Nostimme painoa Okmeticissa

Ostimme Okmeticin osakkeita takaisin eksperttisalkkuumme ja nostimme yhtiön painon salkussamme 5 %:iin. Myimme hieman osaketta tammikuussa yhtiön tulosvaroituksen ja odotuksiamme heikompien alkuvuoden näkymien johdosta. Vaikka yhtiön Q1 oli lopulta odotuksiamme parempi, markkinatilanne ei nyt näytä oleellisesti parantuneen. Okmeticin matala arvostustaso riittää kuitenkin meille nyt perusteeksi ostaa osaketta ja laittaa osa Stonesoftista vapautuvasta pääomasta liikkeelle. Mielestämme osake täyttää arvostukseltaan melko hyvin arvoyhtiön kriteerit, minkä lisäksi kaupan päälle saa ilmaisen option yhtiön ollessa potentiaalinen valtauskohde.

Okmetic kulkee liiketoiminnassaan edelleen siirtymävaihetta läpi vuoden 2013. Yhtiön solar-liiketoiminta romahtaa tänä vuonna lähes olemattomaksi pitkäaikaisten toimitussopimusten päätyttyä viime vuonna. Samaan aikaan raaka-ainepuolella yhtiön mukana kulkevat pitkäaikaiset ostosopimukset jarruttavat kannattavuutta arviomme mukaan ainakin tämän vuoden läpi. Puolijohdekiekoissa heikko markkinatilanne on jatkunut, kun taas yhtiön strategian keskiössä olevat anturikiekot vetävät ilahduttavan tasaista kasvua. Yhtiö tahkoo kohtuullista kannattavuutta, kun suuri osa kilpailijoista on ongelmissa.

Pitkään spekuloimaamme valtausta ajatellen yhtiö ei ole siirtymävaiheen johdosta (raaka-ainesopimukset, solar-liiketoiminta) teollisen ostajan näkökulmasta vielä parhaassa mahdollisessa myyntikunnossa. Houkuttimina ostajille toimivat yhtiön teknologinen osaaminen, asiakkuudet ja tuotanto. Yritysosto olisi suuremmalle toimijalle helppo keino päästä anturikiekkojen markkinaan, koska uuden bisneksen rakentaminen anturikiekoissa vie vuosia ja asiakkuudet ovat yhtiön omin sanoin “lujempaa tekoa kuin avioliitto”. Siirtymävaiheesta huolimatta osake on varsin kohtuullisesti arvostettu. Arvioimme osinkotuoton olevan lähivuodet yli 5 % tasolla, P/E-luku kuluvalle vuodelle on 14x ja P/B-luku 1,3x. Näemme yhtiön taseen omaisuuserät ennemmin alakanttiin kuin yläkanttiin arvotetuiksi.

Stonesoftista vapautuva raha on viimeisen viikon aikana aiheuttanut mielenkiintoisia ilmiöitä pörssin pieniin teknologiayhtiöihin. Kurssinousua on tarttunut esimerkiksi SSH:n, Elektrobitin, Innofactorin ja F-Securen osakkeisiin huolimatta siitä, kuinka kaukana näiden yhtiöiden liiketoimintamallit ovat toisistaan. Okmetic on piikiekkoineen sen verran kaukana ohjelmistoyhtiöistä, ettei se ole onneksi saanut osaansa tästä kurssiriemusta. Nordnetin mukaan Stonesoftista vapautuu kokonaisuudessaan 100 miljoonaa piensijoittajien rahaa. Kun ostotarjousmenettely lähtee liikkeelle, saattaa tätä rahaa alkaa virrata lisää pieniin teknologiayhtiöihin. Tämä voi aiheuttaa epälikvidien osakkeiden arvostuksiin vääristymiä, kuten joidenkin yhtiöiden kohdalla näyttää jo tapahtuvan.

Omistamme Okmeticin osakkeita.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit