Nimimerkki Mec on tehnyt +60 % tuoton tänä vuonna hopealla ja kullalla.

Nimimerkki Mec on yksi Sharevillen parhaaseen kymmenykseen kuuluvista jäsenistä: hänen salkulleen on kertynyt tuottoa komeat +60 % tänä vuonna. Mecin Shareville-profiilin Kaupat-välilehdeltä käy ilmi, että mies käy aktiivisesti kauppaa välityspalkkiottomilla* Nordnet Markets -tuotteilla. Kirjoitushetkellä salkusta löytyy mm. hopeaan sidottua sertifikaattia, kulta-ETF:iä ja yksittäisiä osakkeita:

Miten Mec on onnistunut yltämään näin hyvään tuottoon jalometalleihin ja pienyhtiöihin painottuvalla salkullaan? Kysytään mieheltä itseltään!

Moi Mec! Kerro hieman itsestäsi ja sijoitusfilosofiastasi!

Olen 26-vuotias mies ja olen töissä IT-alalla. Olen sijottanut vuodesta 2012, jolloin ensimmäisiä positioita salkussa taisivat olla YIT, Rautaruukki (nyk. SSAB) ja Nokia.

Sijoitusstrategiaani olen tässä vuosien varrella vähän muotoillut suuntaan ja toiseen, mutta pääsääntöisesti tietty haen maksimaalista tuottoa markkinatilanteen mukaan. Salkkuni sisältö on vaihdellut n. maks. 10 % painoarvolla kutakin positioita hajautettuna osin trendeihin, eri valuuttoihin ja toimialoihin.

Yleensä pyrin ostamaan sellaista yritystä, minkä palveluita itsekin käytän tai ymmärrän. Nyt globaalin kasvun hidastuessa olen etunojassa siirtänyt painoa pois normaalista strategiasta ja keskittynyt jalometalleihin. Oman näkemykseni mukaan jalometallit tulevat nousemaan syksyä kohti merkittävästi ja viime aikojen volatiteetista olen hakenut hyötyä käymällä kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla. Se onkin osoittautunut hyvinkin tuottoisaksi ja innolla odotan mitä Yhdysvaltain keskuspankki päättää tällä viikolla ohjauskoron suhteen.

“Näkemykseni mukaan jalometallit tulevat nousemaan syksyä kohti merkittävästi ja viime aikojen volatiteetista olen hakenut hyötyä käymällä kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla.”

Ostoja teen yleensä Nordnet-sovelluksella pitkähkön ajatustyön perusteella, muodostamalla analyysin erilaisten avainlukujen ja informaatiolähteiden perusteella. Käytän aktiivisesti mm. Sharevilleä ja Seeking Alpha -sivustoa.

Sharevillestä seuraan lähinnä top-listoja ja omistuksiini liittyviä keskusteluita ja avainlukuja. Monia hyviä pohjoismaisia kasvu/käänneyhtiöitä on tullutkin löydettyä sitä kautta. Inderesiä [Inderesin Sharevilleen jaettua mallisalkkua] toki on tullut seurattua ja pidän sitä vähän benchmarkina siihen, että heidän salkkuaan enemmän pitää salkkuni tuottaa 🙂

Mikä on menestyksesi salaisuus?

Sanoisin että menestykseni salaisuus on:

  • hajautus
  • trendien tunnistaminen
  • onnistuneet analyysit joista valikoidut yhtiöt ovat tuottaneet oletetusti
  • kärsivällisyys

Kiitos haastattelusta Mec ja menestystä myös jatkoon!

Ota Mecin salkku seurantaan tästä.

Katso myös:

*Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit