Siirry pääsisältöön

Mykistävä suoritus Euroopan halvimmalta pörssiyhtiöltä

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Zenostock-artikkeleissa on aika ajoin seurattu kahta johtavaa Länsi-Euroopassa pörssinoteerattua, mutta toiminnaltaan 100 %-prosenttisesti ukrainalaista yhtiötä – Ferrexpo ja Astarta Holding. Artikkelissa “6.3.2022 Ukraina – kaksi johtavaa pörssinoteerattua yritystä” yhtiöitä esiteltiin mm. seuraavasti:

=================================================

Ferrexpo Plc omistaa jättimäiset rautamalmiesiintymät Poltavan alueella, Harkovan ja Kiovan kaupunkien välillä (juridinen kotipaikka Sveitsi, pörssinoteeraus Lontoo). Ferrexpon todennetut varannot arvioidaan riittävän vähintään 50 vuoden tuotantoon viime vuosien tuotantomäärillä laskettuna.

Yhtiön lopputuote on rautamalmipelletti, jota tuotetaan yhtiön kolmella louhoksella ja tuotantolaitoksilla. Sieltä pelletit viedään joko junalla länteen Puolan rajalle, josta edelleen joko junalla tai proomuilla eri puolille Eurooppaa. Toinen kuljetusreitti menee etelään yhtiön Pivdennyi-satamaan Odessan alueelle, josta edelleen laivalla yhtiön asiakkaille pääasiassa Aasiaan, Lähi-Itään ja Pohjois-Amerikkaan.

Ferrexpon asiakkaat tuottavat terästä, jonka pääraaka-aine on tunnetusti rautamalmi. Ferrexpo ei ole vähempää kuin kolmanneksi suurin rautamalmipellettien tuottaja koko maailmassa, ja erityisesti viime vuosina, äärimmäisen kannattava yhtiö.

ASTARTA HOLDING NV on integroitu maatalous- ja elintarviketeollisuusyhtiö, joka viljelee yhteensä 200 000 hehtaarin peltoalaa (juridinen kotipaikka Hollanti, pörssinoteeraus Varsova). Yhtiö on Ukrainan suurin sokerintuottaja 36 000 sokerijuurikkaan päivittäisellä jalostuskapasiteetillaan kahdeksassa tehtaassa. Yhtiö on myös ykkönen maidossa ja karjassa 22 000 lehmällään, sekä puristaa toiseksi eniten soijapapuja maassa 230 000 tonnin kapasiteetillaan.

=================================================

Huippuyhtiöitä!

Zenostockin yhtiöraportin mukaan molempien yhtiöiden tuoreimmat luvut ovat per 30.6.2022, eli neljä kuukautta Venäjän hyökkäyksen ja täysimittaisen sodan alkamisen jälkeen. Molemmat yhtiöt raportoivat positiivisen liiketuloksen vuoden ensimmäiseltä puolikkaalta, Astartan nettovelka on tosin kasvanut vuoden 2022 aikana, mutta Ferrexpon nettokassa (!) oli suurempi 30.6.2022 kuin vuoden alussa. Voi vain kuvitella, tai siis ei voi kuvitella, millaisissa olosuhteissa yhtiöiden toimintaa harjoitetaan. Mykistävä, sankarillinen suoritus.

Ferrexpo Plc on Euroopan pörssien yksittäisesti halvin pörssinoteerattu yhtiö (markkina-arvo yli 200 M€), ja se saa erityisen suuren määrän “halpuuspisteitä” nykymarkkina-arvoonsa nähden huimasta tuloksentekokyvystään.

Tunnuslukuja

Ferrexpo Plc:

Astarta Plc:

Zenostock

Tutustu Zenostockin koko sisältöön | Bekanta dig med Zenostocks hela innehåll

Pelaa osakebiljardia | Spela aktiebiljard

Zenostock on verkossa toimiva osakkeiden ja osakesalkkujen etsintä- ja tutkimuspalvelu, joka tuottaa ideoita ja arvokasta tietoa itsetoimiselle osakesijoittajalle. Palvelu toimii kokeneiden salkunhoitajien työkaluna ja on sittemin avattu kaikille pörssinoteeratuista osakkeista kiinnostuneille sijoittajille. Palvelun tavoitteena on tunnistaa alhaisesti hinnoitellut osakkeet.

Tämä blogi sisältää Zenostock-palvelussa julkaistavia artikkeleita.

Zenostock är en nättjänst ämnad för att söka efter och forska i aktier och aktieportföljer. Tjänsten producerar idéer och värdefull information för den självständige aktieplaceraren. Zenostock fungerar som arbetsredskap för erfarna professionella portföljförvaltare och har sedermera gjorts tillgänglig för den aktieintresserade allmänheten. Zenostocks huvudsakliga syfte är att hitta underprisatta aktier.

Denna blog innehåller artiklar publicerade i Zenostock-tjänsten.


Tämän artikkelin sisältö ei ole sijoitustutkimusta, rahoitusanalyysiä eikä sijoitusneuvontaa, eikä artikkelin sisältöä saa tulkita minkään­laisena suosituksena ostaa tai myydä mitään osaketta tai sijoitus­kohdetta. Mitään takeita tämän artikkelin sisällön oikeel­lisuudesta ei voida antaa. Jos tämän artikkelin lukija haluaa muodostaa jostain osakkeesta tai sijoitus­kohteesta mielipiteen mahdollista sijoituspäätöstä varten, vastaa hän tästä vain ja ainoastaan itse. Tässä tapauksessa suosittelemme, että lukija joko itse tai mahdollisen sijoitus­neuvojansa kanssa hankkivat lisätietoa asiasta.

Zenito Oy julkaisee artikkeleita aiheista, jotka Zenito Oy syystä tai toisesta pitää mielenkiintoisina. Tämä ei tarkoita sitä, että asia objektiivisesti tarkasteltuna olisi mielenkiintoista tai relevanttia.

Innehållet i denna artikel är inte investerings- eller finansanalys och inte heller investerings­rådgivning. Artikelns innehåll får inte heller ses som någon form av rekommendation att köpa eller sälja någon aktie eller annat placeringsobjekt. Inga garantier angående innehållets riktighet i denna artikel kan ges. Ifall läsaren av denna artikel vill forma en åsikt beträffande någon aktie eller något placerings­objekt för ett eventuellt placeringsbeslut, ansvarar läsaren och enbart läsaren själv för detta. I detta fall rekommenderar vi att läsaren antingen själv eller tillsammans med sin eventuella investerings­rådgivare införskaffar tilläggsinformation angående saken.

Zenito Oy publicerar artiklar om ämnen, som Zenito Oy av en eller annan orsak anser vara intressanta. Detta betyder inte att ämnet, objektivt sett, skulle vara intressant eller relevant.

Tällä sivulla ja linkeistä avautuvan materiaalin on tuottanut ja toimittanut Zenostock. Nordnet Bank AB (Nordnet) ei ole osallistunut materiaalin laatimiseen eikä ole tarkistanut sen sisältöä tai tehnyt sisältöön muutoksia. Näin ollen Zenostock vastaa materiaalista ja siitä, että materiaali noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, ei Nordnet.

Materiaali ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. On tärkeää, että sijoittajana teet sijoituspäätöksen harkitusti, esimerkiksi perustat sijoituspäätöksen omaan arvioosi eri lähteistä saaduista tiedoista. Nordnet ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat tämän sivun tietojen käytöstä. Aineistoa ei saa kopioida ilman Nordnetin nimenomaista suostumusta.

On mahdollista, että Nordnetillä voi olla omistuksia arvopapereissa, joita esitellään tässä materiaalissa. Tällaiset mahdolliset omistukset on hankittu ainoastaan hallinnollisista syistä, eli niillä ei tavoitella voittoa.

Nordnetin toimintaa valvoo Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen. Lisäksi Nordnetin Suomen sivuliikkeen toimintaa valvoo menettelytapojen osalta Suomen Finanssivalvonta.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan.

ZenostockKumppani
Verkkopalvelu

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit