Okmeticilta tulosvaroitus

Okmeticin solar-liiketoiminnan pudotus on osoittautumassa rajummaksi kuin aiemmin arvioimme, minkä lisäksi näemme vielä epävarmuutta kyseisen liiketoiminnan laskun vaikutuksista yhtiön marginaaleihin. Olemme keventäneet hieman eksperttisalkun omistuksiamme Okmeticissa ja tarkkailemme uusia ostopaikkoja yhtiön pitkän tähtäimen tarinaan. Osakkeessa on tällä hetkellä vaikea nähdä selkeää nousuvaraa, sillä yhtiön lyhyen tähtäimen tuloskehitys jatkunee normaalia heikompana.

Vuodet 2012 ja 2013 ovat Okmeticille välivuosia johtuen etenkin solar-liiketoiminnan pitkäaikaisten toimitussopimusten päättymisestä johtuvasta pudotuksesta. Lisäksi yhtiö kärsii myös tänä vuonna mukana kulkevista kalliista raaka-ainesopimuksista. Tämä tulee peittämään alleen positiivisen kehityksen piikiekkoliiketoiminnassa, joka hyötyy puolijohdemarkkinan elpymisestä tänä vuonna sekä anturikiekkojen pitkän aikavälin vahvoista kasvuajureista. Näemme Okmeticin tuloskunnon antavan osakkeelle tukea aikaisintaan kuluvan vuoden jälkipuoliskolla ja etenkin alkuvuosi voi muodostua tuloksellisesti haastavaksi. Osakkeen hyvin maltillinen arvostus (osinkotuotto 6 %, FY13e P/E 12,6x) ja yhtiön pitkän aikavälin näkymä pitää kuitenkin mielenkiintomme osakkeeseen.

Painotamme Okmeticissa ydinliiketoiminnan positiivisen kehityksen jatkumista, sillä yhtiön lyhyen tähtäimen haasteet ovat pääosin luonteeltaan väliaikaisia eivätkä johdu ydinliiketoiminnasta (piikiekot). Q4:n liikevaihtoluvun perusteella puolijohde- ja anturikiekkojen kasvu jatkui vahvana ja osa heikosta liiketuloksesta meni valuuttakurssien piikkiin. Vaisun puolijohdemarkkinan elpymisen odotetaan käynnistyvän keväällä.

Kuten olemme aiemmin maininneet, pidämme edelleen epätodennäköisenä, että Okmetic jatkaisi pitkällä aikavälillä alan jättiläisten jaloissa pujottelevana itsenäisenä yhtiönä etsien jatkuvasti omia niche-segmenttejään. Kun MEMS-markkina siirtyy suurempiin volyymeihin ja kiekkokokoihin, on sektorille mielivän toimijan helpointa hankkia osaamista, tuotantoa ja teknologiaa yritysoston kautta.

Omistamme Okmeticin osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit