Siirry pääsisältöön

Nousumarkkinan viimeiset henkoset | Titaanien taisto 19

Titaanien taiston tilanne on säilynyt lähes ennallaan. Ammattitreidaaja Jukka Lepikkö jatkaa edelleen kärkipaikalla ja on kammennut oman salkkunsa ATH-lukemiin tämän vuoden osalta. Osakepoimija Jukka Oksaharjulla ja indeksisijoittaja Martin Paasilla puolestaan on alkuvuonna ollut kova loikka päällä, mutta koko kisan kannalta ohituskaistalle on vielä pitkä matka.

Odotettua rajumpi inflaation kiihtyminen on yllättänyt myös Fedin. Keskuspankkirintamalla puhaltavat vihdoin muutoksen tuulet, kun Fed on ruvennut harkitsemaan korkojen nostamista ja elvytyshanojen ruuvaamista pienemmälle teholle. Mitä tapahtuu P/E-luvuille, jos korot nousevatkin takaisin esimerkiksi neljään prosenttiin? Millaisia yhtiöitä kannattaa painottaa, mikäli osakemarkkinan reitti tuntuu tulevaisuudessa suuntaavan suoraan myrskyn silmään?

Titaanien mietteet markkinatilanteesta osuvat yksiin The Big Short -elokuvastakin tutun Michael Burryn kanssa, joka arvioi maailman suurimman kuplan olevan käsillä. Mutta mikä olisi se neula, joka kuplan lopulta puhkaisee? Olisiko ensimmäisillä merkeillä Fedin rahapolitiikan kiristymisestä potentiaalia palauttaa odotukset maan pinnalle?

Kirsikkana kakkuun meemiosakkeet ovat tehneet toista tulemista päätähtenään elokuvateatteriketju AMC. Tilanne on hyvä osoitus siitä, mitä tapahtuu, kun markkinalla on liikaa rahaa. Kuinka nopeasti tällä kertaa päädytään tilanteeseen, jossa viimeiseksi peliin liittyneelle jää lasku maksettavaksi?

Katso Titaanien taisto 19 ja kurkista markkinatapahtumiin titaanien silmin!

Titaanien taisto – kenen salkku tuottaa parhaiten?

Titaanien taisto on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa seurataan indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdytään erilaisiin sijoitusstrategioihin. Kolme titaania ovat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja ammattitreidaaja Jukka Lepikkö. Seuraa Titaanien salkkuja Sharevillessä ja liity mukaan Titaanien taisto -keskusteluryhmään.

→ Tutustu tarkemmin kolmeen titaaniin

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Titaanien taisto -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Mikään videoilla esitetty ei ole sijoitussuositus, eikä sitä tule tulkita sijoitussuositukseksi tai kehoituksesi merkitä arvopapereita.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.06.2021 17:07

Mikä lasku? Mitään et häviä kun et myy ja oikea osinkokasvu strategia. Kohta ilmestyy “buy and hold” e-kirja pod.fi kirjakauppaan 😉