Siirry pääsisältöön

Osakesäästötili etenee aikataulussa – ensimmäisille avaajille luvassa tarjous

Päätimme juuri äsken, ettei Nordnetissä tule ensi vuoden alussa käyttöön otettavalle osakesäästötilille lainkaan avaus-, kuukausi- tai säilytysmaksuja. Lisäksi asiakkaat saavat reaaliaikaisesti päivittyvät, striimaavat kurssit pohjoismaisista pörsseistä maksutta. Halusin kertoa päätöksestä heti, sillä kyselyitä on tullut paljon. Virallisesti hinnasto päivitetään marraskuun aikana.

Osakesäästötilin kaupankäyntipalkkiot noudattavat samaa logiikkaa ja tasoja kuin nykyisellään, joten sijoittaja voi aina kauppaa tehdessään valita oman tilanteensa mukaan, haluaako hän tehdä kaupat arvo-osuustilillä vai osakesäästötilillä. Kaikki välityspalkkiolliset kaupat lasketaan yhteen kuukausittain hinnaston taso-laskentaa varten.

Molemmat tilit näkyvät sijoittajalla samoilla tunnuksilla sisäänkirjautuneena. Jos sinulla on jo nyt useita tilejä, tulee avaamasi osakesäästötili näkymään samassa listassa uutena rivinä.

Taso 1 -kaupankäyntipalkkiot ensimmäisille osakesäästötilin avaajille

Alkuvuoteen 2020 tulemme tarjoamaan kaikille tänä vuonna osakesäästötilin avanneille erikoistarjouksen.

Kaikki osakesäästötilin 31.12.2019 mennessä Nordnetiin avanneet saavat käydä kauppaa kolme kuukautta hinnastomme parhaalla tasolla 1: 0,06 %, min. 3 eur/toimeksianto Helsingin pörssissä. Tämä ns. early bird -tarjous koskee sekä nykyisiä että uusia asiakkaita ja on voimassa osakesäästötilillä tehdyissä kaupoissa 31.3.2020 saakka. Sen jälkeen välityspalkkiot määräytyvät asiakkaan kaupankäyntiaktiviteetin mukaan.

Lisäksi tulemme tarjoamaan muita etuja early bird -tilinavaajille. Niistä kerromme pian lisää.

Projekti etenee aikataulussa – osakesäästötili pian avattavissa

Osakesäästötilin kehitysprojekti etenee Nordnetissä tällä hetkellä aikataulussa. Se tarkoittaa sitä, että sijoittajat pääsevät avaamaan tilin hyvissä ajoin tämän vuoden puolella, jolloin tili on valmiina vuodenvaihdetta varten.

Projekti on kooltaan varsin suuri ottaen huomioon kaikki rajoitukset, joita taustajärjestelmiin tulee rakentaa liittyen rahansiirtoihin, noston yhteydessä maksettaviin veroihin, tilin markkina-arvon laskemiseen kunakin hetkenä ja erikoistapauksiin yhtiötapahtumissa. Projekti on merkittävä myös suomalaisessa sijoituskentässä ja vaatii yhteistyötä pankkien ja viranomaisten välillä.

Voit hakea luottoa nykyistä salkkuasi vastaan jo nyt

Osakesäästötilille voi siirtää vain käteistä. Jos et kuulu niihin sijoittajiin, joilla käteistä on tilillä tai et halua myydä nykyisiä sijoituksiasi, voi nyt olla hyvä hetki miettiä, olisiko Nordnetin tarjoamasta kaupankäyntiluotosta hyötyä sinulle.

Osakesäästötilillä olevia omistuksia ei voi hyödyntää kaupankäyntiluoton vakuutena, mutta vakuutena toimivat sen arvo-osuustilin omistukset, johon luottosopimus on aktivoitu. Tällöin myös kaupankäyntiluoton korot peritään arvo-osuustilin puolelta, ei osakesäästötililtä. Kaupankäyntiluoton rajoitteet johtuvat osakesäästötiliin liittyvästä lainsäädännöstä.

Kaupankäyntiluoton hyödyntäminen voi rajoitteistaan huolimatta olla verotehokas tapa aloittaa osakesäästötilisäästäminen, jos haluat hyödyntää nykyisen arvo-osuustilisi puolella olevia omistuksia, mutta et kuitenkaan halua realisoida niitä ja maksaa realisoinnin seurauksena veroja mahdollisista voitollisista omistuksistasi.

Jos olet kiinnostunut luoton hyödyntämisestä osakesäästötilillä, niin luottohakemus kannattaa laittaa vireille hyvissä ajoin, sillä sen käsittely kestää muutamia viikkoja. Maksat korkoa vain käyttämästäsi luotosta, et koko myönnetystä luottopääomasta.

