Siirry pääsisältöön

Nordnet-kustannus

Tämä on minun työkuvani mukainen riippumaton mielipide, vaikka jotkut varmasti erehtyvät luulemaan toisin.

Nordnet saa joskus palautetta siitä, että sen välityspalkkiot ovat liian korkeita. Maailmasta tosiaan löytyy osakevälittäjiä, joiden osakekaupankäyntipalkkiot ovat pienempiä.

Itse kunkin tulisikin valita sellainen palveluntarjoaja, joka kustannustehokkaimmin palvelee juuri omia tarpeita. Kulut tunnetusti syövät tuottoa. Varsinkin sijoittamisessa.

Kuluja voi lisäksi olla monenlaisia, joten asiakkaana pitää olla tarkkana. On välityspalkkioita, valuutanvaihtokulua, hallinnointipalkkiota, merkintä- ja lunastuspalkkiota, juoksevia kuluja, kulu asiakkuudesta, säilytyksestä, tilistä, raportoinnista, jne. Kokonaiskulun taso voikin yllättää.

Jos sijoitustoiminnallasi saat keskimäärin aikaiseksi noin seitsemän prosentin vuotuisen tuoton, syövät kahden prosentin vuotuiset kulut 35 vuodessa puolet siitä kokonaistuotosta, mikä sinulle muuten tuloutuisi.

Eri rahoitusalan palveluntarjoajilla on erilaiset painotukset. Jollakin on halvimmat sijoitusrahastot, toisella kaupankäyntikulut, kolmannella kokonaispalvelu. Toiset palvelevat enemmän, toiset vähemmän. Tämä on luonnollista. Yritykset kilpailevat keskenään ja pyrkivät erottumaan edukseen varsinkin strategiansa mukaisen asiakaskuntansa silmissä.

Omaa strategiaa hiomalla ja toteuttamalla yritysten pyrkimyksenä on tehdä mahdollisimman paljon rahaa. Kukaan ei tosiaan ole täällä hyvää hyvyyttään palveluja tarjoamassa. Vastaavasti yksityissijoittajan kannattaa valita sellainen palveluntarjoaja, jolla minimoi omasta sijoitustyylistä syntyvät kokonaiskulut. Sijoittajatkaan eivät ole täällä palveluntarjoajia rikastuttamassa.

Tässä vastakkainasettelussa elämme. Jostain palveluntarjoajienkin on kuitenkin tuloksensa tehtävä. Sekin on asiakkaan etu. Muuten palveluja ei olisi.

Lue myös minkälaisia sijoitustarpeita Nordnet palvelee parhaiten

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit