Siirry pääsisältöön

Osakemarkkinoiden kuumimmat toimialat juuri nyt

Mitä osakkeita Nordnetin asiakkaat ostavat juuri nyt? Mitkä osakkeet ja toimialat ovat kuumia?

Näihin kysymyksiin löytyy vastauksia Nordnetin asiakkaiden kauppatilastoista, joissa etenkin ulkomaisten osakkeiden osalta paljastuu kaksi selkeää trenditoimialaa.

Teknologia

Teknologiaosakkeiden kurssit ovat nousseet viime aikoina vahvasti ja ostetuimpien ulkomaalaisten osakkeiden top 20 -listalta löytyykin useita tuttuja amerikkalaisyrityksiä, kuten Apple (sijalla 19*), jonka markkina-arvo ylitti viime viikolla biljoona dollaria.

Listan kärjestä ostetuimpana löytyy Facebook, jonka osake laski rajusti yhtiön osavuosikatsauksen jälkeen. Suomalaiset sijoittajat näkivät tämän ostopaikkana ja osake olikin heinäkuun selvästi ostetuin ulkomainen osake.

Listalta löytyy myös esimerkiksi korkeasta osinkotuotostaan tunnettu AT&T (sijalla 2*), maailman rikkaimman miehen Jeff Bezosin perustama Amazon (sijalla 5*) ja Elon Muskin johtama sähköautoyhtiö Tesla (sijalla 12*).

Yksi kenties erikoisimpia teknologiayhtiöitä listalla on älykkäitä nanomateriaaliratkaisuja kehittävä norjalainen Thin Film Electronics (sijalla 9*).

Terveydenhuolto

Länsimaiden väestö ikääntyy ja sairastelee enemmän, mikä näkyy myös terveydenhuolto- ja bioteknologiatoimialojen räjähdysmäisenä kasvuna.

Kenties voimakkaimmin terveydenhuoltosektorilta erottuu lääkekannabiksen valmistukseen ja jakeluun liittyvien yhtiöiden nousu. Kanadalaiset lääkekannabisyhtiöt Aurora Cannabis (sijalla 4*) ja Canopy Growth Corporation (sijalla 8*) ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten asiakkaiden ulkomaisten osakkeiden top 10 -listalla viimeisen kahden vuoden aikana.

Muita terveydenhuolto- ja hoivasektorin suosittuja osakkeita ovat mm. erilaisiin keskushermostoon liittyviin sairauksiin keskittyvä ruotsalainen BioArctic (sijalla 15*) sekä hoivakoteja rahoittava Omega Healthcare Investors (sijalla 18*).

Mihin ulkomaisiin osakkeisiin sinä olet viimeksi sijoittanut? Jaa kommenttisi alla!

* sijaluvut kertovat, miten osake sijoittui Nordnetin suomalaisasiakkaiden ostetuimpien ulkomaalaisten osakkeiden joukossa tilien lukumäärän mukaan jaoteltuna heinäkuussa 2018.
Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
14.08.2018 23:42

Lockheed martinia, sotateknologia on myös kovassa kasvussa. Tosin ostettua Lynxin kautta, inhimillisten välityskulujen ansiosta.