Nokian Renkaiden optio taitaa tuottaa

Maestro Jukka Oksaharju kirjoitti vuoden alkajaisiksi Nokian Renkaista ja sen 2010 A-optiosta. Yhtiötä on helppo pitää laatuyhtiönä, vaikka viime aikoina yhtiön viestit eivät ole sijoittajia miellyttäneetkään.

Olen seurannut sitä aina sen pörssilistautumisesta saakka (siitä on kuulkaa aikaa) ja olen tehnyt aina virheen myyntimääräystä antaessani. Nokian Renkaiden osake muistuttaa Koneen osaketta. Tuoksuu kalliilta, mutta tuloksen nousu on pitänyt osakkeen nousussa. Tosin Nokian Renkaiden kohdalla on vuoristorataakin riittänyt, kun Venäjän valloitus ei ensimmäisellä puristuksella oikein onnistunut. Nytkin osake on ollut vähän kyykyssä.

Liian hyvin onnistuneiden pikakauppojen (katso edellinen blogini ”Aloittelijan tuuria pikakaupoissa”) jatkeeksi halusin kokeilla Nokian Renkaiden 2010 A-optiota juuri Oksaharjun kirjoituksen innoittamana. Osake on jäänyt jälkeen muun markkinan vahvuudesta ja Oksaharjun kirjoituksesta sain hyvän arvion option käyttäytymisestä. Kun osake oli perjantaina 11. tammikuuta valunut 30 euron pintaan, rohkaistuin laittamaan ostonoteerauksen taululle.

Optio on melko epälikvidi, joten en lähtenyt sitä myyntilaidasta napsimaan. Ajattelin, että saatan entisen pojan tavoin saada kolmesti: pyytää, odottaa ja jäädä ilman, mutta en halunnut kovaa spreadiakaan maksaa. Paras ostotarjous 13,93 euroa tauluun, tietsikka umpeen ja kaverin luokse sihijuoman ääreen.

Katsoin kaupan onnistumisen vasta sunnuntaina: optiokala oli uinut haaviin. Maanantaina sen hinta kiipesi 14,50 hujakoille. Siis viitisen prosenttia ylös! Olen kirjassani ”Säästäjästä sijoittajaksi” kertonut sijoittajan seitsemästä kuolemansynnistä. Päätin kokeilla ahneutta ja laitoin tavaran myyntiin 15,80 tasoon. Voi olla, että tuota haavetta joudun vielä rukkaamaan?

Perjantaina 18. tammikuuta option päätösnoteeraus oli 15,50 euroa eli nousua oli viikossa tullut reilut yksitoista prosenttia ennen kuluja.  Osake oli noussut vastaavana aikana 5,3 prosenttia, joten optio antaa käytännössä tuplatuoton osakkeeseen nähden, kuten Oksaharju oli laskenut.

Päätin pitää myyntinoteerauksen 15,80 edelleen voimassa, vaikka mieltä kutkutti ajatus ottaa se pois ja odottaa vielä. Yleisen osakemarkkinavahvuuden ja suotuisten makrotuulien vuoksi alkava viikko vaikutti nousuviikolta. Voi olla, että myyntilaitani pian puhdistetaan.Toisaalta, tämä pyy on vielä oksalla.

Alkava tuloskausi tuo kosolti uusia tilaisuuksia, sillä yksittäisissä osakkeissa heiluntaa riittää. Jatkuuko hyvä onneni vielä? Siitä lisää seuraavassa blogissani.

Kuva: Mika Pesonen

 

/Mika Pesonen

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit