Onko Revenio jo täyteen hinnoiteltu?

Revenio Group on ollut eksperttisalkkumme kirkkaimpia tähtiä. Osake on noussut ostohinnoistamme jo lähes 300 % ja osakkeen paino salkussamme alkanut sen myötä nousta lähelle 20 % tasoa. Pidimme osaketta räikeästi aliarvostettuna ostohetkellä. Sen jälkeen yhtiön kasvutarina on noussut ansaitusti yhdeksi pörssin kuumimmista. Nyt markkina on kuitenkin viimein onnistunut puristamaan osakkeen aliarvostuksesta viimeisetkin pisarat pois.

Revenion omistaman Icaren kasvulle ei näy hidasteita. Icaren silmänpainemittarit jatkavat vanhentuneiden teknologioiden syrjäyttämistä, yhtiö laajenee maantieteellisesti ja anturimyynti nousee kasvavan laitekannan imussa mukavaa vauhtia. Uutena tuotekategoriana tänä vuonna lanseerattava kotihoitomittari avaa mahdollisuuden asiakaskohtaisen myynnin huomattavaan kasvuun. Kun aiemmin silmälääkäri osti yhden mittarin omaan käyttöön, saattaa se tulevaisuudessa ostaa lisäksi 20 mittaria potilaiden lainakäyttöä varten. Ensin on kuitenkin saatava hitaat lupaprosessit kuntoon tärkeällä markkinalla Yhdysvalloissa. Itse odotamme FDA-myyntiluvan irtoavan syksyllä. Icaren tutun 20 % vuosikasvun kulmakerroin voisi kotihoitomittarilla viimeinkin jyrkentyä ensi vuodesta alkaen.

Nykyisissä ennusteissamme Revenion P/E pyörii hieman 20x yläpuolella tälle ja ensi vuodelle. Se on vielä kohtuullinen kerroin terveysteknologiayhtiöstä, jolla on vahvat kilpailuedut, patenttisuoja ja merkittävä kasvupotentiaali. Luuntiheysmittari Oscare on mielenkiintoinen optio Revenion salkussa, mutta tässä vaiheessa emme anna sille vielä juurikaan painoarvoa. Muista liiketoiminnoista odotamme yhtiön irtautuvan kuluvan vuoden aikana.

Nykyisellä arvostustasolla Revenion nousun jatkuminen vaatisi mielestämme jo lisää positiivista uutisvirtaa yhtiöltä. Harkitsemme Revenion osittaista keventämistä salkustamme, mikäli riskinsietokykymme loppuu salkussa korkealle nousseen painoarvon takia. Toisaalta Revenio on niitä osakkeita, joissa alkuvaiheessa mukaan päässeellä sijoittajalla on suuri houkutus katsoa tarina “loppuun asti”. Voi olla, että yhtiö on vasta raapaissut pintaa todellisesta potentiaalistaan tai sitten teollinen ostaja on jo potkimassa Icaren renkaita. Kello kuitenkin tikittää. Icaren patenttisalkun parasta ennen -päiväys ajoittuu vuosikymmenen lopulle. Tämä ei vielä tee koko teknologiasta avointa, mutta heikentää kilpailusuojaa. Jos Revenio oli kaksi vuotta sitten lähes idioottivarma sijoitus, vaatii nyt kyydissä pysyminen jo hermoja ja jatkuvaa tilannearviointia.

Omistamme osakkeita Reveniossa.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit