Nokia ylitti odotukset

Nokia ylitti analyytikkojen konsensusodotukset kutakuinkin kaikilla osa-alueilla. Ainoastaan älypuhelinten myynti sujui hieman odotuksia heikommin. Yllättävän hyvästä osavuosikatsauksesta huolimatta yhtiön kurssi romahti, ja oli parhaillaan melkein yhdeksän prosenttia miinuksella. Muutama tunti myöhemmin kurssi alkoi nousta ja nousi jopa takaisin lähtötasolle. Tuntuu siltä, että markkinoilla tunteet jylläävät enemmän kuin järki, koska koko romahdus vaikutti perusteettomalta.

Nokia kamppailee monen ongelman kanssa, mutta mielestämme pahin niistä on tällä hetkellä imago-ongelma. Markkinoilla on otettu hyvin vastaan yhtiön uudet Symbian^3 puhelimet. Kysyntä on jopa ylittänyt sen mitä yhtiö on voinut toimittaa markkinoille. Imago-ongelma johtaa kuitenkin siihen, että monet jotka miettivät älypuhelimen hankintaa eivät edes harkitse yhtiön tuotteita vaikka ne ehkä olisivat yhtä hyviä kuin kilpailijoiden.

Hallituksen kokoonpano tulee muuttumaan seuraavassa yhtiökokouksessa. Nokian hallitukseen on ehdotettu neljää uutta jäsentä, joista yksi on yhtiön toimitusjohtaja. Jorma Ollila puolestaan jättänee puheenjohtajan paikan vuoden kuluttua. Hänen seuraajansa lienee yksi niistä jotka valitaan tänä vuonna hallitukseen. Näillä näkymin todennäköisin ehdokas on StoraEnson toimitusjohtaja Jouko Karvinen, joka on tunnettu raudanlujana saneeraajana. Lisäksi voisi mainita, että mielestämme yhtiön toimitusjohtajan ei tulisi istua hallituksessa, koska silloin hän valvoo itseään.

Osingon ehdotettiin pysyvän ennallaan, vaikka tulos oli heikohko. Markkinat olisivat ottaneet erittäin kielteisesti vastaan osingon laskun kuten kaksi vuotta sitten, ja alentaminen olisi ilman muuta tulkittu tulosvaroitukseksi. Tämän päivän kurssilla ja 0,40 euron osingolla yhtiön osinkotuotto on yksi pörssin korkeimmista. Emme kuitenkaan saaneet vastausta siihen mitä rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila tarkoitti merkittävällä ja jatkuvalla osingonjaolla, josta mainitsimme Nokia-kommentissamme 23.7.2010.

Elop on luvannut yksinkertaisuudessaan tyylikkään strategian yhtiölle. Mitä se tarkoittaa saamme tietää vasta parin viikon kuluttua, kun Elop julkistaa Nokian uuden strategian yhtiön pääomamarkkinapäivillä Lontoossa 11. helmikuuta. Odotamme mielenkiinnolla miten Elop aikoo kääntää laivan kurssia ja saamme varmaan aiheen johon palata kommentin muodossa.

Omistamme Nokian osakkeita.

Tom Lindström

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit