Siirry pääsisältöön

Nordnetin asiakkaiden 10 suosituinta ulkomaista osaketta

Uusi vuosikymmen on alkanut pörssissä vahvan kurssinousun saattelemana. Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH päätyi vuoden 2019 lopussa noin 13 % plussalle. Maailman suurin markkina, USA, kasvoi päättyneenä vuonna vielä huomattavasti suuremmalla kulmakertoimella: S&P 500 -indeksille nousua kertyi hulppeat 29 %.

Jos harkitset salkkusi hajauttamista ulkomaille tänä vuonna, niin muiden Nordnet-asiakkaiden omistusten top-lista voi olla hyvä paikka aloittaa tutkimukset. Listasimme alle koko Nordnetin pohjoismaisen asiakaskunnan suosituimmat ulkomaiset osakkeet. Osakkeet on järjestetty kutakin osaketta omistavien asiakkaiden määrän mukaan (eli listaa ei ole painotettu omistusmäärillä). Lista näyttää tammikuussa 2020 tältä:

 1. Apple
 2. Aurora Cannabis
 3. Teva Pharmaceutical
 4. Tesla
 5. Microsoft
 6. Amazon.com
 7. Fingerprint Cards B
 8. Canopy Growth
 9. Gomspace Group
 10. Hennes & Mauritz B

Jos lista järjestetään asiakkaidemme positioiden markkina-arvon mukaan, niin Apple säilyttää ykköspaikkansa, mutta kakkoseksi kiilaa kaikkien tuntema ruotsalaisnimi Spotify. Myös somejätti Facebook sekä Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway löytyvät näin koostetulta top 10 -listalta:

 1. Apple
 2. Spotify
 3. Tesla
 4. Microsoft
 5. Amazon.com
 6. Facebook
 7. Novo Nordisk B
 8. Teva Pharmaceutical
 9. Berkshire Hathaway B
 10. Visa

Myös kullan hinta huippulukemissa

Myös raaka-ainemarkkinoilla on sattunut ja tapahtunut päättyneen vuoden aikana. Usein kullan ja osakemarkkinoiden hinnat korreloivat jossain määrin negatiivisesti keskenään, mutta viime vuonna myös kullan hinta oli roimassa nousussa: kultaunssi kallistui peräti 22 % vuonna 2019. Lue lisää kultaan sijoittamisesta tästä.

Mihin sinä aiot sijoittaa tänä vuonna? Kommentoi alle! 👇

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
21.01.2020 20:03

Spotify ei ole koskaan tehnyt tulosta, vain velkaantunut, kasvukin käytännössä pysähtynyt.

Nimetön
Nimetön
21.01.2020 17:56

Suomalaisiin firmoihin lähinnä. Kotiapäin.