Siirry pääsisältöön

Naiset rynnivät pörssiin ennennäkemättömällä tahdilla

Hienoa huomata, että naiset ovat viime aikoina aktivoituneet avaamaan sijoitussalkkuja miehiä vauhdikkaammalla tahdilla. Sijoittaminen on pitkään mielletty miehiseksi asiaksi. 1.1.2017 alkaen naisasiakkaidemme määrä on kasvanut 44 %, samalla kun miesasiakkaita on tullut lisää 29 %.

Kuitenkin edelleen vain noin 30 % aktiivisista asiakkaistamme on naisia – meillä on siis vielä työsarkaa sijoitustietoisuuden lisäämisessä erityisesti naisten keskuudessa.

Kiinnostus on kasvussa, mutta naiset vielä miehiä passiivisempia

Keskimääräinen naisasiakkaamme salkku on arvoltaan noin 18 700 euroa. Miehillä vastaava luku on noin 31 200 euroa. Myös aktiivisuudessa naiset jäävät hieman jälkeen miehiä: 1.1.2017 alkaen 88 % miesasiakkaistamme on tehnyt vähintään yhden kaupan, kun vastaava luku naisasiakkaidemme keskuudessa on 10 prosenttiyksikköä vähemmän. Aktiivisuus ei tosin aina sijoittamisessa ole hyve, mutta säännöllisyys on hyväksi. Reilu viidennes naisista ei ole sijoittanut yhtään rahaa lisää kuluneen reilun vuoden aikana.

Sijoittaminen ei ole pelkästään taloudellista riippumattomuutta tuottava harrastus, vaan se on myös tutkitusti naisille voimaantumisen lähde.

Jokaisen naisen olisi tärkeää tehdä se ensimmäinen sijoitus alkuun pääsemiseksi.

Naisten määrä tuplaantunut Sharevillessä

Yksi syy naisten sijoitusinnon kasvulle on erilaiset sosiaaliset sijoitusverkostot. Tarjolla on sosiaalisen median keskustelufoorumeja sekä fyysisiä tapaamisia. Myös Sharevillessä, Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa, naisten määrä on Suomessa tuplaantunut viime vuodesta. Sharevillessä jaettuja salkkuja tarkasteltaessa naisten osakevalinnat eivät juuri poikkea miesten suosikeista. Suomalaisten sosiaalisten naissijoittajien suosituimmat osakkeet ovat: 

  1. Nokia
  2. Nordea
  3. Telia
  4. Fortum
  5. Kone
  6. Outokumpu
  7. Sampo

Kokoonnuimme kansainvälisen naisten päivän kunniaksi toimistolla ex-tempore ihmispyramidiin. Hauskaa oli, vaikka täydellinen suoritus vaatisi näköjään hieman enemmän harjoittelua. Onneksi uskalsimme heittäytyä, jotta saimme tähän juttuun sijoitusmaailmasta poikkeavan kuvan. Sijoittamisessa pätee sama heittäytymisen laki: kannattaa aloittaa ja heittäytyä mukaan. Jos liityt erilaisiin verkostoihin ja pyydät apua, joku varmasti nappaa kiinni.

Tutustu inspiroiviin naissijoittajiin tästä:


Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki