Myynti: ProShares UltraShort Russell2000

Myimme puolet positiostamme ProShares UltraShort Russell2000 ETF:stä. Ostimme alun perin shortin suojaamaan salkkumme long-positioita sekä ottamaan näkemystä short-puolelta, sillä uskoimme kasvavan epävarmuuden heijastuvan eniten kasvuyhtiöihin. Alkuperäinen sijoituscasemme osakemarkkinoilla edessä olevista vaikeista ajoista on osoittautunut pääosin oikeaksi, mutta sijoituksen tuotto oli lopulta pettymys.

Suljemme nyt puolet positiostamme tappiolla, mihin on käytännössä kaksi syytä: Yhdysvaltojen talouden ja osakemarkkinoiden vahva kehitys erityisesti suhteessa Eurooppaan sekä vivutetun ETF:n heikko kehitys suhteessa pohjalla olevaan indeksiin. Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden kehitys ei ole ollut kehuttavaa, mutta ennakoimamme laskun sijasta kurssit rupesivat sahaamaan edestakaisin, mikä ei auttanut sijoitustamme.

Vaikka arvostustasot olivat Yhdysvalloissa jo aikaisemmin korkeammat kuin Euroopassa, on velkakriisi kärjistynyt nimenomaan Euroopassa, mikä on painanut kursseja täällä enemmän. Erittäin korkea volatiliteetti toisaalta heikensi sijoitusinstrumenttimme tuottoa suhteessa indeksiin. Samaan aikaan kun Russell 2000-indeksi on pitkälti samalla tasolla kuin ostohetkillä, joudumme myymään ETF:n noin 15 %:n tappiolla (huomioiden koko positio, ostotkin olivat kahdessa erässä). Vivutetut ETF:t voivat olla hyviä lyhyen tähtäimen sijoituskohteina, mutta ne eivät sovi pidempään holdaukseen niiden rakenteen takia. Tämä on myös yksi merkittävimmistä syistä shortista luopumiselle, vaikka suojaisimme edelleen mielellämme positioitamme nykyisessä epävarmassa tilanteessa.

Toinen syy myynnille on yksinkertainen: osakemarkkinoiden yleinen arvostustaso on laskenut varsin houkuttelevaksi Euroopassa ja Suomessa, ja olemme siirtymässä hiljalleen yhä enemmän ostopuolelle. Tasepohjaiset arvostukset ja osinkotuottoprosentit ovat jo sillä tasolla, että ne tukevat osakekursseja ja pitkän tähtäimen tuotto-odotukset ovat korkeita. Yhdysvalloissa arvostustasot ovat arviomme mukaan edelleen haastavat.

Lyhyellä tähtäimellä sijoittajien vatsahappoja tullaan varmasti kuitenkin edelleen koittelemaan, minkä takia säilytimme vielä puolet positiostamme Russellin shortissa. Maailmantalouden suhteen pelkäämämme uhkakuvat ovat monilta osin varmistuneet, mutta ainakin ongelmat otetaan nyt tosisaan. Ongelmien myöntäminen on välttämätön askel niiden korjaamisessa. Toivottavasti merkittävien uhkien ymmärtäminen painostaa eurooppalaiset politiikot vihdoinkin tekemään vaikeita, mutta erittäin tarpeellisia päätöksiä. Luottamuksemme tähän ei kuitenkaan ole korkealla viimeaikaisten esitysten jälkeen, minkä takia jäämme odottamaan parempaa exit-paikkaa position toiselle puolikkaalle.

Emme omista itse kyseistä ETF:ää.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit