Nokia pois Euro Stoxx 50 -indeksistä

Pörssivire on ollut pirteä alkuvuoden, mutta Nokian osakkeen suunta on ollut päinvastainen tammikuun lopulta lähtien. Stoxx ilmoitti perjantaina, että Nokian osake poistetaan suositusta Euro Stoxx 50 -indeksistä 18. maaliskuuta ja yhtiö korvataan EADS:ällä. Ilmoitus saattaa ainakin osittain selittää heikon kurssikehityksen, kun muun muassa indeksirahastot ovat ennakoineet indeksimuutosta myymällä Nokian osakkeita.

Uskomme, että moni sijoittaja, joka sijoittaa Euro Stoxx 50 -indeksin mukaisesti on laskenut sen varaan, että Nokia poistetaan indeksistä ja siksi alkanut myydä osakkeita hyvissä ajoin ennakoidakseen muutosta. Todennäköisesti entistä suurempi myyntipaine ja samalla pienentynyt kysyntä Nokian osakkeelle on laskenut kurssia.

Teoreettisesti nähden tämän ei pitäisi vaikuttaa Nokian kurssiin, koska tämähän ei vaikuta Nokian kassavirtoihin ja yhtiön arvohan on tulevien diskontattujen kassavirtojen summa. Todellisuus eroaa kuitenkin teoriasta. Sijoittajilla on erinäisiä sijoitusrajoituksia ja varainhoitajat pelkäävät häviävänsä vertailuindeksille, minkä takia he sijoittavat suurin piirtein indeksipainojen mukaan. Tällöin indeksiin kuulumaton yhtiö saa automaattisesti pienemmän painon salkuissa.

Nokian osake avasi tänään ehkä jopa hieman rauhallisemmin kuin mitä olimme odottaneet. Olimme ajatelleet, että moni sijoittaja joka ei seuraa Euro Stoxx 50 -indeksiä olisi rynnännyt myymään osakkeensa heti aamulla, koska he olisivat olettaneet, että kyseessä on huono uutinen Nokian osakkeen kannalta. Nokian osake avasi kuitenkin kaksi ja puoli prosenttia alemmalla tasolla kuin mihin se päätyi perjantaina.

Nokian osakekurssi tulee luultavasti olemaan tavallista volatiilimpi tulevina viikkoina kun se tasapainoilee myyntipaineen ja ostoja tekevien sijoittajien välillä, jotka laskelmoivat, että kurssi on ehkä laskenut liikaa ylisuuren tarjonnan takia ja yrittävät tehdä hieman rahaa välistä. Eli uskomme, että muutokset tulevat olemaan suuria molempiin suuntiin, mutta että kurssilla on siitä huolimatta laskeva trendi kiinnostuksen heikkenemisen myötä.

Uskomme, että myyntipaineen hävittyä on todennäköistä, että Nokian kurssi löytää tasapainotason jonkin verran nykyistä korkeammalta tasolta. On kuitenkin muistettava, että Nokia julkistaa kohta ensimmäisen neljänneksen tuloksen ja tämä vaikuttaa huomattavasti enemmän osakekurssiin kuin tilapäinen ylimyynti.

Omistamme Nokian osakkeita.

Tom Lindström

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit