Okmeticilla edessään ennätyksellinen loppuvuosi… tai tulosvaroitus

Kun viime vuonna menimme Okmeticin syyskuussa järjestetyille pääomamarkkinapäiville, pelkäsimme yhtiön joutuvan alentamaan koko vuoden ohjeistustaan loppukesän aikana kasvaneen epävarmuuden takia. Yhtiö kuitenkin toisti ohjeistuksensa kasvavasta liikevoitosta ja teki lopulta vuonna 2011 vaikeassa markkinatilanteessa 11,8 miljoonan euron liikevoiton, kun vuonna 2010 liikevoitto oli 9,8 miljoonaa. Tänä vuonna Okmetic ohjeistaa liikevoiton jälleen kasvavan vuoden 2011 tasosta, vaikka ensimmäisen puolisko liikevoitto oli 1,4 miljoonaa vertailukauden alapuolella. Todennäköisesti syksyllä järjestettäville pääomamarkkinoille mennään tänä vuonna taas saman ohjeistukseen liittyvän epävarmuuden vallitessa.

Okmetic ei ole vuonna 2010 aloittaneen toimitusjohtaja Kai Seikun aikakaudella alentanut kertaakaan ohjeistusta, mutta on antanut kaksi kertaa positiivisen tulosvaroituksen. Nyt yhtiö on asettanut tulosparannusta odottavalla ohjeistuksella rimansa kuitenkin korkealle, sillä viime vuoden toinen puolisko oli yhtiölle erittäin vahva (H2 liikevoittomarginaali 17,6 %) ja nyt toiselle puoliskolle lähdetään 1,4 miljoonaa vertailukautta alemmalta tasolta. Kuluvan vuoden toisella puoliskolla pitäisi saada kasaan ennätyksellinen 7,7 miljoonan euron liikevoitto samaan aikaan kun yhtiön teknologiamyynnin suurimmat sopimukset päättyvät loppuvuoden aikana.

Okmeticin osakkeeseen liittyy siten epämiellyttävä ohjeistusriski. Osake todennäköisesti korjaisi selvästi alaspäin tulosvaroituksesta, vaikka kokonaiskuvamme yhtiöstä ei ole riippuvainen siitä, kertyykö tänä vuonna liikevoittoa Inderesin nykyisen 2012 ennusteen mukainen 12,2 miljoonaa euroa vai viime vuoden 11,8 miljoonan tasolla oleva luku.

Parhaassa tapauksessa Okmeticin Q2 raportissa ennallaan pysynyt ohjeistus viestii yhtiön johdon luottamuksesta vahvaan loppuvuoteen. Ohjeistuksen edellyttämän tulostason saavuttaminen nykyisen markkinatilanteen valossa kuulostaa silti lähes mahdottomalta. Ennätysvahvaan tulokseen pääsemistä voisi arviomme mukaan kuitenkin selittää yksi asia: iPhone 5. Seuraavan sukupolven iPhonen ramp-up tuntuu jo läpi koko puolijohdemarkkinan toimitusketjun. Mikäli Okmeticin MEMS-kiekkoihin perustuvilla komponenteilla on merkittävä rooli uudessa iPhonessa, olisi yhtiö hyvissä asemissa loppuvuoteen.

Omistamme Okmeticin osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Lori Greig / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit