Nordnet ostaa sosiaalisen verkoston Sharevillen

Julkistimme tänä aamuna, että Nordnet ostaa enemmistön ruotsalaisesta sosiaalisesta verkostosta Sharevillestä. Olen erittäin innoissani asiasta. Avaan seuraavaksi hieman mitä jännittävää osto tuo tullessaan.

Pankin ja asiakkaan välinen suhde muuttuu – Perinteinen pankkitoiminta perustuu siihen, että pankki kommunikoi asiakkaan kanssa. Usein asiakas luottaa pankin neuvoihin ja sijoituksiin, jotka loppupeleissä perustuvat pankin omiin tuotteisiin. Sharevillen oston myötä hälvennämme tätä suhdetta ja pankkien monopolia viestiä asiakkaille. Lisäämme asiakkaidemme mahdollisuutta keskustella toistensa kanssa järjestelmässämme. Luomme edellytykset todellisuudelle, jossa asiakkaiden kollektiivinen voima ohjaa säästäjät oikeaan suuntaan, pois pankkien omasta tuoton maksimoinnista. Rationaaliset ja osaavat asiakkaat toimivat inspiraationa muille sijoittajille, millä luodaan entistä avoimempi ja toimivampi sijoitusympäristö.

Säästämisen ja sijoittamisen aloittaminen helpottuu – Monet haluavat sijoittaa, mutta harvalla on aikaa. Esimerkiksi minä. Pystyn seuraamaan osakemarkkinoita ja vertaamaan yhtiöiden tulevaa tuloskehitystä muihin yhtiöihin. Mutta onko minulla aikaa? Jos asioista perillä olevalla ihmisellä, kuten minulla, ei ole aikaa, miltä tuntuu säästäjästä, jolla ei ole osaamistakaan? Shareville on tähän ratkaisu. Sharevillessä voi seurata, kuinka muut sijoittajat toimivat ja keskustella heidän kanssaan. Sen sijaan, että analysoisin tuloslaskelmia, voin suunnata uteliaisuuteni muita säästäjiä kohtaan ja käydä vuoropuhelua heidän kanssaan. Voin myös keskustelun sijaan valita, että vain seuraan haluamiani uskottavia säästäjiä, ja toimia pörssissä, kuten he toimivat.

Mahdollisuus korkeampaan tuottoon ja parempiin toimeksiantoihin – Nordnetissä on melkein 400 000 säästäjää. Tämä on valtava voima. Sanotaan, että 10 000 sijoituksissaan onnistunutta asiakasta (kaikki sijoittajat eivät valitettavasti onnistu sijoituksissaan) julkaisee salkkunsa. Silloin voimme luoda top-listoja salkuista, joita kannattaa seurata ja jotka auttavat tekemään parempia sijoituspäätöksiä.

Saamme hyvän joukkueen ja järjestelmän – Sharevillen oston myötä Nordnetillä on mielestäni toimiva rakenne. Sharevillestä saamme tiimin sitoutuneita yrittäjiä, joille annamme vapauden toteuttaa visionsa siitä, mikä Sharevillen tulisi olla. Luovumme pankin ja asiakkaiden välisen kommunikaation kontrollista. Pyrimme olemaan toimija, joka uskaltaa haastaa perinteiset rakenteet.

Aiomme tarjota säästäjillemme mahdollisuuksia nähdä säästöjensä kasvavan Nordnet-maailmassa. Sharevillen oston myötä palapelin palaset ovat paikallaan. Asiakaskuntamme kollektiivinen voima on vahvempi kuin pankin tuoma asiantuntemus. Tulevina kuukausina työskentelemme sen eteen, että saamme työstettyä parhaat palat Nordnetistä Sharevilleen ja Sharevillestä parhaat palat Nordnetiin.

Odotamme innolla pohjoismaista lanseerausta. Se tapahtuu sinä päivänä, kun olemme riittävän ylpeitä siitä, mitä olemme onnistuneet luomaan. Ennen sitä suosittelen tutustumaan Sharevilleen ja sosiaaliseen sijoittamiseen.

 

/Niklas Odenwall

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
11 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.06.2013 10:52

Loistava uutinen! Tätä on kaivattu tänne pohjolan perukoille. Usassa vastaavaa on nähty jo kauan. Hyvä, että joku suomalainenkin pankki uskaltaa ottaa sen ensimmäisen askeleen ja lähteä haastamaan perinteistä pankin omien sijoitustuotteiden puffausta.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2013 13:05

Kiitos! Juuri tähän pyrimme.

Nimetön
Nimetön
19.06.2013 10:56

Tuleeko ShareVillestä suomenkielistä lokalisointia?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2013 13:04

Kyllä, tämä on tarkoitus. Palvelu tuodaan Ruotsin lisäksi Suomeen, Norjaan ja Tanskaan paikallisilla kielillä.

Nimetön
Nimetön
19.06.2013 11:49

“Usein asiakas luottaa pankin neuvoihin ja sijoituksiin”

Mistä lähtien?

“Lisäämme asiakkaidemme mahdollisuutta keskustella toistensa kanssa järjestelmässämme. Luomme edellytykset todellisuudelle, jossa asiakkaiden kollektiivinen voima ohjaa säästäjät oikeaan suuntaan”

sIIS meillä on jo sijoittamiseen erikoistuneet sensuroimattomat nettipalstat ja verkostot tätä varten olleet käynnissä jo pian 20 vuotta. Vaikea keksiä mitä lisäarvoa juuri nordnetin palsta toisi.

Vaikka nyt Trooli.fi viimeisimpänä

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2013 13:10

ShareVille on paljon muutakin kuin keskustelufoorumi. Jo nyt palvelussa voi seurata sijoittajien virtuaalisalkkuja. Jatkossa, kun kehitämme palvelua, asiakkaiden salkut ovat todellisia, ja voit seurata miten muut sijoittajat toimivat ja poimia ideoita vaikka parhaiten menestyneistä asiakkaiden salkuista.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2013 14:16

Totuus on että Suomesta ei löydy yhtäkään aktiivista, asiallista ja laadukasta sijoitusaiheista foorumia. Kaikilla olemassa olevilla foorumeilla todellinen substanssi hukkuu typerään tyhjänpuhumiseen. Trooli.fi tästä ehkä pahimpana esimerkkinä.

Sharevilleä en tunne, mutta mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Tärkeintä on ettei tavoitella massoja laadun kustannuksella. Kysyntää palvelulle kyllä löytyy jos laatu on kunnossa.

Nimetön
Nimetön
19.06.2013 15:49

Todella hyvä uutinen! Juuri jotain tämän kaltaista, fool.com:in CAPSin tapaista palvelua olin jo pitkään toivonut eurooppalaisille osakkeille.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2013 16:15

Kiva kuulla Janne!

Nimetön
Nimetön
23.06.2013 20:20

Moi,

onkohan tarkoitus että suomalaiset Nordnetin käyttäjät kokeilevat tuota palvelua? Jos, niin kuulummeko kenties Stockholms län:iin vai ehkä Norrbottens län:iin? Finlands län:iä en tuolta kirjautumissivulta onnistunut löytämään. Nordnetin myötä palasimme näköjään 1700-luvulle.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.06.2013 15:33

Hei! Valitettavasti palvelua ei ole vielä suomeksi ja näin ollen listalla näkyy vain Ruotsin läänit. Palvelua voi kuitenkin testata. Jatkossa kun lanseeraamme palvelun kaikkiin Pohjoismaihin, saamme asuinpaikkatiedotkin oikein.