Tukea osakepoimintaan eri sijoittajatyypeille

Löydät verkkosivuiltamme ja Nordnet Blogista jo nyt paljon tietoa osakesäästötilistä – ja lisää on tulossa. Voit esimerkiksi katsoa vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Tulemme tarjoamaan tukea ja analyysejä osakepoimintaan erilaisille sijoittajatyypeille jo ennen vuodenvaihdetta. Osakesäästötilin Nordnetissä avaaville asiakkaille on myös luvassa eksklusiivista sisältöä, jonka avulla jokainen löytää taatusti sopivat osakkeet omalle osakesäästötililleen. Lisäksi voit seurata heti vuoden alusta muiden osakesäästötilisijoittajien salkkuja Sharevillessä ja poimia sijoitusideat todistettavasti taitavimmilta sijoittajilta.

P.S. Jos olet marraskuun lopussa Helsingissä, tulehan tapaamaan meitä Sijoitus Investiin, jossa on luvassa ennennäkemätön livetreidausshow sekä paljon asiaa osakesäästötilistä!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
21 Kommenttia
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
29.10.2019 07:53

Muistakaa pingaa/markkinoida, kun osakesäästötilin saa auki. 3e kauppa on hyvä paketti ja tuo hyvin säästöä jos kauppaa käy paljon.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.10.2019 09:15

Moi Peter! Me kerrotaan heti uutiskirjeessä, blogissa, aamukirjeessä ja kaikissa some-kanavissa, kun tilin avaaminen on mahdollista. Projekti on aikataulussa, joten tilejä pääsee näillä näkymin avaamaan hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

Early Bird -tarjous on hyvä ja kannustaa mun mielestä jo nyt miettimään, mitkä osakkeet sopivat omaan osakesäästötilisalkkuun.

Nimetön
Nimetön
29.10.2019 14:18

Voiko tilin avata ala-ikäiselle ? Voiko tilin avata jos ei ole Suomen kansalainen ?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.10.2019 15:31

Moi Juha!
Tilin voi avata myös lapselle.
Nordnet tarjoaa tiliä vain yksityishenkilöille, jotka ovat verovelvollisia Suomeen ja joilla on suomalainen pankkitili.

Nimetön
Nimetön
29.10.2019 14:32

Laittakaa early bird tarjoukset myös USAn pörssikauppoihin. Kannustaa avaamaan os-tilin Nordnetille myös USAan sijoittaville.

Nimetön
Nimetön
29.10.2019 15:04

Katos. Tilinhän voisi avata ihan päivätreidausta varten.

Nimetön
Nimetön
29.10.2019 21:08

Meneekö kulut osakesäästötililtä vai arvo-osuustililtä? Eli pieneneekö 50 000 maksimisijoitus kulujen verran.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.10.2019 08:04

Kulut menevät aina siltä tililtä, jolla käyt kauppaa tai jonka kautta olet ostanut lisäpalveluita (analyysipalvelua tms.). Eli kyllä, ne pienentävät sitä pottia, jonka voit sijoittaa. Toki jos sijoitukset menevät nappiin, niin kyllähän sijoitettavaa voi lopulta olla paljon enemmänkin tilillä, moninkertaisestikin. /Henri

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.10.2019 09:04

Tätä vastausta voisin vielä täsmentää niin, että välityspalkkio menee aina siltä tililtä, minne osakkeet ostetaan tai missä osakkeet myydään. Siihen ei voi vaikuttaa.
Lisäpalveluiden osalta voi sen sijaan taktikoida: voit valita ‘oletustiliksi’ sen, mistä itse haluat lisäpalvelut maksaa. Valitse uudessa verkkopalvelussa Sivuni – Oma profiili & asetukset. Profiilin alta löytyy Yleiset asetukset ja Oletustili.

Nimetön
Nimetön
30.10.2019 13:56

Voisiko nuo alhaiset kauppakulut tulla myös tavallisen arvo-osuustilin omistajille? En näe tarvetta avata osakesäästötiliä pelkästään noiden tarjouksien takia. Itse ainakin haluaisin jatkaa nykyisellä mallilla, sillä en näe osakesäästötilissä itselläni mitään suurta muutokselle.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.10.2019 14:43

Moi Petri, tällä kertaa tarjous koskee vain osakesäästötilejä.

Nimetön
Nimetön
04.11.2019 16:29

Voiko osakesäästötilille siirtää osakkeita vai vain rahaa? Eli kun minulla on jo vanhan mallinen tili, niin miten siirto onnistuisi uuden malliselle tilille? 1) Vain rahalla Eli osakkeet pitää myydä pois vanhassa tilissä. Voitot ja tappiot tilitetään verottajalle ja uudella tilillä aloitetaan joko uusiksi (tai uudet sijoitukset tehdään uudella tilillä ja vanha jää elämään sen rinnalle). 2) Myös osakesiirrot ovat mahdollisia, mutta verot kotiutetaan Miten tämä toimii verotuksen kannalta, sama kuin yllä paitsi käydään virtuaalinen kaupankäynti itseni kanssa ja toivottavasti nollakuluilla. Eli verottajan näkövinkkelistä sama asia kuin kohdassa #1, mutta säästäjän kannalta paljon helpompi vaihtoehto. 3) Myös osakesiirrot ovat mahdollisia, verotuloja… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.11.2019 16:49

Moi TimoR!
Osakesäästötilille voi siirtää vain rahaa.
1) Juuri näin, tämä on yksi vaihtoehto. Sinun ei ole kuitenkaan pakko myydä mitään, vaan avattuasi osakesäästötilin voit aina kauppakohtaisesti päättää kummalle tilille haluat osakkeet ostaa.
2-3) Osakesiirrot eivät ole mahdollisia osakesäästötilille.

Nimetön
Nimetön
04.11.2019 16:39

Voiko vanhan tilin konvertoida osakesäästötiliksi?
Jos ei voi, niin voitteko nostaa tilien maksimimäärää siirtovaiheen ajaksi jotta pystyy helpommin konvertoimaan nuo tilit itse.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.11.2019 16:49

Arvo-osuustilejä ei voi konvertoida osakesäästötiliksi.

Nimetön
Nimetön
07.11.2019 13:02

Miksi Nordnetin suomalaiset asiakkaat maksavat huomattavasti korkeampia välityspalkkioita kuin Ruotsin Nordnetissä?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
07.11.2019 17:14

Moi Joona!
Ruotsi-hinnoitteluun liittyviin kysymyksiin olen vastannut jo aiemmin täällä blogin puolella ja kopioin saman vastauksen toisesta kirjoituksesta myös tähän.

Nordnetillä hinnoitellaan palvelut kaikissa neljässä maassa paikallisen kustannustason, palveluvalikoiman ja kilpailutilanteen mukaan. Suomessa palveluvalikoima on suppein. Mm. Ruotsissa on tarjolla useita eri tilimuotoja ja mahdollisuus eläkesäästämiseen. Kun tähän lisätään vielä kulutusluotot ja asuntolaina, niin on selvää, että he voivat hinnoitella joitain palveluita asiakkaille eri tavoin kuin Suomessa. Kaupankäyntivolyymit ovat Ruotsissa myös selvästi korkeammat kuin Suomessa. Lisäksi meillä käytössä oleva arvo-osuustilijärjestelmä ei ole missään nimessä edullisempi kuin hallintarekisteri.

Nimetön
Nimetön
08.11.2019 21:46

Tämä taidettiin jossain Rahapodin jaksossa käydä läpi, mutta varmistan vielä että olen käsittänyt oikein. Eli jos siirrän tuonne osakesäästötilille nyt vaikka heti sen maksimin 50t€ ja sijoitan sen onnistuneesti ja esim. vuoden päästä sijoitusten arvo on 100t€. Jos sitten myyn 50t€ edestä osakkeita niin sen jälkeen saan taas siirtää 25t€ tuonne tilille? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.11.2019 10:34

Moi POJVille!
Osakesäästötilille voi siirtää rahaa vain maksimissaan 50 000 euroa. Sijoitusten arvo saa nousta kuinka suureksi tahansa. Jos myyt osakkeita, se ei oikeuta siirtämään rahaa lisää. Jos teet noston tililtä, voit siirtää rahaa takaisin nostetun pääoman verran. Tätä varmasti tarkoitit kysymykselläsi. Esimerkissäsi 25 000 euroa on siis verotettavaa pääomatuloa ja 25 000 euroa on verovapaata pääman nostoa, jonka voi myöhemmin siirtää käteisenä takaisin tilille.

Nimetön
Nimetön
12.11.2019 13:21

Miksi osakesäästötilin lopettaminen on hinnoiteltu 50€ arvoiseksi toimenpiteeksi ?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.11.2019 14:25

Moi Jii! Osakesäästötilisopimuksen hallinnointi ei ole pankille sama asia kuin arvo-osuustilien tarjoaminen. Osakesäästötilisopimuksen lopettaminen kokonaan on tällä hetkellä Nordnetillä (ja koko markkinalla) manuaalinen toimenpide. Siinä asiakkaan mahdolliset omistukset myydään asiakkaan pyynnöstä ellei hän ole itse niitä myynyt ja kaikki käteisvarat siirretään tilin lopetuksen yhteydessä asiakkaan vastatilille. Tällöin asiakas voi hyödyntää mahdolliset myyntitappiot verotuksessaan. Sopimuksen lopetuspyynnön käsittelystä veloitamme kohtuulliset kulut, tällä hetkellä 50 euroa per tili. Tilanne voi olla toinen, jos prosessi on mahdollista jollain lailla automatisoida. Kokonaisuudessaan Nordnet tarjoaa osakesäästötilin erittäin edullisilla ehdoilla. Nordnet ei peri tilistä avaus-, kuukausi- ja säilytysmaksua eikä Nordnetissä myöskään tarvitse maksaa verkkopankkitunnuksista. Hoidamme sijoittajan puolesta… Lue lisää >>