Siirry pääsisältöön

Nostamme Cargotecin painoa salkussamme

Olemme tänään ostaneet lisää Cargoteciä experttisalkkuumme hintaan 29,36 euroa per osake. Lisäostot vastaavat noin 3 % koko salkkumme painosta ja ostojen jälkeen Cargotec nousee salkkumme neljänneksi suurimmaksi sijoitukseksi noin 7,5 % painolla. Näkemyksemme mukaan Cargotecin riski-/tuottosuhde on edelleen erinomainen ja uskomme uuden toimitusjohtajan tehostamisohjelmien onnistumiseen.

Ostimme Cargotecia alun perin salkkuumme helmikuussa hintaan 29,52 euroa. Näkemyksemme mukaan yhtiö oli selvästi alihintainen suhteessa sen potentiaaliin ja uskoimme tämän potentiaalin purkautuvan uuden toimitusjohtajan mukaantulon myötä. Näkemyksemme ei tästä ole juurikaan muuttunut ja Q1-tulos vahvisti entisestään luottamustamme yhtiön johdon määrätietoista saneerausta kohtaan.

Kalmarin ja Hiabin osalta tehostamisohjelmat ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti ja Hiabin tapauksessa tulosparannusohjelma on edennyt jopa odotuksiamme paremmin. Kalmarin osalta Q1-tulos sisälsi edelleen merkittäviä tappioita vanhoista projekteista, mutta nyt näiden ongelmaprojektien osuus tilauskannasta on laskenut selvästi ja kannattavuuden pitäisi parantua merkittävästi, kunhan nämä projektit saadaan vietyä maaliin 2014 aikana.

MacGregorin osalta alkuvuosi on mennyt pitkälti yritysostojen integraatiossa ja vuosi 2014 tulee myös tuloksellisesti olemaan välivuosi, sillä toimitusvolyymit jäävät melko alhaiselle tasolle viime vuoden heikon tilauskertymän vuoksi. MacGregorin kannalta tärkeintä juuri nyt on se, että tilaukset ovat nousseet jälleen uudelle hyvälle tasolle (Q114: 315 MEUR). Siten tulemme näkemään MacGregorin todellisen tuloskunnon ensi vuonna. MacGregorin tuloskunnon palautuessa normaalille tasolle tulee yhtiön listautumiskortti myös jälleen nousemaan esille. Arvioimme, että listautuminen voisi tapahtua vuoden 2015 jälkipuoliskolla.

Kokonaisuutena uskomme, että Cargotecin osien summa on selvästi osakkeen nykykurssia korkeampi, samoin kuin yhtiön tulospotentiaali. Osien summa tulee realisoitumaan MacGregorin listautumisen myös ja tulospotentiaali realisoituu Hiabin ja Kalmarin tehostamisohjelmien myös. Odotamme Cargotecin tuloksen nousevan uudelle tasolle vuodesta 2015 lähtien (FY15 EPS: 2,55 EUR) ja jatkavan parantumistaan tästä eteenpäin. Ennusteemme ovat edelleen varsin konservatiivisia ja positiivisessa skenaariossa Cargotecilla on arviomme mukaan kaikki edellytykset tehdä yli 3,5 euron osakekohtainen tulos vuonna 2016.

Suhteessa lähivuosien ennusteisiimme Cargotec on edullinen ja P/E kerroin on noin 10x tasolla. Yhtiöllä hinnoitellaan selvällä alennuksella suhteessa sen verrokkeihin johtuen sen ikuisen alisuorittajan leimasta. Kun yhtiön tuloskunto nousee täysin uudelle tasolle, tulee tämä alisuorittajan leima poistumaan ja yhtiötä voidaan alkaa hinnoitella sen verrokkiryhmän tasolle. Näin ollen Cargotecissa onkin sijoittajalle tarjolla tuottopotentiaalia niin arvostuskertoimien nousun, kuin tuloskasvun kautta.

Omistamme osakkeita Cargotecissa

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit