Myimme Tecnotreet salkustamme

Myimme tänään Tecnotreen osakkeet eksperttisalkustamme karkeasti samaan hintaan millä osakkeet aikanaan ostimme. Syynä myyntiin on osakkeen riskitason nousu liian korkeaksi viime viikolla annetun liikevaihtovaroituksen jälkeen. Uskomme osakkeessa olevan huomattavaa nousuvaraa, mikäli yhtiö saa tervehdytettyä liiketoimintansa ja taseensa, mutta tällä hetkellä epävarmuustekijöitä on liikaa.

Tecnotree kertoi viime viikolla sen Q2-liikevaihdon jääneen vain 11,7 miljoonaan euroon, kun normaalissa vauhdissa liikevaihdon olisi pitänyt olla vähintään 20 miljoonan tasolla. Käsityksemme mukaan liikevaihdon heikkouden taustalla oli asiakassopimusten lykkäytymiset, minkä takia liikevaihtoa ei päästy tulouttamaan normaaliin tapaan. Koska kulut ovat juosseet normaalisti ja liikevaihto jäi alhaiseksi, tulee huomenna julkaistava tulos olemaan rajusti tappiollinen.

Tecnotreen kannattavuuskäänne oli pitkään mielestämme oikeilla raiteilla, mutta liikevaihtovaroitus ja heikko alkuvuoden tuloskehitys kasvattavat nyt käänteen onnistumiseen liittyvää epävarmuutta. Mielenkiintoista liikevaihtovaroituksessa oli kuitenkin se, että selvästi vertailukautta heikommasta vuoden ensimmäisestä puoliskosta huolimatta yhtiö piti ennallaan koko vuoden ohjeistuksen parantuvasta liikevaihdosta ja liiketuloksesta. Loppuvuodelta on odotettavissa siis joko tulosvaroitus tai todella vahva tulos.

Heikko alkuvuoden tuloskehitys nostaa Tecnotreen rahoitusriskiä, sillä yhtiön kassatilanne on jatkunut pitkään haastavana ja yhtiön velkaantuneisuus on korkea. Näemme osakkeen keskeisenä riskinä, että yhtiö joutuu turvautuamaan kalliisiin rahoitusvaihtoehtoihin selvitäkseen kireästä kassatilanteesta.

Yksi oikotie Tecnotreelle pois vaikeasta rahoitustilanteesta voisi olla yritysjärjestely. Olemme pitäneet yhtiötä pitkään potentiaalisena ostokohteena konsolidoituvalla toimialalla, sillä Tecnotreellä on paljon potentiaalista ostajaa kiinnostavia tuotteita, asiakkuuksia ja osaamista. Tässä tapauksessa tulisimme todennäköisesti katumaan myyntiämme. Riskit ovat kuitenkin nyt nousseet potentiaaliin nähden liian korkeiksi.

Omistamme itse Tecnotreen osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit