Myymme Sanomat pois salkustamme

Myimme tänään kaikki omistamamme Sanoman osakkeet keskihintaan 11.20 EUR. Ostimme osakkeet alun perin syyskuussa keskihintaan 8.6 EUR. Perustelumme ostokselle oli erityisesti yhtiön odotettu korkea osinkotuotto, jonka odotimme antavan tukea kurssille. Emme missään vaiheessa suunnitelleet Sanomaa pitkäaikaiseksi sijoitukseksi.

Kirjoitimme ostoraportissamme seuraavasti:

”Pahin mahdollinen skenaario Sanoman kannalta olisi se, että se ei löydä ostajaa myytäville liiketoiminnoilleen, taloustilanne jatkaisi heikkenemistään joka taas laskisi etenkin ilmoitusmyyntiä. Tässä skenaariossa Sanoma joutuisi todennäköisesti leikkaamaan osinkoa ennustamaamme enemmän. Tämän skenaarion toteutuessa, uskomme osingon olevan 0.60 EUR. Nykyisellä hinnalla osinkotuotto olisi silti noin 7 % ja yksi Helsingin Pörssin parhaimmista. Jopa tässä skenaariossa, osakkeen laskuvara olisi hyvin rajallinen.”

Skenaariomme toteutui pitkälti, sillä taloustilanne on heikentynyt ja Sanoma ei ole löytänyt ostajaa lopuille Trade-liiketoiminnan osille. Näin ollen osinko leikattiin 0.60 EUR tasolle. Osake on kuitenkin noussut ostohetkestämme noin 30 % ja näin ollen tämä osinkotuotto jää heikoksi nykyisellä kurssilla.

Vaikka Sanoman tämän aamun tulos oli melko vahva, emme halua jäädä Sanoman pitkäaikaisiksi omistajiksi, sillä suhtaudumme skeptisesti yhtiön kykyyn luoda omistaja-arvoa pitkällä aikavälillä.

Kokonaisuutena sijoituksemme oli hyvin onnistunut, sillä osake nousi vajaassa kolmessa kuukaudessa 30 %.

Emme itse omista Sanoman osakkeita

-Inderes

Photo credit: Ms L / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit