Näkyykö tunnelin päässä valoa?

Tähän aikaan vuodesta puhelimet soivat kuumia suuressa maailmassa, ehkä Suomessakin. Brokerit soittavat isoille asiakkailleen, ja kertovat mihin suuntaan maailman on menossa vuonna 2012. Tämän vuoden voittajat tuntuvat olevan selvillä jo etukäteen. Sijoittajan muisti on lyhyt. Jos samaiset brokerit oikeasti asioista tietäisivät, he olisivat vuosi sitten varoitelleet asiakkaitaan vakavasta taantumasta.

Ennustaminen johtaa usein periaatteellisiin ongelmiin. Pitäisi tietää, koska on oikea aika olla osakemarkkinoilla. Tämäkään ei riitä vaan tulisi tietää oikeat toimialat ja niistäkin kannattaisi valita parhaimmat ratsut päältä, joilla voittoon voisi laukata. Osakemarkkinoilla se johtaa osakepoimintaan ja markkinoiden ajoittamiseen, jotka useiden tutkimusten mukaan eivät ole voittajan strategioita. Mainostetuimpia kylläkin.

Osakepoiminta ja ajoittaminen ovat olla toimia ratkaisuja joillekin, mutta kukapa haluaa olla niiden häviäjien joukossa, joita markkinoille väistämättä muodostuu. Jos joku voittaa markkinat onnistuneella poiminnalla ja ajoittamisella, täytyy vastapuolten hävitä saman verran. Valistunut sijoittaja saattaakin pohtia, mistä löydämme jatkuvasti lisää hölmöjä, jotka häviävät markkinoille. Ongelmaa alleviivaa se, että kaupankäynnin volyymista 90 prosenttia on ammattilaisten käsissä. He siis tekevät kauppaa työkseen ja mallintavat tiedonmuruset kohtuullisen oikeiksi markkinahinnoiksi. Ammattilaisiksi valikoituu  kykenevimmät kaverit, jotka hahmottavat isoja kokonaisuuksia kohtuullisen vauhdikkaasti.

Jatkuva markkinoiden päihittäminen vaatisikin, että jostain löytyisi jatkuvasti informaatiota, jota muilla ei vielä ole käytössä. Hmmmm, näetkö vaikeuksien kasaantuvan tämän päättelyketjun avulla aktiivisen sijoittajan ylle?

Helpompaa ja taatusti kustannustehokkaampaa olisi ostaa laajoja markkinaindeksejä, jotka antavat kaikkien markkinatoimijoiden, tietäjien ja arvaajien, keskiarvotuoton.

Vaikka markkinat ovatkin hieman nousseet, joutuu osakepoimija ja markkina-ajoittaja kysymään aina itseltään johtuuko tunnelin päässä näkyvä valo auringosta, vai onko kyseessä lähestyvän pikajunan etuvalot.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Astron28 Tammikuu, 2012“Helpompaa ja taatusti kustannustehokkaampaa olisi ostaa laajoja markkinaindeksejä, jotka antavat kaikkien markkinatoimijoiden, tietäjien ja arvaajien, keskiarvotuoton.”

Keskiarvotuotto miinus kulut!

petre29 Tammikuu, 2012hyvä tarkennus.juuri näin. tätä kuluilla vähennettä keskiarvoa voi sitten ostaa joko edullisesti passiivisten tuotteiden muodossa tai noin 7-10 kertaa kalliimpana piiloindeksoituna versiona.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit