Oleellinen allokaatiopäätös

Allokaatiopäätöstä pidetään eräänä sijoittajan tärkeimmistä päätöksistä. Mistä on kyse?

Hajauta!

Allokointipäätöksellä tarkoitetaan sijoitusvarallisuuden jakamista eri sijoituskohteisiin. Tällöin hajauttamisesta saadut höydyt konkretisoituvat sijoittajalle. Tyypillisesti sijoittaja jakaa varallisuutensa käteisen, kiinteistöjen, osakkeiden ja joukkolainojen kesken. Mukaan mahtuu myös muu konkreettinen varallisuus, kuten vaikkapa metsäomaisuus.

Hajauttamisen perusideana on varautua erilaisia markkinaolosuhteita vastaan. Tämä onnistuu käytännössä siten, ettei pidä kaikkia munia samalla korissa.

Historiaa tutkimalla selviää, että jo omaisuuden allokointi käteisen, osakkeiden ja joukkolainojen kesken on taannut sijoittajalle hyvän hajautuksen markkinoiden myrskyissä.

Mikä sopii Sinulle?

 

Jokaisen sijoittajan on itse pohdittava itselleen ja omalle riskinsietokyvylleen sopiva allokaatio. Hyvin riskiä sietävä sijoittaja kasvattaa allokaationsa osakeosuutta jopa 80 prosenttiin. Vastapainona tälle riskille on lupa odottaa hyviä tuottoja pitkällä aikavälillä.

 

Toisen ääripäänä on riskiä kaihtava sijoittaja, joka haluaa lähinnä vain säilyttää omaisuutensa reaalisen arvon. Tällöin osakeriskiä ei kannata ottaa 5-10 prosenttia enempää. Pääosa sijoituksista on matala riskisissä korkotuotteissa.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit