Siirry pääsisältöön

Nordnet mullistaa viputuotemarkkinat poistamalla välityspalkkiot

Kolme vuotta Superrahastojen lanseeraamisen jälkeen Nordnet mullistaa jälleen sijoitusmarkkinoita – tällä kertaa poistamalla välityspalkkiot laajasta valikoimasta pörssilistattuja tuotteita ensimmäisenä pankkina Suomessa.

Tänään lanseerattavassa Nordnet Marketsissa sijoittaja voi käydä kauppaa mm. tutuilla Suomi-osakkeilla, kuten Nokia ja Outokumpu, suosituilla indekseillä, kuten DAX ja OMXH25, sekä raaka-aineilla, kuten öljy ja kulta. Kaikki tämä ilman välityspalkkioita ja vipuvaikutuksella tai ilman.

Pörssilistatut tuotteet ovat nouseva trendi

Pörssilistatut tuotteet ovat jo pitkään kasvattaneet suosiotaan. Yhä useammat yksityissijoittajat ovat löytäneet esimerkiksi sertifikaattien ja minifutuurien edut. Näiden tuotteiden avulla sijoittaja voi hajauttaa salkkunsa, suojata sitä laskusuhdanteissa tai yksinkertaisesti “lyödä vetoa” tietyn sijoitusnäkemyksensä puolesta.

Toinen syy pörssilistattujen tuotteiden suosiolle on se, että niiden avulla on mahdollista sijoittaa kohteisiin, joihin olisi muulla tavoin hankalaa sijoittaa – esimerkiksi kultaan, öljyyn tai muihin raaka-aineisiin.

Helppoa sijoittamista ilman välityspalkkioita

Lanseeraamme Nordnet Marketsin vastataksemme asiakkaidemme kasvavaan pörssilistattujen tuotteiden kysyntään. Samalla haluamme tehdä kaupankäynnistä helpompaa, edullisempaa ja läpinäkyvämpää. Nordnetin omat asiakkaat voivat käydä pörssikauppaa ilman välityspalkkioita, mutta tuotteet ovat saatavilla myös muiden pankkien asiakkaille.

Tunnistat ilman välityspalkkioita tarjoamamme tuotteet tunnuksesta NORDNET. Nordnet Markets -tuotteet on valittu erityisesti asiakkaidemme toiveet huomioiden. Yhteistyökumppanimme Nordea toimii tuotteiden liikkeeseenlaskijana ja markkinatakaajana. Tuotteilla käydään kauppaa paikallisilla valuutoilla Ruotsin, Helsingin ja Tanskan Nasdaq OMX -markkinapaikoilla sekä Oslon pörssissä.

Nordnet Markets -tuotetarjonta

Nordnet Markets sisältää lanseerausvaiheessa sertifikaatit pohjoismaisten säästäjien suosimiin kohde-etuuksiin, eli DAX- ja OMXS30-indeksit. Pari päivää myöhemmin lanseerataan mm. Suomen OMXH25, Norjan OBX-indeksi ja Tanskan OMXC25.

Seuraavien viikkojen aikana markkinoille tuodaan lisää sertifikaatteja ja minifutuureja kohde-etuutena muut indeksit, osakkeet ja raaka-aineet. Nordnet Marketsin lopullinen tarjonta sisältää kokonaisuudessaan 6 000–8 000 eri tuotetta noin 500 eri kohde-etuudella.

Ennen kuin sijoitat pörssilistattuihin tuotteisiin, on erittäin tärkeää, että ymmärrät tuotekohtaiset riskit ja ehdot. Täältä voit lukea lisää siitä, miten pörssilistatut tuotteet toimivat. Huomioi myös, että käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta normaalit valuutanvaihtokulut.

Pohjoismainen lanseeraus

Nordnet Markets toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Voit siis käydä kauppaa kaikissa neljässä maassa ilman välityspalkkioita. Aiomme olla joustavia ja reagoida nopeasti asiakkaidemme toiveisiin tuotetarjonnan suhteen.

Kirjoita siis tämän blogikirjoituksen kommenttikenttään tai ota meihin yhteyttä Twitterissä ja kerro, mitä tuotteita sinä haluaisit nähdä Nordnet Markets -tarjonnassa. Nordnet Marketsiin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Onnea sijoituksiin!

Suvi Tuppurainen, Nordnetin Suomen maajohtaja

Välityspalkkiottomuus koskee Nordnetin verkkosivuilla ja Nordnetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten (esimerkiksi Infrontin tai WinTraden) kautta tehtyjä, kauppasummaltaan yli 100 euron tai yli 1000 SEK/DKK/NOK suuruisia toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Alle 100 euron toimeksiannoista peritään 3 EUR/toteutunut toimeksianto. Puhelimen välityksellä tehdyistä toimeksiannoista peritään toimenpidemaksu Nordnetin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta. Valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta. Ota yhteyttä Nordnetin asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää. Nordnet pidättää itsellään oikeuden päättää tarjouksen milloin tahansa. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
11 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
05.05.2017 11:46

Ei löydy vielä minifutuureja, ainakaan DAX:ssa. Onko tulossa? Entä knock out -tuotteet (unlimited turbot)? Kuinka kauan välityspalkkiottomuus säilyy?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.05.2017 12:03

Moi Kimmo!
Minifutuurit ovat tulossa pian, koko tarjooma laajenee tulevien viikkojen aikana kaikissa neljässä maassa. Ensi vaiheessa kaupankäynnin kohteeksi tulee Bull- ja Bear-sertifikaatteja sekä minifutuureja. Unlimited turbojen aikataulua ei vielä ole päätetty.

Välityspalkkiottomuus on Nordnet Marketsin ominaisuus. Kyseessä ei ole tarjous, jolla olisi päättymispäivä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.08.2017 16:44

Moi Kimmo, nyt on uutisia myös Unlimited Turboihin liittyen: niiden pitäisi olla ulkona parin viikon sisään.

Nimetön
Nimetön
05.05.2017 23:07

Tämä on hieno asia kaikille piensäästäjille. Ymmärtääkseni tämä uudistus koskee erikoistuotteita.. Mutta milloinko Nordnet aikoo tarjota osakkeisiin säästäville suomalaisille samat edulliset välityspalkkiot kuin muille pohjoismaalaisille? Teillähän on täysin eri periaatteet ja kaupankäyntitasot meille suomalaisille.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
08.05.2017 12:05

Moi Thomas!

Saan hinnoittelusta tasaisesti vastaavaa palautetta. Hinnoittelua ei päätetä pohjoismaisella tasolla, vaan tuotteiden ja palvelujen hinnat päätetään maittain.

Hintatasoon vaikuttaa maakohtaiset syyt kuten mm. kilpailutilanne, kustannusrakenne ja palveluvalikoima kokonaisuudessaan. Suomessa on suppein palvelutarjonta, jos verrataan Nordnetin maita keskenään. Se vaikuttaa myös hinnoittelumahdollisuuksiin. Eri maiden korkotaso vaikuttaa esimerkiksi luottokorkoihin.

Näin olleen samoja yhteisiä pohjoismaisia hintoja tuskin nähdään kaikissa maissa lyhyellä aikavälillä.

Nimetön
Nimetön
06.05.2017 13:00

Terve, ehdottomasti olisi BULL/BEAR tuotteet VW, BMW, DBK ja CBK jotka saisi tulla kuluttomiin vaihtoehtoihin ja europohjaisina niin ei tarvitsisi SEK pohjaisina toimia.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
08.05.2017 12:09

Jone, jos kohde-etuutena on osake, joka on noteerattu esim. Saksassa euroissa, on todennäköistä että se listataan euromääräisenä. Tarkka kohde-etuuslista täsmentyy kevään aikana, joten en vielä uskalla luvata ovatko nuo kaikki listalla euromääräisenä.

Nimetön
Nimetön
10.08.2017 19:28

Hei. Olisikohan mahdollista saada valikoimaan jotain bond indexejä seuraavia sertifikaatteja tai minifutuureja?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.08.2017 09:39

Moi Jari, tarkistin toiveesi ja noita ennen on tulossa ulos valuutat kohde-etuutena. Bondeille ei ole aikataulua eli ne eivät ainakaan lähiaikoina ole tulossa.

Nimetön
Nimetön
22.08.2017 16:33

Hei. Voisiko FANG-osakkeista (Facebook, Amazon, Netflix, Google) saada maksuttomia sertifikaatteja?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.08.2017 16:43

Moi! USA-osakkeiden kanssa selvitellään vielä verotukseen liittyviä asioita. Sain muuten tällä viikolla vahvistuksen, että kovasti toivotut Unlimited Turbot tulevat lähiviikkoina.