Nainen tarvitsee pörssiä

”Sielu ei tunne sukupuolta”, Jari Tervo sanoi kauniisti Helsingin Sanomissa. Sama pätee pörssiin. Sijoittajan euro on euro riippumatta siitä, onko hän nainen vai mies.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla julkaisi viime viikolla ajankohtaisiskun, jossa ei ollut mitään uutta. Siinä tutkijat Antti Kauhanen ja Sami Napari miettivät naisten ja miesten välistä palkkaeroja. Suurimmaksi syypääksi miesten naisia isompiin palkkoihin nimettiin työelämän segregaatio, eli miesten ja naisten valikoituminen erilaisiin ammatteihin ja tehtäviin. Tutkijakaksikon viesti oli vanha tuttu: palkkaero ei kuroudu umpeen vielä pitkään aikaan.

Työelämässä palkkaeroja on siis selitetty ammatinvalinnalla, mutta myös kulttuurimme ja sitä myöten kasvatus alleviivaa sitkeästi miesten ja naisten sekä poikien ja tyttöjen välisiä eroavuuksia suhteessa rahaan. Monet muuten ihan järkevät ihmiset ajattelevat edelleen vakavissaan, että naiset ovat parempia kodinhoitajia ja miehet parempia taloudenpitäjiä.

Itse törmäsin asiaan vastikään omassa arjessani, kun käytimme sairasta lasta lääkärissä. Kummallakin käyntikertana nuori pätevä lääkäri (nainen!) ojensi toimintaohjeet minulle ja laskun miehelleni. ”Annetaan tämä maksajalle”, hän kommentoi.

Suhde rahaan opitaan kotoa. Yhteishyvä-lehden mukaan pojat saavat tyttöjä enemmän taskurahaa. Myös kesätöissä pojat tienaavat tyttöjä enemmän. Kyse ei ole pelkästään siitä, että miehet osaavat pyytää enemmän, vaan siitä, että naiset tyytyvät vähempään. Miksi?

Kaikkihan me tarvitsemme rahaa.

Jos oma palkka ei nouse, eikä täydennyskoulutuksella voi nostaa omaa ammattitaitoaan, varsinkin naisen kannattaa suunnata katseensa osakemarkkinoille.

Sijoittajina naiset ovat tutkitusti kyvykkäitä. He ovat miehiä kylmähermoisempia, varovaisempia ja riskiä kaihtavia. Vaikka sijoitettavaa pääomaa olisi vähemmän, sen tuotto kompensoi palkkaeroa.

Ja vaikka osakesijoittajaksi ei heti aiokaan, omasta taloudestaan kannattaa pitää huolta. Toista kyvykästä kirjailijaa, Virginia Woolfia, mukaillen oma huone ja oma raha takaavat naiselle vapauden. Nimittäin sellaisiakin naisia tunnen, jotka kyllä sijoittavat – miehensä nimissä olevalle arvo-osuustilille.

 

/Ninni Myllyoja

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Miku13 Syyskuu, 2011

Oman kokemukseni mukaan miehet ovat yleisesti ottaen työelämässä röyhkeämpiä palkkatoiveineen ja viis veisaavat pätevyydestään tai siitä mitä heidän “kuuluisi” ansaita. Onko se sitten ylikorostunutta itseluottamusta vai vaan hyvää itseluottamusta. Yksi lääke voisi olla avoimuuden lisääminen palkkojen suhteen. Harvalla työpaikalla työntekijät tietää toistensa palkan ja se on omiaan lisäämään eriarvoisuutta. Udelkaa palkoista!

Melli Elli14 Syyskuu, 2011Hei,Eksyin eräällä haulla vahingossa blogiin. Ehdin lukaista pari kirjoitusta syyskuulta ja jään takuulla seuraamaan. Tykkään!

Hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Mielenkiintoisia aiheita: työelämän palkkaerot, nainen sijoittajana, ihmisen suhde rahaan…ym. Töelämän palkkaerot johtuvat kulttuurin ja kasvatuksen lisäksi myös valitettavasti työnantajan/esimiehen asenteesta. Syysterveisin eräs joka taistelee tuulimyllyjä vastaan, mutta ei anna periksi.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit