Nokia ja sijoittajien tunteet

Tunteiden sekoittaminen sijoitustoimintaan on hyvin vaarallista. Pahimmassa tapauksessa tunteiden sekoittaminen sijoitustoimintaan heikentää sijoittajan arvostelukykyä ja pahimmassa tapauksessa estää rationaalisen päätöksenteon. Tässä kirjoituksessa käyn läpi kotimaisten sijoittajien suhdetta ja suhtautumista Nokiaan.

Otetaan alkuun pieni vastuuvapautus jolla pyrin estämään sen, että kirjoittajat eivät ristiinnaulitse minua (koska näin tuntuu käyvän jokaiselle joka sanoo jotain muuta kuin positiivista Nokiasta). Toivon sydämeni pohjasta, että Nokia pääsee takaisin jaloilleen ja palaa voitolliseksi. Minulla ei ole Nokiassa suoraa intressiä (osakeomistuksia tms.), mutta sitä vastoin Suomen kansalaisena ja veronmaksajana tiedostan, että Nokian merkitys kansantaloudellemme on edelleen merkittävä ja Nokian menestys voisi itsessään jo helpottaa valtion talousongelmia. Lisäksi kotimaisilla sijoittajilla on Nokiassa niin paljon rahaa kiinni, että Nokian elpyminen heijastuisi myös kotimaisten sijoittajien varallisuuteen joka olisi positiivinen asia.

Kotimaisilla sijoittajilla on näkemykseni mukaan poikkeuksellisen paljon tunnetta pelissä kun puhutaan Nokiasta. Viimevuosien surkea taloudellinen kehitys ja osakekurssin syöksykierre ovat nostaneet esiin useita mielenkiintoisia ilmiöitä jotka viittaavat siihen, että useilla sijoittajilla tunteet ovat vahvasti mukana Nokian tapauksessa.

Esimerkkinä voidaan todeta se, että ne analyytikot ketkä ovat neuvoneet sijoittajia myymään Nokia osakkeensa Windows strategian julkaisemisesta lähtien tai pidempäänkin ovat käytännössä ristiinnaulittu. Hyvänä esimerkkinä voidaan nostaa esiin kirjailija ja konsultti Tomi Ahonen joka on ottanut hyvin vahvoja näkemyksiä Nokiasta jo pidemmän aikaa. Kuitenkin jostain ihmeen syystä sijoittajat, sekä media ovat ottaneet Ahosen hampaisiinsa ja käytännössä pitävät häntä syyllisenä Nokian syöksyyn. Ironista tässä on se, että hänen näkemyksensä ovat osuneet tähän asti todella hyvin oikeaan ja häntä kuuntelemalla moni sijoittaja olisi säästynyt merkittävältä pääoman tuhoutumiselta (8e –> 3e = ~ -60 % kurssilasku). Vastaavasti ne analyytikot ketkä ovat olleet Nokian suhteen todella pahasti metsässä (lasketelleet ostosuositusten kanssa strategiauudistuksesta asti), ovat saaneet markkinoiden sympatiat jatkuvasti.

Toisena voidaan todeta erilaiset salaliittoteoriat. Jatkuvasti saa kuulla eri lähteistä miten ”ulkomaiset shorttaajat” ovat pyrkineet painamaan Nokian kurssia mahdollisimman alas ja hurjimmat syyttävät shorttaamisesta Applea ja Microsoftia. Toki on totta, että Nokian osakesarjasta huomattava osa on shortattuna, mutta toisaalta on myös hyvä tarkastella yhtiön liiketoiminnan fundamentteja. Nokia tuhoaa tällä hetkellä pääomaa ripeään tahtiin (opo on puolittunut viimeisen kahden vuoden aikana), sen liiketoiminnan näkyvyys on nolla ja se lähtee yhdelle maailman kilpailluimmista toimialoista selvästä altavastaajan roolista.

Kolmantena ilmiönä olen huomannut kotimaisten sijoittajien oudon vihan Applea vastaan. Viha Applea kohtaan johtuu ehkä osittain siitä, että sijoittajat pyrkivät aina löytämään syyllisiä omille virheilleen, omien virheiden tunnustaminen on äärimmäisen vaikeaa ja usein kivuliasta. En ymmärrä tätä vihaa sillä Apple ei edes ole Nokian pahin kilpailija. Nokian pahin kilpailija on Samsung, jonka kanssa Nokia taistelee kaikissa hintaluokissa ja myös Windows Phone käyttöjärjestelmän sisällä.

Metsää ei nähdä puilta. Monet sijoittajat pyrkivät epätoivoisesti etsimään positiivisia asioita joka tilanteesta ja keskittymään osittain epäolennaisiin asioihin. Esimerkiksi Nokian tapauksessa kameran massiivinen korostaminen. Nokian kamerat ovat toki markkinoiden parhaita, niin kameran merkitys puhelimen ostopäätöstä tehdessä on melko pieni. Vastaavasti ei suostuta näkemään sitä, että Nokialla kestää edelleen auttamatta liian kauan saada uudet lanseeraukset markkinoille.

Viimeisenä on tosiasioiden kiistäminen joka osittain liittyy edelliseen. Uskooko joku sijoittaja todella, että Nokian asiat ovat kunnossa ja kurssilasku on vain ”ulkomaisten shorttaajien” tai ”robottien” aikaan samaa? Tai siihen, että strategia olisi tähän asti onnistunut suunnitelmien mukaan?

-Asiat eivät ole kunnossa ja Nokia on tällä hetkellä kriisissä.

-Strategia ei ole mennyt suunnitelmien mukaisesti, sillä alkuperäisissä suunnitelmissa Windows Phone olisi tässä vaiheessa korvannut Symbianin. Symbian on mennyt, mutta Windows Phonen myynti laahaa edelleen pahasti. Välissä on suuri musta aukko joka näkyi Q3:lla Nokian älypuhelinyksikön -50 % EBIT marginaalina. En missään tapauksessa julistaisi Nokian strategiaa vielä epäonnistuneeksi, sillä alan nopeasti kehittyvästä luonteesta johtuen Windows Phone voi edelleen vallata markkinaosuuksia ja näin palauttaa Nokian kannattavaksi.

Miksi suomalaisilla sijoittajilla on Nokian kanssa tunteet niin vahvasti pinnassa?

Uskon, että tässä suurimpana tekijä on kyse rahasta. Nokia on ollut aina kotimaisten sijoittajien suurin sijoitus ja viimeisen parin vuoden aikana tämä määrä on kasvanut lähes räjähdysmäisesti, kun sijoittajat ovat rynnänneet ostamaan näennäisesti halpaa Nokiaa. Nyt kurssiromahdus on sulattanut kotimaisten sijoittajien salkkuja ennätystahtia ja tämän rahamäärän tuhoutuminen heijastuu myös henkiselle puolelle.

Oma näkemykseni Nokiasta

Lukijoita varmasti kiinnostaa minun näkemykseni Nokian uusien puhelimien myynnistä seuraavan 12kk tähtäimellä. Voin rehellisesti todeta, että ei aavistustakaan. Olen kertonut näkemykseni Nokiasta ja sen liiketoiminnan haasteellisuudesta usein aikaisemmin (katso linkit lopusta). En edelleenkään kykene analysoimaan Nokian liiketoimintaa riittävän hyvin ja toimialan ennustettavuus on jopa lyhyellä tähtäimellä täysin olematon. Näkemykseni mukaan jokaisen Nokia sijoittajan pitäisi kuitenkin pystyä vastaamaan olla oleviin kysymyksiin, jotta heidän sijoitustaan voi kutsua fundamenttipohjaisesti (vastauksia voi laittaa kommentteihin):

-Miltä ekosysteemikenttä näyttää 2017 ja miksi? (vastaukseksi ei riitä, että ”Windows Phone voittaa” tai ”Apple romahtaa”).

-Mikä on laitevalmistajan rooli tulevaisuudessa?

-Miksi kännykkälaitevalmistajan rooli olisi erilainen kun PC laitevalmistajien (PC valmistajien marginaalit ovat selvästi alle 10%)?

-Mikä on Nokian kilpailuetu suhteessa muihin Windows Phonen valmistajiin?

Sijoittajien on hyvä myös kysyä itseltään uskoisivatko he Windows Phonen menestykseen jos Nokia ei olisi siinä mukana? On hyvä muistaa, että vaikka Nokialla onkin huomattava rooli Windows Phonen ulostuonnissa, on ekosysteemin menestys lopulta Microsoftin varassa.

Väitän, että +90% Nokia sijoittajista ei osaa näihin järkevästi vastata ja näin ollen huomattava osa on sijoittanut Nokiaan spekulatiivisesti ja näennäisesti edullisen hinnan vuoksi.

Lopuksi

Haluan vielä korostaa, että kirjoitukseni tarkoitus ei ole ”mustamaalata” Nokiaa tai olla muutenkaan Nokia kriittinen. Kirjoituksen pääpointtina on tuoda esiin ilmiöitä joita olen Nokian ympärillä havainnut. Jos sijoittaja tunnistaa näitä piirteitä itsessään, on sijoittajan syytä katsoa peiliin ja pohtia missä on mennyt vikaan. Toivon edelleen yhtiölle kaikkea hyvää ja toivottavasti Windows Phone myynti ottaa tuulta purjeisiinsa.

En omista osakkeita missään yllämainitussa yhtiössä.

Linkit:

http://nordnetblogi.fi/mika-on-nokian-fair-value-ja-joko-sita-kannattaa-ostaa/

http://oneup.blogit.kauppalehti.fi/blog/15530

http://oneup.blogit.kauppalehti.fi/blog/15516

 

/One Up on OMXH

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

One Up on OMXH11 Joulukuu, 2012

Toimialasta kiinnostuneille suosittelen tätä erinomaista blogia: http://kritiikkiblogi.wordpress.com/2011/09/01/media-ja-teknologia-oletko-oikeassa-bisneksessa/

C0nan11 Joulukuu, 2012Ekosysteemikenttä mobiilimarkkinoilla vuonna 2017 on mielestäni suurella todennäköisyydellä Android, Apple, WP 8, androidin ollessa suurin käyttöjärjestelmä. Applen ja WP:n osuuksia en osaa veikata, mutta pitäisin erittäin todennäköisenä että WP8 on kolmen koplassa ja mahdollisesti melko isollakin markkinaosuudella, koska Microsoftille tässä on kyse tavallaan elämästa ja kuolemasta – mobiilimaailma on tullut jäädäkseen. Toisekseen Apple antaa mielestäni nykyisellä strategiallaan markkinoille tilaa, koska sen tuotevalikoima on erittäin rajattu, eikä se mielestäni pysty nykyisellään vastaamaan kaikkien kuluttajien tarpeisiin, ellei Apple sitten muuta strategiaansa. Androidkin on nykyisellään melko pirstaloitunut ja tämä tulee ennen pitkää osoittautumaan ongelmaksi esimerkiksi sovellustarjonnassa.Laitevalmistajien rooli tulevaisuudessa onkin vaikeampi kysymys, ja se ei välttämättä ole ruusuinen tie. Kannattaa kuitenkin muistaa että murros ei tapahdu hetkessä ja nokialle +-0 tuloskin olisi tällä hetkellä loistava, enkä näe mitään ongelmaa, varsinkaan Nokian nykykurssi huomioiden, matalankaan katteen liiketoiminnassa mikäli toiminta vain saadaan käännetttyä positiiviseksi. Ja on onhan esim. Apple osoittanut, että myös laitevalmistuksella voi, jos on oikeanlainen ekosysteemi ja brändi takana, tehdä kovaa tulosta. Tosin mitään loistoyhtiötä pelkästään laitevalmistuksella Nokiasta tuskin tulee. Nokialla on myös muuta liiketoimintaa laitevalmistuksen lisäksi ja sunnitelmissa on varmastikin keksia tapoja, joilla mm. Navteqin potentiaali saataisiin kapitalisoitua ja esim. autovalmistajien kanssa on jo solmitukin sopimuksia.Nokialla on muihin WP valmistajiin se etu, että se on lähtenyt mukaan ensimmäisenä isosti ja suurin osa WP-tuotteista on nokian lumia-perhettä. WP=Nokia monelle. Lisäksi Nokialla on yhä edelleen brändiarvoa maailmalla ja nähdäkseni uudet tuotteet eivät ainakaan ole heikentäneet sitä. Lisäksi oman käsitykseni mukaan Nokian ei tällä hetkellä tarvitse maksaa MS:lle alustatukimaksuja, joka olisi suora etu. Tästä en tosin ole varma ja täytyy myöntää että MS-nokia diilin yksityiskohdat ovat itselleni hieman hämäriä.Omasta mielestäni Nokialla on nyt ainakin paremmat mahdollisuudet saada liiketoiminta kuntoon kuin esimerkiksi vuosi sitten. Yhdyn kyllä mielipiteeseesi ennustettavuudesta. Esimerkiksi uusien Lumia-mallien myyntiä tuntuu olevan hyvin vaikea ennustaa. 2-6 miljoonaa/kvartaali tuskin on sijoittajalle kovin hyödyllinen tieto :)

One Up on OMXH11 Joulukuu, 2012C0nan,Hyviä kommentteja. Androidin voittokulku näyttää melko varmalta, on vaikea nähdä skenaariota jossa Android ei olisi “uusi Windows”. Applen rooli on myös mielestäni melko selkeä ja ilman strategiamuutosta sillä ei ole asiaa juurikaan korkeampaan markkinaosuuteen. WP on täysi mysteeri, onko markkinoilla tilaa kolmannelle systeemille, jos Android on luokkaa 60-70 % ja Apple 15 – 20%.Navteqissa on potentiaalia, samoilla linjoilla siinä että tämän kapitalisointi on pitkä tie.Olen itse aina suhtautunut skeptisesti brändiin älypuhelimissa. Itse ostan puhtaasti käyttöjärjestelmän perusteella. Älypuhelimet bulkkiutuvat jatkuvasti enemmän.“Omasta mielestäni Nokialla on nyt ainakin paremmat mahdollisuudet saada liiketoiminta kuntoon kuin esimerkiksi vuosi sitten. Yhdyn kyllä mielipiteeseesi ennustettavuudesta. Esimerkiksi uusien Lumia-mallien myyntiä tuntuu olevan hyvin vaikea ennustaa. 2-6 miljoonaa/kvartaali tuskin on sijoittajalle kovin hyödyllinen tieto”Tästä täysin samaa mieltä

jalmari11 Joulukuu, 2012Olen tullut hyvin vakuuttuneeksi siitä, että suurin osa ihmisistä on suoraan sanottuna päätöksissään hyvin tunnelatautuneita. En siis tavallaan yhtään ihmettele nokiaan liittyvää huumaa, vaikka ei siinä objektiivisesti katsottuna aina hirveästi järkeä ole. Toinen hyvä esimerkki mielestäni tunnepohjaisesta päätöksenteosta on viikottainen lotto: olen aivan varma, että iso osa lottoajista oikeasti tietää osumisen todennäköisyyksistä edes jotain, mutta “mitä jos tällä kertaa” -ajattelu varmasti sumentaa useimpien rationaalisen päätöksenteon.Taisi olla Buffett? joka totesi vaurastumisen olevan helppoa huomatessaan ihmisiä kasinolla puvut päällä pelaamassa rahapelejä, joissa kertoimet ovat heitä itseään vastaan.
Kinski11 Joulukuu, 2012Jos Nokia olisi norjalainen firma ja keksitty nyt, ostaisinko näillä fundamenteilla?En.
One Up on OMXH11 Joulukuu, 2012jalmari,Lottoajattelusta on helppo olla samaa mieltä. On myös surullista, että osa ihmisistä pyrkii “ennustamaan” seuraavan viikon lottonumeroita katsomalla edellisten viikkojen numeroita. Samaa tapahtuu toki esim. casinolla jossa ihmiset pyrkivät samalla kaavalla ennustamaan rulettia.
One Up on OMXH11 Joulukuu, 2012Kinski,Hyvä kysymys. Voisi myös kysyä, että sijoittaisitko vielä Nokiaan jos joku maksaisi sinulle maksamasi keskihinnan? Itselläni jälkimmäinen oli triggeri Talvivaara position keventämiseen.
Lähes tuntematon11 Joulukuu, 2012Miten sijoituspäätöksiin vaikuttanee Nokia uutisointi hirviökamerasta, jylläämisestä yrityspuhelimissa ja muista matkapuhelinjätin tekemisistä. No ehkä matkapuhelinjättiä ei enää uutisoinnissa näe. Kiihkottomia asiatekstejä (kuten tämä) ei vain ole kovin paljon.
J11 Joulukuu, 2012One Up,“Olen itse aina suhtautunut skeptisesti brändiin älypuhelimissa. Itse ostan puhtaasti käyttöjärjestelmän perusteella. Älypuhelimet bulkkiutuvat jatkuvasti enemmän.”Eikös nykyinen markkinointimantra läpi linjan perustu juuri ekosysteemien ja sovellusten määrän/brändin pyhään kaksinaisuuteen? Kuluttajia sumutetaan ostamaan käyttöjärjestelmää x edustava laite, koska sen “ekosysteemin” verkkokaupassa on satatuhatta pikkunäppärää ja täysin turhaa sovellusta enemmän, kuin käyttöjärjestelmää y edustavan laitteen “ekosysteemissä”? Tätä samaa kaavaa anaalyytikot sitten toistavat sitä tahtia, että Star Trekin replikaattoritkaan eivät pysyisi perässä.Itse hankin puhelimeni omien tarpeideni perusteella, täysin riippumatta käyttöjärjestelmästä. Kuuluvalla puhelimella, hyvillä kartoilla, kestävällä rakenteella ja yhden-kahden käden sormin laskettavilla täsmäsovelluksilla (jotka varmasti löytyisivät Benefoninkin “ekosysteemin” verkkokaupasta, jos sellainen olisi olemassa) minut saa hyvin tyytyväiseksi puhelimen käyttäjäksi.
J11 Joulukuu, 2012Ja unohdin vielä mainita, että kirjoitukseni EI ollut tunnepohjainen reaktio. ;)
Jeb11 Joulukuu, 2012En tiedä sijoittamisesta juurikaan mitään. Lyön rahojani indexiin kuukausittain ja omistan neljän yhtiön osakkaita. Nokiassa minua kiehtoo se, että siinä on mahdollisuus onnistua. Tykkään tunkea rahaa myös pokeriin, koska siinäkin on mahdollisuus onnistua (osittain taidolla ja osittain tuurilla). En keksi mitään muuta yhtä hauskaa osaketta Suomesta, jonka seuraaminen olisi yhtä mielenkiintoista ja jonka arvo voisi nousta paljonkin. Pelkkää peliä minulle. Miksi veikkaisin ringetteä kun jääkiekkoa tulee telsusta. Tai koirakilpailua kun ravitkin on olemassa.

Joppe11 Joulukuu, 2012En tiedä muista mutta itse en ole ainakaan kritisoinut Ahosta niinkään äärimmäisen negatiivisen näkemyksensä takia, vaan siksi, että huomattava osa hänen väitteistään on yksinkertaisesti väärin. Jotkut ovat aivan suoranaista valhetta, jotkut taas muokattu vastaamaan hänen näkemystään(esim. monet tilastot). Hän myöskin laukoo välillä aivan uskomattomia päätelmiä sen enempää ajattelematta asiaa tai käyttää jo vanhentuneita lukuja/ennusteita että ne tukisivat hänen näkemystään.Esimerkiksi juuri taannoin hän haukkui Elopin, koska Nokian uudet 920/820 mallit ovat “70% kalliimpia kuin älypuhelimet keskimäärin”. Ilmeisesti hänelle ei tullut mieleen, että esimerkiksi 920 ei ole aivan samalla viivalla vertailussa 100$ kiinalaiseen androidiin noin speksienkään puolesta.En luottaisi missään tilanteessa Ahosen näkemykseen yhtään enempää kuin Nokiaan fanaattisesti suhtautuvan piensijoittajan vastaavaan, jonka mielestä Nokia on ollut strong buy kymmenestä eurosta asti.Entäpä jos käännetään tuo yksi kysymys päinvastoin;Mitäpä jos Nokia onkin se, joka nostaa Windows phonen menestykseen?Itse en pidä sitä ollenkaan mahdottomana ja tällä hetkellä asiasta on jopa pieniä viitteitä.

En oikein suoranaisesti ilman perusteluja osta väitettä, että “ekosysteemin menestys on lopulta Microsoftin varassa”. Miksi?

Mitäpä jos Nokia tekee ne laitteet jotka breikkaavat ekosysteemin?

One Up on OMXH12 Joulukuu, 2012J,Olet oikeassa. Puhelin ostetaan ominaisuuksien perusteella, tällä hetkellä ominaisuudet ovat vain hyvin pitkälti sidottuja käyttöjärjestelmiin. Esim. Androidin sisällä erot ovat hyvin pieniä. Itsellä samat ostoperusteet kuin itse mainitsemasi.
Sampo12 Joulukuu, 2012

Tällä hetkellä jos pitäisi valita WP8:n, Androidin ja Apple-puhelimien välillä, ostaisin ehdottomasti WP8:n. Nuo kaksi muuta ovat vanhanaikaisia ja olleet markkinoilla 5+ vuotta. Kuluttajat haluavat myös uusia kokemuksia, eivät pelkästään parasta rautaa. Raudan puolesta nämä ovat melko tasoissa nykyään. Kuinka monta sovellusta ekosysteemiin on saatavilla on toissijaista, suurin osa sovelluksista on täyttä roskaa. WP8:iin on varmasti tulevaisuudessa saatavilla aivan liikaa huonoja sovelluksia :) En myöskään näe Androidissa ja Applessa kasvumahdollisuuksia, Steve on jättänyt Applen eikä sieltä ole luvassa uusia suuria innovaatioita (näin se vain on), molemmilla on jo niin suuret markkinaosuudet etteivät ne voi kasvaa enempää. Näin ollen jos nyt pitäisi sijoittaa yhteen kolmesta, ehdottomasti Nokiaan mutta ei kerralla. Kahdesta eurosta voisi aloittaa pienellä summalla. Nokia on se jossa voi onnistua tuplaamaan, triplaamaan tai vaikka 10-baggerin tekemään pidemmällä aikavälillä. Näissä muissa, ei missään tapauksessa, ne ovat liian suuria ja arvostettuja. Nokialla on myös muuta liiketoimintaa, NSN, Navteq, halpispuhelimet. Nojoo, onhan näillä muillakin tietysti. Nokian ei tarvitse kuin pitää nykyinen linjansa ja onnistua älypuhelimissa kohtalaisesti ja kurssi tulee suorastaan raketoimaan. Tässähän on nähty jo 100% raketti muutaman kuukauden aikana. Toki jo huomenna voidaan tippua takaisin lähtöruutuun. (En omista Nokiaa)

petri17 Joulukuu, 2012

-Mikä on laitevalmistajan rooli tulevaisuudessa?

-Miksi kännykkälaitevalmistajan rooli olisi erilainen kun PC laitevalmistajien (PC valmistajien marginaalit ovat selvästi alle 10%)?

Erona voisi olla se, että alalla on ajauduttu patenttisotiin. Tämä saattaa estää pahimman hintojen polkemisen. Nokialla pitäisi olla aika hyvä tilanne patenttien suhteen.

Oneuponomxh17 Joulukuu, 2012petri,Patentit ovat hyvä pointti, ne voivat mahdollistaa tilanteen jossa laitevalmistaja saattaisi onnistua saavuttamaan korkeammat marginaalit. En tunne Nokian tai muiden patentti tilannetta niin hyvin, että osaisin arvioida tätä mahdollisuutta paremmin.One Up on OMXH20 Joulukuu, 2012

Sampo,

Sovellusten määrällä ei ole enää väliä siinä vaiheessa kun kaikki oleelliset on siellä saatavilla. Käsittääkseni WP:ssä on vielä matkaa tähän. Muista, että matkapuhelin markkina kasvaa ripeästi, eli vaikka markkinaosuuksia ei voiteta, niin kasvu jatkuu silti. Jotta Nokian kurssi olisi 20e (mainitsemasi 10 bagger) tarvitsisi yhtiön tehdä liikevoittoa noin 7.5mrd. Tämä kuulostaa aika absurdilta, sillä johto itsekkin toteaa, että 10% EBIT marginaali on melko maksimi laitevalmistajalle. Jos WP alkaa voittaa markkinaosuutta ja Nokia palaa voitolliseksi on kurssin tuplaantuminen edelleen toki mahdollista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit