamaiden etujärjestö OPEC kertoi uusista tuotantorajoituksista. Maakaasun hinta rojahti alas, kun julkaistut tilastot kertoivat tuotannon olleen poikkeuksellisen korkealla tasolla.

Kokonaisuutena Nordnet Smart -salkkujen tuotot jäivät pakkaselle huolimatta osakkeiden positiivisesta vaikutuksesta, sillä kaikki muut omaisuusluokat laskivat.

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart-salkkuihin

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit