Siirry pääsisältöön

Nämä sijoitustuotteet kiinnostavat nyt eniten

Pörssilistatut sijoitustuotteet ovat nouseva trendi

Pörssilistatut sijoitustuotteet (ETP, Exchange Traded Products) ovat jo pitkään kasvattaneet suosiotaan.

Vuonna 2016 koko markkinan vaihto oli Pohjoismaissa 35,6 miljardia euroa (lähde: Nasdaq, Oslon pörssi ja NGM). Ruotsin osuus oli 80 %, joten kolmelle muulle Pohjoismaalle jää verrattain pienet osuudet: Suomi 6 %, Tanska 9 % ja Norja 5 %.

ETP-sijoittajien määrä on pohjoismaisella tasolla kasvanut vuodesta 2013 lähtien 25 % vuosittain. Kovinta kasvu on ollut Tanskassa. Suomessa sijoittajamäärä on lähes tuplaantunut ja ETP-markkinoilla on kaikki edellytykset kehittyä yhtä isoksi kuin Ruotsissa.

Syyt pörssilistattujen tuotteiden suosiolle

Yhä useammat yksityissijoittajat ovat löytäneet pörssilistattujen tuotteiden, kuten Bull- ja Bear-sertifikaattien ja minifutuurien edut. Näiden tuotteiden avulla sijoittaja voi

  • hajauttaa salkkunsa
  • suojata salkkuaan laskusuhdanteissa
  • “lyödä vetoa” tietyn sijoitusnäkemyksensä puolesta

Toinen syy suosiolle on se, että pörssilistattujen tuotteiden avulla on mahdollista sijoittaa kohteisiin, joihin olisi muulla tavoin hankalaa sijoittaa, esimerkiksi kultaan, öljyyn tai muihin raaka-aineisiin.

Indeksit suosituin kohde-etuus Suomessa

Kun katsotaan tarkemmin pörssilistattujen tuotteiden kohde-etuuksia, ylivoimaisesti suosituimpia ovat indeksit, jotka kattavat koko kaupankäynnistä Pohjoismaissa 65 % ja Suomessa jopa 72 %. Suosituin kohde-etuus Nordnetin asiakkaiden keskuudessa on DAX-indeksi.

Norjassa suosituimpia kohde-etuuksia ovat osakkeet 65 %:n osuudella. Tanskassa sekä indeksit että osakkeet kattavat molemmat reilut 40 %. Raaka-aineiden osuus jää pohjoismaisella tasolla vain 15 %:iin, Suomessa sitäkin alhaisemmaksi 8 %:iin.

Näkemys markkinoiden suunnasta riittää, muuta et tarvitse

Syy indeksien suosiolle on selvä. Voi ottaa yksinkertaisesti vain näkemystä siitä, meneekö markkina ylös vai alas, ja tienata markkinan suunnasta riippumatta. Näin sinun ei tarvitse perehtyä yksittäiseen osakkeeseen, mikä saattaa olla aikaa vievää ja hankalaa.

Kauppaa ilman välityspalkkioita

Vastataksemme asiakkaidemme kasvavaan pörssilistattujen tuotteiden kysyntään lanseerasimme Nordnet Marketsin. Nordnet Marketsissa sijoittaja voi käydä kauppaa ilman välityspalkkioita mm. tutuilla Suomi-osakkeilla, kuten Nokia ja Outokumpu, suosituilla indekseillä, kuten DAX ja OMXH25, sekä raaka-aineilla, kuten öljy ja kulta.

Tutustu Nordnet Marketsiin

Lue myös muut kirjoitukset pörssilistatuista tuotteista:

Pörssilistattuja tuotteita 0 € välityspalkkioin

Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
23.05.2017 10:12

Sopii!