Nordnetin asiakasmäärä ja säästäminen jatkoivat kasvuaan vuonna 2012

Julkaisimme äskettäin Nordnetin vuoden 2012 viimeisen neljänneksen raportin. Esittelimme tulokset Nordnetin talousjohtaja Jacob Kaplanin kanssa perjantaina 8.2.2013 medialle, sijoittajille ja asiakkaille.

Nordnetin tuotot koostuvat pääasiassa osakkeiden välityspalkkioista, rahastojen hallinnointipalkkioista sekä korkotuloista. Viime vuosi oli näiden tuottojen osalta haastava. Ruotsin ohjauskorko puoliintui joulukuusta 2011 ja vaihto pohjoismaisissa pörsseissä laski jopa 35 %. Yksityissijoittajien kiinnostus pörssisijoittamista ja osakerahastoja kohtaan oli ennätyksellisen alhaalla. Tuloslaskelmamme viimeinen rivi kertoo, että tuloksemme laski 30 % verrattuna vuoteen 2011. Asiakkaisiin liittyvät luvut kertovat kuitenkin muuta. Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta vuonna 2012 asiakastilien määrä kasvoi 10 %:lla 445 000:een ja asiakkaidemme säästöpääomat kasvoivat 16 %:lla 104 miljardiin SEK:iin. Kasvualustamme on siis vahvalla pohjalla.

Yritykset reagoivat haastavaan markkinatilanteeseen eri tavoin. Kivijalkapankit nostavat valtaisien asuntolainakantojensa korkoja. Eläkeyhtiöt porskuttavat lukittujen miljardien pääomien turvin. Nordnetin vastaus on edelleen auttaa asiakkaitamme valitsemaan juuri heille sopivia säästötuotteita sekä auttaa vahvistamaan kuluttajien oikeuksia. Finanssitoimialan pitkän aikavälin trendit puhuvat puolestamme. Säästäjät ja sijoittajat haluavat vapautta, avoimuutta, suunnannäyttöä sekä moderneja työkaluja. He eivät halua vaikeita finanssitermejä, korkeita maksuja, rajoituksia tai kallita neuvoja.

Kiitän sinua ja muita asiakkaitamme kasvustamme vuonna 2012 ja toivon, että olet tyytyväinen palveluihimme. Keväällä tuomme markkinoille monia käyttökokemusta parantavia uusia tuotteita. Otan mielelläni palautetta vastaan, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Tavoitat minut blogin kautta tai sähköpostitse hakan.nyberg@nordnet.se.

 

Terveisin
Håkan Nyberg

Nordnet
Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit